Alleen voor ondernemers

Kunstlocatie Würth – Kunsteducatie in de schoolklas

Water, Wolken, Wind – kunstwerken uit de Verzameling Würth

Waarom deze folder?

U als docent heeft vast al gemerkt dat vanwege de maatregelen om het coronavirus niet verder te verspreiden, kunsteducatie op locatie in musea niet altijd mogelijk is. In Kunstlocatie Würth geldt dat er geen schoolklassen tot en met december 2020* kunnen komen om deel te nemen aan het educatief programma. Het educatieteam mist de leerlingen enorm en we krijgen steeds vaker vragen van docenten om ondersteunend lesmateriaal en creatieve workshops aan te leveren voor in de schoolklas.

Het resultaat is deze folder met creatieve opdrachten voor in de schoolklas met als thema de titel van de tentoonstelling ‘Water, Wolken, Wind’ in Kunstlocatie Würth. Veel succes én plezier!

 

*Begin december bekijken we de situatie opnieuw en beslissen wij of de schoolklassen wel weer in 2021 kunnen komen. Volg hiervoor onze social mediakanalen en nieuwsbieven.

 

Kunstlocatie Würth Onderwijs

Kunstlocatie Würth is de kunstdependance voor moderne kunst binnen Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch. Alle tentoonstellingen komen voort uit of zijn geïnspireerd op de verzameling Würth. Scholen zijn van harte welkom bij Kunstlocatie Würth. Het educatieve programma dat wordt aangeboden, bestaat uit een rondleiding en een creatieve workshop.

Het educatieve programma kan worden aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, niveaus en achtergronden en duurt 1 uur. Het programma is zowel geschikt voor regulier basisonderwijs als ook voor speciaal onderwijs (wordt op maat aangeboden). Voor het educatieprogramma voor middelbare scholen kunt u contact opnemen met Kunstlocatie Würth.

De bijzondere combinatie – van een bedrijf in een architectonisch interessant pand en een tentoonstelling die door de educatieve en creatieve workshop toegankelijk wordt gemaakt voor de jeugdige bezoeker – staat garant voor een unieke ervaring!

Reserveren

Een reservering voor het educatief programma dient minimaal 14 werkdagen voorafgaand aan het bezoek bij de Museumleiding bekend te zijn. Zij spreekt verdere details omtrent het bezoek graag persoonlijk door om deze vervolgens schriftelijk te bevestigen.

De educatiefolder is HIER te downloaden.

Bent u docent op een basisschool? Wilt u nú alvast een plaats reserveren voor uw schoolklas in het nieuwe schooljaar?

U kunt een mail sturen naar Brigitte.Hoppenbrouwers@wurth.nl

LET OP!! De reservering zal ONDER VOORBEHOUD zijn. Kunstlocatie Würth volgt de maatregelen op van het RIVM, daarnaast zijn er extra maatregelen van kracht omdat de kunstdependance gevestigd is in het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V.

Voor uw interesse-aanvraag, ontvangen wij graag het volgende:

  • Naam school
  • Naam docent + mailadres + telefoonnummer
  • Groep
  • Aantal leerlingen
  • Datum
  • 2 tijdstippen!

Drs. Brigitte Hoppenbrouwers
Leiding Kunstlocatie Würth
(ma, di, do en vr. )

Telefoon: (073) 629 15 52
brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl