Blog

Isolerende veiligheidsschoenen
Veilig werken aan elektrische auto's met ESR schoenen

Würth introduceert een nieuwe isolerende (ESR) veiligheidsschoen, speciaal voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen: de Stretch-X Electric. Lees in de blog waarom deze schoenen juist zo geschikt zijn om aan elektrische auto's te werken.

Lees meer >

Opruimen werkplaats
4 tips voor het opruimen van je werkplaats

Is jouw werkplaats ook een rommel en ben je veel tijd met het zoeken naar materiaal of gereedschap? Dan is het hoog tijd je werkplaats eens grondig aan te pakken. Lees in deze blog onze 4 beste tips voor het opruimen van je werkplaats.

Lees meer >

Zaagblad
Hoe kies je het juiste zaagblad?

Het kiezen van het juiste zaagblad is cruciaal voor een optimaal werkresultaat. Met behulp van ons toepassing- en kleurcoderingssysteem kun je eenvoudig bij het juiste type zaagblad uitkomen.

Lees meer >

Multitool
Wat maakt een multitool zo handig?

De multitool is inzetbaar voor ontelbare werkzaamheden. Door de eenvoudig verwisselbare bladen is de multitool heel handig in gebruik.

Lees meer >

Veiligheidsbril op sterkte
Veiligheidsbril op sterkte

Op zoek naar een veiligheidsbril gemaakt op jouw sterkte? Kom dan naar de Würth Shop en kies je favoriete model. De opticien meet de juiste sterkte op en de veiligheidsbril wordt op maat gemaakt.

Lees meer >

Ev werkplaats
10 tips voor veilig werken aan Elektrische en Hybride voertuigen

Van het Nederlandse wagenpark beschikt 3,2% over een hybride of volledig elektrische aandrijving. Om hier veilig mee te werken zijn bepaalde normen gesteld. In de blog geven we 10 tips om elektrische voertuigen veilig te kunnen onderhouden en repareren.

Lees meer >

Aircogas 1234yf
Wat verandert er voor de aircoservice door het aircogas r1234yf?

Werk je met het nieuwe aircogas r1234yf? Dan heb je nieuwe aircoservice apparaten nodig geschikt voor het nieuwe koudemiddel en moeten monteurs een F-gas certificering behalen om te mogen werken met R1234yf.

Lees meer >

WOW! autodiagnose
Waarom is een auto diagnose belangrijk? En wat is het?

Het regelmatig uitvoeren van een auto diagnose test kan problemen bij je voertuig op tijd detecteren. Dit voorkomt dure reparaties of pech langs de weg.

Lees meer >

In 3 stappen naar het juiste smeermiddel
In 3 stappen naar het juiste smeermiddel

Dat smeermiddelen helpen bij het tegen gaan van slijtage en roest, zorgen voor minder storing en leiden tot lagere kosten, dat weten we wel. Maar hoe kies je nou het juiste smeermiddel in het oerwoud van Kruipolie, Teflonspray, smeeroliën, spuitvet, en overige smeermiddelen?

Lees meer >

Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?
Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?

Het gebruik van een lijnlaser is erg handig voor zoal het betegelen van wanden, plaatsen van een tussenmuur, plaatsen van keukens en uitlijnen van plafondverlichting. Zo kun je een puntlijnlaser, kruislijnlaser of multilijnlaser gebruiken. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende typen lijnlasers?

Lees meer >

4 tips voor de juiste adembescherming
4 tips voor de juiste adembescherming

We doen het duizenden keren per dag, zonder veel moeite: we ademen. Zo voorzien we ons lichaam van vitale zuurstof. Maar soms zitten er schadelijke stoffen verborgen in de lucht die ons in leven moet houden. Geschikte adembescherming is daarom van het grootste belang. In deze blog hebben we samengevat hoe je de juiste adembescherming kunt kiezen.

Lees meer >

Hoe werkt een laser afstandsmeter?
Hoe werkt een laser afstandsmeter?

Een laserafstandsmeter, lasermeter of laser meter wordt gebruikt om metingen uit te voeren met een laserlijn. Met een laser afstandsmeter kun je onder andere afstanden, oppervlakten, volumes en indirecte metingen uitrekenen. Vooral in de bouw en industrie gebruikt men vaak een laser afstandsmeter, om zo nauwkeurig mogelijk metingen uit te voeren. Maar hoe werk zo'n laser afstandsmeter nou eigenlijk?

Lees meer >

Varifix
Varifix gecertificeerd C2C

Ons montagerailsysteem Varifix heeft het Cradle to Cradle (C2C) certificaat ontvangen. Dit internationale certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten.

Lees meer >

Metal Heroes

Metal Heroes

De Metaalindustrie is belangrijk voor de Nederlandse economie. Würth is dan ook erg trots op haar Metaalklanten. Wij bieden onze klanten daarom een podium om hun verhaal te vertellen. Zo laten we zien wie deze verborgen Helden zijn van de Metaalindustrie.

Lees meer >

Waar moet je op letten bij het kopen van een veiligheidsbril?
Waar moet je op letten bij het kopen van een veiligheidsbril?

Zonder veiligheidsbril kan het erg gevaarlijk zijn op de werkvloer. Denk aan rondvliegende splinters, vonken en stof. Bij veel werkzaamheden is een veiligheidsbril onmisbaar voor de ogen. Let bij het kopen van een veiligheidsbril niet alleen op de mechanische bescherming en markeringen, maar kijk ook naar het soort en de kleur van de glazen.

Lees meer >

Markeringen handschoenen
Wat betekenen de markeringen op handschoenen?

Welke handschoenen draag je voor welk werk? Hoe bepaal ik waarvoor een handschoen geschikt is? Is dit bijvoorbeeld voor werken met scherpe of ruwe materialen, of voor werken in de kou? We laten je zien dat een blik op de rug van de handschoen voldoende is!

Lees meer >

Handschoenen opmeten
Weet jij hoe je de maat van je handshoenen opmeet?

Je wilt handschoenen bestellen, maar je weet niet wat je maat is? Bepaal je handschoenmaat met een simpele truc - in een mum van tijd!

Lees meer >

veiligheidsbril markering
Oogbescherming: wat betekenen de markeringen op een veiligheidsbril?

Oogbescherming wordt vaak als niet mooi en vervelend ervaren, het is echter absoluut noodzakelijk op de werkvloer. Maar wat betekenen nu al die markeringen op een veiligheidsbril?

Lees meer >

Kostendrager

Lees hier hoe je kostendragers en/of kostenplaatsen instelt in je Online-Shop account.

Gebruikersbeheer

Lees hier hoe je nieuwe gebruikers toevoegt, de rechten beheert en een goedkeuringsproces instelt in je Online-Shop account.

Categorieën

Online-Shop

Alles over online bestellen

ONLINE-SHOP

Lees hier meer over bestellen in de Online-Shop.

Service

Informatie over onze tools

SERVICE

Alles wat u wilt weten over onze online service tools.

Producten

Productinformatie

PRODUCTEN

Lees hier meer over de nieuwste producten.

Onderneming

Würth

ONDERNEMING

Al het nieuws over Würth Nederland B.V.