Opening Würth Shop Amsterdam Haven met Ronald McDonald Kinderfonds

Overhandigen gereedschapset

De Würth Shop Amsterdam Haven kon niet beter geopend worden, dan in samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Op woensdag 9 mei was de opening van Würth Shop Amsterdam Haven, waarbij het nieuwe concept van de Würth Shop Nederland werd gepresenteerd. Ook was dit de aftrap van de samenwerking tussen de Würth Shops en het Ronald McDonald Kinderfonds. Karin Alberts (assistent-manager Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam) en Oliver Kühl (directeur Würth Nederland B.V.) hebben samen het nieuwe pand geopend, waarbij er een gereedschapset aan het Huis Emma Amsterdam is overhandigd.

Sinds enige jaren ondersteunt Würth Nederland B.V. de Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg aan de Geul. Het was dé aanleiding om dit goede doel breder, nationaal, te ondersteunen. Zo werd tijdens de opening van de Würth Shop Amsterdam Haven een Würth gereedschapset overhandigd aan het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam.

Fantastische steun

Karin Alberts was positief gestemd en dankbaar voor de steun van Würth Nederland B.V. Karin Alberts: "In de Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis, zodat ze altijd dicht bij het zieke kind zijn. Wij functioneren door giften, donaties en vrijwilligers. Dus het is fantastisch dat Würth Nederland het Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam nu een warm hart toedraagt en ons steunt. Op facilitair gebied kunnen Würth en het Ronald McDonald Kinderfonds zich versterken.” De vorm van donatie, waarvoor de Würth Shop Amsterdam Haven het startsein gaf, zal voor de overige Ronald McDonald Huizen in de toekomst verder worden uitgebouwd.

Gereedschap voor alle huizen

Jurgen de Lange, Shopmanager van Würth Nederland, vertelt hoe hij de connectie met het Ronald McDonald Kinderfonds en de producten van Würth ziet. ‘’Würth heeft als uitgangspunt om uiteindelijk de Ronald McDonald Huizen te ontzorgen op gebied van gereedschap en bevestigingsmaterialen. Ieder huis van Ronald McDonald heeft een technische ruimte en in deze ruimte ligt het gereedschap voor het gehele huis. Hiermee houden de vrijwilligers het huis draaiende. En wie kan dit niet beter verzorgen dan Würth als sterspeler op dit gebied. Het brengt me veel blijdschap om deze samenwerking aan te gaan.’’

Inrichting Shop Amsterdam Haven

Nieuwe Shop Amsterdam Haven

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. Zij kunnen hier zelf koken en bijvoorbeeld de was doen, net als thuis. Hiermee proberen ze gezinnen een structuur te geven, ondanks de situatie waarin zij zich bevinden. In dertien Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Ronald McDonald Huiskamers in het ziekenhuis kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Logo Ronald McDonald en Würth