Alleen voor ondernemers  
breed 1920x400

Kunstlocatie Würth Tentoonstelling

Kunstlocatie Würth

Nu te zien in Kunstlocatie Würth

Poster

Huidige tentoonstelling

HORST ANTES - KUNSTWERKEN UIT DE VERZAMELING WURTH

Te bezichtigen vanaf 25 Maart 2024

Horst Antes

Kunstwerken uit de Verzameling Würth

Horst Antes werd in 1936 in Heppenheim, Duitsland, geboren en was al op jonge leeftijd befaamd om zijn ‘Kopffüßler’, ‘koppoter’. Dit kunstfiguur kenmerkt zich door een onevenredig groot hoofd, met benen en voeten. Het beeldmotief werd door Antes aan het begin van de jaren zestig gecreëerd en zou een iconisch figuur worden dat hem door de jaren heen mateloos inspireerde en aanzette tot talloze variaties.

In het naoorlogse Europa was Antes een baanbreker, één van de eerste kunstenaars die op zoek ging naar nieuwe, speelse mogelijkheden van de figuratieve schilderkunst. Het gecreëerde beeldmotief stelde hem in staat om de complexiteit van de menselijke ervaring, de vervreemding en isolatie die individuen ervaren in de moderne samenleving, te verkennen. Het werk van Antes en zijn baanbrekende rol dragen tot op de dag van vandaag bij aan de gevestigde en gewaardeerde positie van de kunstenaar in de internationale kunstwereld.

De Verzameling Würth bevat 95 kunstwerken van Horst Antes, die alle belangrijke fasen in de werkzame periode van de kunstenaar beslaat. Het vertegenwoordigt een van de bepalende facetten van de Verzameling Würth en weerspiegelt de grote bewondering van Reinhold Würth voor de kunstenaar decennialang.

Boek nu een reservering voor een rondleiding of een schoolbezoek.

Kom de tentoonstelling nu bekijken in Kunstlocatie Würth
Kunstlocatie Wúrth heet u van harte welkom om de tentoonstelling HORST ANTES - KUNSTWERKEN UIT DE VERZAMELING WURTH te komen bekijken.
Reserveren voor individueel bezoek is niet nodig.

Rondleiding
Een rondleiding is de beste manier om de lopende tentoonstelling van Kunstlocatie Würth beter te leren kennen. Speciaal getrainde rondleidsters nemen u mee op reis door de wereld van de kunstenaar of gaan dieper in op het thema van de op dit moment lopende tentoonstelling.
► Reserveer hier uw rondleiding