Alleen voor ondernemers  
Kunstlocatie Würth

Kunstlocatie Würth is vrij toegankelijk op zondag t/m vrijdag tussen 11.00 – 17.00 uur. (zaterdag gesloten)

U hoeft zich niet vooraf aan te melden voor uw individuele bezoek. Vooraf aanmelden geldt alleen bij het maken van een reservering voor een rondleiding, een schoolbezoek of workshop.

Op onderstaande dagen heeft Kunstlocatie Würth aangepaste openingstijden

Bevrijdingsdag

Zondag 5 mei OPEN 11-17 uur

Hemelvaart:

Donderdag 9 en vrijdag 10 mei GESLOTEN

(zondag 12 mei weer open)

Pinksteren:

Zondag 19 mei en maandag 20 mei GESLOTEN

Poster

Huidige tentoonstelling

HORST ANTES - KUNSTWERKEN UIT DE VERZAMELING WURTH

Te bezichtigen na 25 Maart 2024

Horst Antes

Kunstwerken uit de Verzameling Würth

Horst Antes werd in 1936 in Heppenheim, Duitsland, geboren en was al op jonge leeftijd befaamd om zijn ‘Kopffüßler’, ‘koppoter’. Dit kunstfiguur kenmerkt zich door een onevenredig groot hoofd, met benen en voeten. Het beeldmotief werd door Antes aan het begin van de jaren zestig gecreëerd en zou een iconisch figuur worden dat hem door de jaren heen mateloos inspireerde en aanzette tot talloze variaties.

In het naoorlogse Europa was Antes een baanbreker, één van de eerste kunstenaars die op zoek ging naar nieuwe, speelse mogelijkheden van de figuratieve schilderkunst. Het gecreëerde beeldmotief stelde hem in staat om de complexiteit van de menselijke ervaring, de vervreemding en isolatie die individuen ervaren in de moderne samenleving, te verkennen. Het werk van Antes en zijn baanbrekende rol dragen tot op de dag van vandaag bij aan de gevestigde en gewaardeerde positie van de kunstenaar in de internationale kunstwereld.

De Verzameling Würth bevat 95 kunstwerken van Horst Antes, die alle belangrijke fasen in de werkzame periode van de kunstenaar beslaat. Het vertegenwoordigt een van de bepalende facetten van de Verzameling Würth en weerspiegelt de grote bewondering van Reinhold Würth voor de kunstenaar decennialang.

Boek nu een reservering voor een rondleiding of een schoolbezoek.

vacature

Kunstlocatie Würth ’s-Hertogenbosch zoekt jou!

Wij zijn op zoek naar een ‘Gastvrouw / Gastheer‘

Kunstlocatie Würth onderstreept haar gastvrije houding ten aanzien van de bezoekers van Kunstlocatie Würth door middel van een team van vrijwilligers.

Kunstlocatie Würth zoekt een bekwame vrijwilliger die zich in wil zetten als: Gastvrouw / gastheer

> Lees meer


Download de Würth Collection APP

app

Ervaar de Verzameling Würth digitaal in heel Europa

Naast de Duitse musea bevat de app "Würth Collection" nu ook alle bijbehorende galerieën van de Würth Group in andere Europese landen.

Het is dus een digitale ‘reisgenoot’ voor alle lopende tentoonstellingen in de 15 musea die het bedrijf in negen landen onderhoudt.

De multimediagids biedt audio, video's en leesmateriaal, evenals bezoekersinformatie over de betreffende locatie. Bovendien kunt u veel leren over de Würth Group en haar betrokkenheid bij kunst en cultuur.

qr

Open de camerafunctie op uw telefoon en scan de QR code.

Facebook pagina van Kunstlocatie Würth Facebook pagina van Kunstlocatie Würth
Like ons en blijf op de hoogte van al onze activiteiten, workshops en kinderateliers!