Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Relast: Het meest efficiënte systeem voor het achteraf versterken van bruggen, tunnels, parkeergarages en gebouwen van beton

Het toenemende aantal elektrische auto's op de weg is een trend die niet te negeren valt. Onderzoeksbureau Aumacon, dat jaarlijks de verwachtingen voor de Nederlandse autoverkopen opstelt, voorspelde voor 2022 een nauwkeurige verkoop van 312.129 auto's, dicht bij hun voorspelling van 310.000. Voor 2023 projecteert Aumacon een totale verkoop van 350.000 nieuwe auto's, waarvan 90.000 volledig elektrisch zullen zijn.

Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn iets conservatiever en schatten de totale autoverkoop in Nederland voor 2023 op 340.000 stuks. Hoewel ze geen specifieke voorspellingen doen voor het aantal elektrische auto's, is het gezien de huidige trends aannemelijk dat een significant deel van deze verkoop elektrische auto's zal betreffen.

Deze groei in het aantal elektrische auto's legt extra druk op de infrastructuur, vooral op parkeergarages. Elektrische auto's zijn gemiddeld zwaarder dan conventionele auto's, wat resulteert in extra belasting van de constructies van parkeergarages. Hier komt het innovatieve Relast-versterkingssysteem in beeld.

De technologie van het Relast-versterkingssysteem is bijzonder effectief in het versterken van dwarskracht en ponskracht van betonconstructies, waardoor de levensduur van het bouwwerk aanzienlijk wordt verlengd. Dit maakt het een ideale oplossing voor de uitdagingen van versterking en renovatie.

Het systeem kan niet alleen achteraf worden aangebracht op bestaande bruggen, tunnels en gebouwen, maar is ook uitermate geschikt voor het versterken van vloeren en andere betonconstructies. Het is bijzonder effectief in parkeergarages, die geconfronteerd worden met de noodzaak om het toenemende gewicht van elektrische auto's te kunnen dragen.

De kracht van het Relast-systeem ligt in zijn vermogen om de pons- en dwarskrachtwapening te verhogen en daarmee de betonversterking te maximaliseren. Dit draagt bij aan de renovatie en het herstel van bouwwerken, zelfs in situaties waar het ophogen van gebouwen en het versterken van de draagconstructie noodzakelijk is. Op deze manier kan de levensduur van bestaande parkeerfaciliteiten worden verlengd, waardoor ze beter bestand zijn tegen de toenemende belasting door elektrische voertuigen.

RELAST versterkingssyteem is uitermate geschikt voor:

  • Brugrenovaties
  • Tunnelrenovaties
  • Parkeergarages
  • Gebouwrenovaties
RELAST product

Zo profiteert u als adviseur, constructeur en uitvoerende partij:

  • Efficiënt versterkingssysteem met goedkeuringsrapporten
  • Snelle en eenvoudige installatie, en dat terwijl ze in gebruik zijn
  • Duidelijke verhoging van de afschuifkracht (tot 100%) en ponsweerstanden (tot 40%) met een gering aantal versterkingselementen.
  • Duidelijke verlenging levensduur bouwwerk
  • Geschikt voor dynamische belastingen
  • Gelijk belastbaar

RELAST: Versterkingssysteem bouwwerken

RELAST - Berekeningssoftware

Eenvoudige planning en berekening met de technische software

De Würth Technische Software II biedt u een module voor het berekenen van de RELAST-anker. De berekeningen zijn volgens de Duitse bouwkundige goedkeuring Z-15.1-339 voor de wapening van afschuifkrachten en Z-15.1-340 voor de pons en buigtreksterkte. Om het u of uw verantwoordelijke bouwkundige ingenieur zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn deze sterk gebaseerd op DIN EN 1992-1-1.

Producten, stuklijst en goedkeuringen zijn volledig geïntegreerd en wordt rekening gehouden met de Europese regelgeving rond ankertechnologie.

Interesse? Download gratis de technische software van Würth.

Berekeningssoftware

Toepassingsgebieden RELAST

Het achteraf versterken wordt voor een groot aantal constructies steeds belangrijker. En daar zijn verschillende redenen voor:

Omzetting naar nieuwe normen
Omzetting naar nieuwe normen
Verhoogde verkeersbelasting
Verhoogde verkeersbelasting
Uitbreiden van gebouwen
Uitbreiden van gebouwen
Gebruiksverandering van gebouwen
Gebruiksverandering van gebouwen
Verplaatsing van kolommen
Verplaatsing van kolommen
Vergroting van de vrije ruimte
Vergroting van de vrije ruimte
Versterking van fundering
Versterking van fundering
Herstellen van bezweken wapening
Herstellen van bezweken wapening
RELAST - Tunnels