Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Würth Nederland B.V.
Würth Nederland B.V.
Würth Nederland B.V.

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider. Een belangrijk deel van het succes van Würth is toe te schrijven aan de Nederlandse dochteronderneming in ’s- Hertogenbosch, de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. is gevestigd op bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch en heeft een modern logistiek centrum. Voor de opslag van producten en goederen staan in het distributiecentrum 11.000 palletplaatsen en 70.000 plaatsen voor opslagdozen ter beschikking. Daarnaast biedt het distributiecentrum ruimte voor 300 langgoed plaatsen en 1.500 overmaat plaatsen. Gemiddeld worden er dagelijks 1.800 zendingen verwerkt en aan klanten in Nederland verstuurd. Met een servicegraad van meer dan 98% worden alle bestellingen binnen 24 uur uit de voorraad geleverd.

125.000 producten

Vandaag de dag is Würth Nederland B.V. met meer dan 39.000 klanten en 125.000 producten, waarvan 23.000 producten in Nederland direct uit de voorraad leverbaar zijn, één van de toonaangevende handelsondernemingen voor bevestigings- en montagematerialen in Nederland. Würth levert producten aan hout- en metaalverwerkende bedrijven, de bouw- en installatiebranche, de automotivebranche, de transport-sector en vele andere takken van nijverheid en industrie.

Tot het leveringsprogramma behoren bevestigingsmaterialen, ankers en pluggen, onderhouds-, lijm- en kitproducten, elektrische-, perslucht- en handgereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verspanende gereedschappen, werkplaatsuitrusting, opbergsystemen, meubel- en bouwbeslag.

Würth Shop

Würth Shops

Als extra service voor alle klanten beschikt Würth Nederland over zogenaamde “Shops”. De Würth Shop is een verkoopformule die Würth speciaal voor haar klanten heeft ontwikkeld en vanaf 2006 landelijk introduceerde. Het zelfbedieningsconcept biedt de klanten de mogelijkheid, de producten die snel nodig zijn direct en efficiënt uit voorraad te kopen. Iedere Shop beschikt over een assortiment van 5.000 producten. De Shop is naast een verkooppunt van Würth producten ook een servicepunt voor de klanten.

 

Kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur

Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit ook bij eigen medewerkers te creëren, liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

Reinhold Würth: “Ik ben er vast van overtuigd, dat een levendige en kritische omgang met kunst leidt tot de juiste interpretatie van de bedrijfscultuur bij Würth."

In de 60-er jaren van de vorige eeuw begon Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst, dit leidde uiteindelijk tot één van de grootste en belangrijkste bedrijfsverzamelingen van Europa. Tegenwoordig omvat de verzameling Würth 20.000 kunstwerken, waaronder: schilderijen, sculpturen en grafiek. De werken worden tentoongesteld in eigen musea. Inmiddels beschikt het concern wereldwijd over 15 Würth kunstmusea.

Met de opening van het kunstmuseum “Kunstlocatie Würth” in 2002 in het nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch, is er een begin gemaakt aan de integratie van kunst en cultuur bij Würth Nederland B.V. Kunstlocatie Würth is 6 dagen per week geopend en is gratis toegankelijk voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

De Würth-Groep

De Würth-Groep, met de hoofdzetel in het Baden-Württembergse Künzelsau, heeft zich sinds de oprichting in 1945 ontwikkeld van een tweemanszaak tot wereldwijd grootste handelsonderneming op het gebied van de montage- en bevestigings-techniek.

Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 125.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment horen ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 85.000 medewerkers. Hiervan zijn er ongeveer 43.000 werkzaam in de directe sales.