Blog

4 tips voor de juiste adembescherming

We doen het duizenden keren per dag, zonder veel moeite: we ademen. Zo voorzien we ons lichaam van vitale zuurstof. Maar soms zitten er schadelijke stoffen verborgen in de lucht die ons in leven moet houden. Geschikte adembescherming is daarom van het grootste belang. In deze blog hebben we samengevat hoe je de juiste adembescherming kunt kiezen.

Producten

8 tips voor het aanschaffen van een bouwstofzuiger

Bij het schuren, boren, slopen of zagen komt er vaak veel stof vrij, dat schadelijk of zelfs kankerverwekkend kan zijn. Om je zo min mogelijk aan deze schadelijke stoffen bloot te stellen is het gebruik van een bouwstofzuiger essentieel. Deze bestaan in verschillende uitvoeringen. Zo kunnen ze verschillen in zuigkracht, maar bijvoorbeeld ook in filterklasse. Met deze tips is de aanschaf van een bouwstofzuiger een stuk eenvoudiger.

Producten

Welke type brandblusser heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Bij het ontstaan van een brand is het van groot belang om de juiste brandblusser bij de hand te hebben. Een blustoestel is zeer waardevol in het beginstadium van een brand om snel en goed te kunnen blussen. Maar niet iedere brandblusser is geschikt voor ieder type brand. Het gebruik van de verkeerde brandblusser kan de brand in het slechtste geval zelfs verergeren. Maar wil je weten welke brandblusser jij nou nodig hebt?

Producten

De vering van een auto vervangen met een veerspanner

Vraag je je wel eens af hoeveel druk de spiraal kan hebben, weet je niet wat te doen met een bananenveer, heb je wel eens moeite met het demonteren van een schokdemper of is de veer al eens om je oren gevlogen? Wij hebben de antwoorden.

Producten

Makkelijk doorwerken in het donker met de juiste werklamp

De dagen worden korter waardoor er gedurende de dag meer in het donker moet worden gewerkt. Goed licht is daarom belangrijk om goed en veilig aan het werk te blijven. Een werklamp is daarom een ideaal hulpmiddel om extra verlichting te creëren op plekken waar dit nodig is. Een bouwlamp is een verplaatsbare lichtbron die in allerlei soorten en maten verkrijgbaar is zodat er altijd een geschikte werklamp is voor iedere klus.

De oplossing voor een rechte en stabiele werkplaatspers: De perstafelsteun

Mag ik eens vragen, wat ligt er onder jouw werkplaatspers? Laat me raden….Een grote bak, met daarin diverse stukken metaal, gelaste onderdelen en zelf vervaardigde hulp stukken en knutsel steuntjes.

Voor welke toepassing gebruik je welk soort acculader of booster?

Een acculader gebruik je om de accu van auto’s te laden in de werkplaats, maar ook om in de showroom te druppelladen of voor diagnose. Naast acculaders zijn er ook accuboosters of zogenoemde starthulpen die een lege accu weer aan de praat krijgen. Wat is nu het verschil tussen deze laders en boosters en voor welke toepassing kun je ze gebruiken?

Producten

Waarom is ADAS kalibratie zo belangrijk?

ADAS (Advanced Driver Assistance System) of rijhulpsysteem is in veel nieuwe auto’s en andere voertuigen standaard aanwezig. Om een correcte en veilige werking van het systeem te garanderen, is regelmatige ADAS kalibratie en controle noodzakelijk.

Producten

Hoe kies ik het juiste borgmiddel?

Voor het lijmen van metalen verbindingen heb je de juiste lijm nodig. Je kunt niet zomaar met elke lijm een schroefdraad of lager vastlijmen. Voor het lijmen van metaal heb je een zogenoemd borgmiddel nodig die zorgt voor een goede sterke verbinding en ook nog eens het materiaal afdicht. Er zijn 6 eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een borgmiddel.

