Blog

Voor welke toepassing gebruik je welk soort acculader of booster?

Een acculader gebruik je om de accu van auto’s te laden in de werkplaats, maar ook om in de showroom te druppelladen of voor diagnose. Naast acculaders zijn er ook accuboosters of zogenoemde starthulpen die een lege accu weer aan de praat krijgen. Wat is nu het verschil tussen deze laders en boosters en voor welke toepassing kun je ze gebruiken?

Producten

Waarom is ADAS kalibratie zo belangrijk?

ADAS (Advanced Driver Assistance System) of rijhulpsysteem is in veel nieuwe auto’s en andere voertuigen standaard aanwezig. Om een correcte en veilige werking van het systeem te garanderen, is regelmatige ADAS kalibratie en controle noodzakelijk.

Producten

Hoe kies ik het juiste borgmiddel?

Voor het lijmen van metalen verbindingen heb je de juiste lijm nodig. Je kunt niet zomaar met elke lijm een schroefdraad of lager vastlijmen. Voor het lijmen van metaal heb je een zogenoemd borgmiddel nodig die zorgt voor een goede sterke verbinding en ook nog eens het materiaal afdicht. Er zijn 6 eigenschappen waar je op moet letten bij het kiezen van een borgmiddel.

Producten

6 veelgemaakte fouten bij het gebruiken van ankers

Ankers zijn gemaakt om hoge belasting aan te kunnen in onder andere beton. Zo worden ze gebruikt voor bevestiging van metaalconstructies, consoles, bodemplaten, steunen, buizen, houtconstructies, balken etc. Het is belangrijk dat je de ankers op de juiste manier bevestigt. Lees in de blog de veelgemaakte fouten.

Producten

Welke gasbrander gebruik ik bij welke toepassing?

Dakwerk, precisiewerk, verhittingswerk of buitenwerk? Würth heeft verschillende soorten gasbranders in het assortiment. Maar welke gasbrander gebruik je bij welk toepassingsgebied?

Producten

Shop Amersfoort geopend!

Op woensdag 25 september heeft Oliver Kühl, directeur van Würth Nederland samen met Agatha Kleis, manager Ronald McDonald Huis Utrecht, Würth Shop Amersfoort officieel geopend. Ook in deze nieuwe Würth Shop staat de beleving van de klant centraal.

Onderneming

Waarom werken met een blauw licht filter bril?

Blauw licht-straling van lichtbronnen of schermen kunnen de ogen van sommige mensen irriteren of vermoeien. Blauw licht is namelijk heel helder en heeft een hoog energieniveau. De oplossing hiervoor is een computerbril of blauw licht filter bril.

Producten

Wijzigingen in de norm EN 388 voor snijbestendige handschoenen

De EN 388 norm bepaalt in welke mate een veiligheidshandschoen beschermt tegen gevaren als gevolg van schuren, snijden, perforeren en scheuren. Deze norm is onlangs herzien, maar wat houdt deze wijziging nu in? Je leest het in deze blog.

Producten

Veilig werken aan elektrische auto's met ESR schoenen

Würth introduceert een nieuwe isolerende (ESR) veiligheidsschoen, speciaal voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen: de Stretch-X Electric. Lees in de blog waarom deze schoenen juist zo geschikt zijn om aan elektrische auto's te werken.

Producten

Würth Nederland wint de Digital Transformation Award 2019!

Op het Würth Congres 2019 in Vancouver heeft Würth Nederland de award gewonnen voor digitale verandering. Een mooi resultaat voor de afgelopen jaren waarin Würth Nederland tal van nieuwe concepten en innovaties heeft geïntroduceerd. Würth Nederland heeft hierin een echte voortrekkersrol en werkt non-stop aan vernieuwingen en verbeteringen op gebied van E-Commerce.

Onderneming

Hoe kies je het juiste zaagblad?

Het kiezen van het juiste zaagblad is cruciaal voor een optimaal werkresultaat. Met behulp van ons toepassing- en kleurcoderingssysteem kun je eenvoudig bij het juiste type zaagblad uitkomen.

Producten

Wat maakt een multitool zo handig?

De multitool is inzetbaar voor ontelbare werkzaamheden. Door de eenvoudig verwisselbare bladen is de multitool heel handig in gebruik.

Producten

Veiligheidsbril op sterkte

Op zoek naar een veiligheidsbril gemaakt op jouw sterkte? Kom dan naar de Würth Shop en kies je favoriete model. De opticien meet de juiste sterkte op en de veiligheidsbril wordt op maat gemaakt.

Producten

10 tips voor veilig werken aan Elektrische en Hybride voertuigen

Van het Nederlandse wagenpark beschikt 3,2% over een hybride of volledig elektrische aandrijving. Om hier veilig mee te werken zijn bepaalde normen gesteld. In de blog geven we 10 tips om elektrische voertuigen veilig te kunnen onderhouden en repareren.

Producten

In 3 stappen naar het juiste smeermiddel

Dat smeermiddelen helpen bij het tegen gaan van slijtage en roest, zorgen voor minder storing en leiden tot lagere kosten, dat weten we wel. Maar hoe kies je nou het juiste smeermiddel in het oerwoud van Kruipolie, Teflonspray, smeeroliën, spuitvet, en overige smeermiddelen?

Producten

Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?

Het gebruik van een lijnlaser is erg handig voor zoal het betegelen van wanden, plaatsen van een tussenmuur, plaatsen van keukens en uitlijnen van plafondverlichting. Zo kun je een puntlijnlaser, kruislijnlaser of multilijnlaser gebruiken. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende typen lijnlasers?

Lees meer >

Producten

4 tips voor de juiste adembescherming

We doen het duizenden keren per dag, zonder veel moeite: we ademen. Zo voorzien we ons lichaam van vitale zuurstof. Maar soms zitten er schadelijke stoffen verborgen in de lucht die ons in leven moet houden. Geschikte adembescherming is daarom van het grootste belang. In deze blog hebben we samengevat hoe je de juiste adembescherming kunt kiezen.

Producten

Hoe werkt een laser afstandsmeter?

Een laserafstandsmeter, lasermeter of laser meter wordt gebruikt om metingen uit te voeren met een laserlijn. Met een laser afstandsmeter kun je onder andere afstanden, oppervlakten, volumes en indirecte metingen uitrekenen. Vooral in de bouw en industrie gebruikt men vaak een laser afstandsmeter, om zo nauwkeurig mogelijk metingen uit te voeren. Maar hoe werk zo'n laser afstandsmeter nou eigenlijk?

Producten

Varifix gecertificeerd C2C

Ons montagerailsysteem Varifix heeft het Cradle to Cradle (C2C) certificaat ontvangen. Dit internationale certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten.

Producten

Metal Heroes

De Metaalindustrie is belangrijk voor de Nederlandse economie. Würth is dan ook erg trots op haar Metaalklanten. Wij bieden onze klanten daarom een podium om hun verhaal te vertellen. Zo laten we zien wie deze verborgen Helden zijn van de Metaalindustrie.

Producten

Categorieën

Online-Shop

Alles over online bestellen

ONLINE-SHOP

Lees hier meer over bestellen in de Online-Shop.

Service

Informatie over onze tools

SERVICE

Alles wat u wilt weten over onze online service tools.

Producten

Productinformatie

PRODUCTEN

Lees hier meer over de nieuwste producten.

Onderneming

Würth

ONDERNEMING

Al het nieuws over Würth Nederland B.V.