Alleen voor ondernemers  

Kunstlocatie Würth

Kunstlocatie Würth is TIJDELIJK GESLOTEN, vanwege ombouw naar de nieuwe tentoonstelling.
Binnenkort kunt u hier meer lezen over de nieuwe tentoonstelling en de verdere activiteiten.
Wij bedanken u voor uw begrip.

Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In Kunstlocatie Würth zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth. Toegang tot de Kunstlocatie is kosteloos.

Kunstlocatie Würth is geintegreerd in het hoofdkantoor van Würth Nederland BV. Om een zo veilig mogelijke omgeving te bieden aan onze collega’s, vrijwilligers en museumbezoekers zijn er nog aanvullende corona-maatregelen in ons bedrijfspand.

Bij binnenkomst dient u uw geldige Coronapas (QR-code) te tonen aan de gastvrouw / gastheer. De QR-code wordt door middel van de Corona-check-scanner gecontroleerd. Tevens is het verplicht om een mondkapje te dragen.

U kunt op dit moment geen tijdslot reserveren. Kunstlocatie Würth is tijdelijk gesloten vanwege de coronamaatregelen

Wij bedanken u voor uw begrip.

Waterwolkenwind

Onderstaande tentoonstelling is inmiddels gesloten!

Houd onze social media kanalen in de gaten voor de nieuwe tentoonstelling.

Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth

Water, Wolken, Wind bepalen mede het klimaat van onze planeet Aarde en maken deel uit van ons dagelijks leven. Sinds mensenheugenis fascineren ze de mensen. Water, wolken, wind – in al hun verschijningsvormen – zijn door de eeuwen heen als onderwerpen gebruikt door kunstenaars in hun werk.

De Verzameling Würth omvat ruim 18.300 kunstwerken, waarvan een groot aantal van deze werken een grote diversiteit aan verwijzingen naar deze (natuurlijke) fenomenen bevat, met een indrukwekkend gebruik van diverse materialen. ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’ is een gevarieerde tentoonstelling en bestaat uit 47 kunstwerken, vanaf 1835 tot heden.

Bekijk hier de folder : ‘Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth’

De kunst van kijken vanuit je hart

Kunstwerken van Marjanne Geurtsen

10.11.2021 – 23.01.2022

Marjanne Geurtsen is professioneel kunstenares.

De laatste jaren beoefent zij met name én als eerste Nederlandse leerlinge van monnik Beppe Mokuza, het Zen-schilderen: Sumi-e.

De Japanse term Sumi betekent ‘zwarte inkt’, e betekent ‘schilderij’. Door zen-monniken werd Sumi-e rond 1200 (na Chr.) vanuit China geïntroduceerd in Japan. Sumi-e wordt van leraar op leerling overgedragen.

Marjanne Geurtsen

Facebook pagina van Kunstlocatie Würth Facebook pagina van Kunstlocatie Würth
Like ons en blijf op de hoogte van al onze activiteiten, workshops en kinderateliers!