Producten

6 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van ankers

Ankers zijn gemaakt om hoge belasting aan te kunnen in onder andere beton. Zo worden ze gebruikt voor bevestiging van metaalconstructies, consoles, bodemplaten, steunen, buizen, houtconstructies, balken etc. Het is belangrijk dat je de ankers op de juiste manier bevestigt. Lees in de blog de veelgemaakte fouten.

Producten

Welke gasbrander gebruik ik bij welke toepassing?

Dakwerk, precisiewerk, verhittingswerk of buitenwerk? Würth heeft verschillende soorten gasbranders in het assortiment. Maar welke gasbrander gebruik je bij welk toepassingsgebied?

Producten

Shop Breda geopend!

Samen met het Ronald McDonald Huis Tilburg is onze nieuwste Würth Shop te Breda officieel geopend. Ook deze shop is ingericht volgens het nieuwste Shop concept.

Onderneming

Waarom werken met een blauw licht filter bril?

Blauw licht-straling van lichtbronnen of schermen kunnen de ogen van sommige mensen irriteren of vermoeien. Blauw licht is namelijk heel helder en heeft een hoog energieniveau. De oplossing hiervoor is een computerbril of blauw licht filter bril.

Producten

Wijzigingen in de norm EN 388 voor snijbestendige handschoenen

De EN 388 norm bepaalt in welke mate een veiligheidshandschoen beschermt tegen gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren. Deze norm is onlangs herzien, maar wat houdt deze wijziging nu in? Je leest het in deze blog.

Producten

Veilig werken aan elektrische auto's met ESR schoenen

Würth introduceert een nieuwe isolerende (ESR) veiligheidsschoen, speciaal voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen: de Stretch-X Electric. Lees in de blog waarom deze schoenen juist zo geschikt zijn om aan elektrische auto's te werken.

Producten

Würth Nederland wint de Digital Transformation Award 2019!

Op het Würth Congres 2019 in Vancouver heeft Würth Nederland de award gewonnen voor digitale verandering. Een mooi resultaat voor de afgelopen jaren waarin Würth Nederland tal van nieuwe concepten en innovaties heeft geïntroduceerd. Würth Nederland heeft hierin een echte voortrekkersrol en werkt non-stop aan vernieuwingen en verbeteringen op gebied van E-Commerce.

Onderneming

Hoe kies je het juiste zaagblad?

Het kiezen van het juiste zaagblad is cruciaal voor een optimaal werkresultaat. Met behulp van ons toepassing- en kleurcoderingssysteem kun je eenvoudig bij het juiste type zaagblad uitkomen.

Producten

Wat maakt een multitool zo handig?

De multitool is inzetbaar voor ontelbare werkzaamheden. Door de eenvoudig verwisselbare bladen is de multitool heel handig in gebruik.

Producten

In 3 stappen naar het juiste smeermiddel

Dat smeermiddelen helpen bij het tegen gaan van slijtage en roest, zorgen voor minder storing en leiden tot lagere kosten, dat weten we wel. Maar hoe kies je nou het juiste smeermiddel in het oerwoud van Kruipolie, Teflonspray, smeeroliën, spuitvet, en overige smeermiddelen?

Producten

Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?

Het gebruik van een lijnlaser is erg handig voor zoal het betegelen van wanden, plaatsen van een tussenmuur, plaatsen van keukens en uitlijnen van plafondverlichting. Zo kun je een puntlijnlaser, kruislijnlaser of multilijnlaser gebruiken. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende typen lijnlasers?

Lees meer >

Producten

PBM Winter
Persoolijke beschermingsmiddelen voor de winter

Tips om het lekker warm te houden

Lees meer >

Categorieën

Online-Shop

Alles over online bestellen

ONLINE-SHOP

Lees hier meer over bestellen in de Online-Shop.

Service

Informatie over onze tools

SERVICE

Alles wat u wilt weten over onze online service tools.

Producten

Productinformatie

PRODUCTEN

Lees hier meer over de nieuwste producten.

Onderneming

Würth

ONDERNEMING

Al het nieuws over Würth Nederland B.V.