Blog

In 3 stappen naar het juiste smeermiddel
In 3 stappen naar het juiste smeermiddel

Dat smeermiddelen helpen bij het tegen gaan van slijtage en roest, zorgen voor minder storing en leiden tot lagere kosten, dat weten we wel. Maar hoe kies je nou het juiste smeermiddel in het oerwoud van Kruipolie, Teflonspray, smeeroliën, spuitvet, en overige smeermiddelen?

Lees meer >

Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?
Wat is het verschil tussen diverse soorten lijnlasers?

Het gebruik van een lijnlaser is erg handig voor zoal het betegelen van wanden, plaatsen van een tussenmuur, plaatsen van keukens en uitlijnen van plafondverlichting. Zo kun je een puntlijnlaser, kruislijnlaser of multilijnlaser gebruiken. Maar wat is nu het verschil tussen deze verschillende typen lijnlasers?

Lees meer >

Zaagblad
Hoe kies je het juiste zaagblad?

Het kiezen van het juiste zaagblad is cruciaal voor een optimaal werkresultaat. Met behulp van ons toepassing- en kleurcoderingssysteem kun je eenvoudig bij het juiste type zaagblad uitkomen.

Lees meer >

Hout schuren met succes
Hout schuren met succes

Voor een perfect schuurresultaat spelen de schuurmiddelen, het gereedschap en de machines een cruciale rol. In de blog leggen we uit hoe je hout schuurt met succes.

Lees meer >

4 tips voor de juiste adembescherming
4 tips voor de juiste adembescherming

We doen het duizenden keren per dag, zonder veel moeite: we ademen. Zo voorzien we ons lichaam van vitale zuurstof. Maar soms zitten er schadelijke stoffen verborgen in de lucht die ons in leven moet houden. Geschikte adembescherming is daarom van het grootste belang. In deze blog hebben we samengevat hoe je de juiste adembescherming kunt kiezen.

Lees meer >

Hoe werkt een laser afstandsmeter?
Hoe werkt een laser afstandsmeter?

Een laserafstandsmeter, lasermeter of laser meter wordt gebruikt om metingen uit te voeren met een laserlijn. Met een laser afstandsmeter kun je onder andere afstanden, oppervlakten, volumes en indirecte metingen uitrekenen. Vooral in de bouw en industrie gebruikt men vaak een laser afstandsmeter, om zo nauwkeurig mogelijk metingen uit te voeren. Maar hoe werk zo'n laser afstandsmeter nou eigenlijk?

Lees meer >

Accuboosters
Accuboosters

In de winter is al weer een tijdje aanwezig. Dit zorgt voor koude temperaturen die van invloed zijn op je accu. Je wil natuurlijk voorkomen dat je met een lege accu staat, maar welke booster is nu het best voor jou? In deze blog geven we je een aantal tips bij het kiezen van de juiste accubooster.

Lees meer >

EHBo op de werkplaats
EHBo op de werkplaats

Bij ongevallen op het werk is het belangrijk om snelle zorg en eerste hulp te kunnen bieden. Maar welke EHBO middelen zijn er? In deze blog behandelen we alle belangrijke aspecten van eerste hulp op het werk.
Lees meer >

Varifix
Varifix gecertificeerd C2C

Ons montagerailsysteem Varifix heeft het Cradle to Cradle (C2C) certificaat ontvangen. Dit internationale certificaat is de strengste en meest betrouwbare maatstaf voor uiterst duurzame producten.

Lees meer >

Metal Heroes

Metal Heroes

De Metaalindustrie is belangrijk voor de Nederlandse economie. Würth is dan ook erg trots op haar Metaalklanten. Wij bieden onze klanten daarom een podium om hun verhaal te vertellen. Zo laten we zien wie deze verborgen Helden zijn van de Metaalindustrie.

Lees meer >

Waar moet je op letten bij het kopen van een veiligheidsbril?
Waar moet je op letten bij het kopen van een veiligheidsbril?

Zonder veiligheidsbril kan het erg gevaarlijk zijn op de werkvloer. Denk aan rondvliegende splinters, vonken en stof. Bij veel werkzaamheden is een veiligheidsbril onmisbaar voor de ogen. Let bij het kopen van een veiligheidsbril niet alleen op de mechanische bescherming en markeringen, maar kijk ook naar het soort en de kleur van de glazen.

Lees meer >

Markeringen handschoenen
Wat betekenen de markeringen op handschoenen?

Welke handschoenen draag je voor welk werk? Hoe bepaal ik waarvoor een handschoen geschikt is? Is dit bijvoorbeeld voor werken met scherpe of ruwe materialen, of voor werken in de kou? We laten je zien dat een blik op de rug van de handschoen voldoende is!

Lees meer >

Handschoenen opmeten
Weet jij hoe je de maat van je handshoenen opmeet?

Je wilt handschoenen bestellen, maar je weet niet wat je maat is? Bepaal je handschoenmaat met een simpele truc - in een mum van tijd!

Lees meer >

veiligheidsbril markering
Oogbescherming: wat betekenen de markeringen op een veiligheidsbril?

Oogbescherming wordt vaak als niet mooi en vervelend ervaren, het is echter absoluut noodzakelijk op de werkvloer. Maar wat betekenen nu al die markeringen op een veiligheidsbril?

Lees meer >

Aircogas 1234yf
Wat verandert er voor de aircoservice door het aircogas r1234yf?

Werk je met het nieuwe aircogas r1234yf? Dan heb je nieuwe aircoservice apparaten nodig geschikt voor het nieuwe koudemiddel en moeten monteurs een F-gas certificering behalen om te mogen werken met R1234yf.

Lees meer >

PBM
Persoonlijke beschermingsmiddelen en de arbowet

Volgens de Arbowet is je werkgever verplicht persoonlijke beschermingsmiddelen aan je te verstrekken en als werknemer heb je de plicht deze te dragen. Maar hoe zit dat nu precies?

Lees meer >

Categorieën

Online-Shop

Alles over online bestellen

ONLINE-SHOP

Lees hier meer over bestellen in de Online-Shop.

Service

Informatie over onze tools

SERVICE

Alles wat u wilt weten over onze online service tools.

Producten

Productinformatie

PRODUCTEN

Lees hier meer over de nieuwste producten.

Onderneming

Würth

ONDERNEMING

Al het nieuws over Würth Nederland B.V.