Alleen voor ondernemers  
breed 1920x400

Kunstlocatie Würth Archief Tentoonstelling

Poster

Christo en Jeanne-Claude – kunstwerken uit de Verzameling Würth

14-03-2022 t/m 03.03.2024
De missie van Christo en Jeanne-Claude was om een groot en breed publiek op een andere manier naar zijn omgeving te laten kijken. Het kunstenaarsechtpaar werd wereldberoemd met hun ingepakte objecten en tijdelijke grootschalige buiten-kunstprojecten, waarmee zij vaak de benaming ‘inpak-kunstenaars’ kregen. Revealing by concealing oftewel ‘blootleggen door te bedekken’. Het was hét visitekaartje van het Bulgaars-Franse echtpaar dat later het Amerikaans staatsburgerschap verkreeg.

Toch bestond hun kunst uit méér dan alleen deze ‘inpakkunst’, zoals ook te zien is in de tentoonstelling ‘Christo en Jeanne-Claude’ met 34 kunstwerken uit de Verzameling Würth. De tentoonstelling bevat ingepakte objecten, maquettes van de vele kunstprojecten in de publieke ruimte, als ook voorbereidende tekeningen, collages en foto’s vanaf 1958 tot en met het laatste project L’Arc de Triomphe, Wrapped, Paris 1961 – 2021.

Christo en Jeanne-Claude waren vastberaden in hun overtuiging dat hun werk alleen diende om een pure, esthetische ervaring over te brengen. Al hun projecten financierden ze zelf en ze accepteerden nooit enige vorm van sponsoring om hun artistieke vrijheid te behouden.

De inkomsten kwamen altijd van Christo's voorbereidende tekeningen, collages en maquettes van de grootschalige projecten. Sinds het begin van de jaren zeventig legt Wolfgang Volz met zijn foto's op onnavolgbare wijze de gerealiseerde projecten van Christo en Jeanne-Claude vast.

Het kunstenaarsechtpaar Christo en Jeanne-Claude drukte met hun kunst vanaf de jaren zestig tot vandaag de dag hun stempel op de hedendaagse kunstscene en de collectieve verbeeldingskracht van het publiek.

Bekijk hier de folder>

Kom de tentoonstelling nu bekijken in Kunstlocatie Würth
Kunstlocatie Wúrth heet u van harte welkom om de tentoonstelling HORST ANTES - KUNSTWERKEN UIT DE VERZAMELING WURTH te komen bekijken.
Reserveren voor individueel bezoek is niet nodig.

Rondleiding
Een rondleiding is de beste manier om de lopende tentoonstelling van Kunstlocatie Würth beter te leren kennen. Speciaal getrainde rondleidsters nemen u mee op reis door de wereld van de kunstenaar of gaan dieper in op het thema van de op dit moment lopende tentoonstelling.
► Reserveer hier uw rondleiding