Francois Morellet

Huidige tentoonstelling: François Morellet- Geometrie en Ironie

Kunstwerken uit de Verzameling Würth.
08.04.2019 - 15.03.2020

In zijn vroege carrière schilderde de Franse kunstenaar François Morellet voornamelijk figuratief. Toch wordt hij vandaag de dag wereldwijd gezien als één van de meest toonaangevende kunstenaars van de Concrete kunst. Ook wel bekend als Geometrisch abstracte kunst.

Naast de schilderkunst hield hij zich in zijn werkzame bestaan ook bezig met grafische kunst, beeldhouwkunst en lichtkunst in de vorm van installaties. Lijnen, driehoeken en vierkanten, vatte hij in een lineaire, systematische stijl; geschilderd, geplakt met tape, vervaardigd uit metaal, hout of neonbuizen.

1799

Tijdelijke tentoonstelling: Waldo van Bokhoven

‘Elke creatieve onderneming is een verkenning’

Waldo van Bokhoven

Dit is het credo van Waldo van Bokhoven, grafisch ontwerper. Hij studeerde in 1987 cum laude af aan AKV│St. Joost in Breda. In 1993 startte hij zijn eigen ontwerpbureau ‘BOWfor’, waarmee hij de focus legt op ruimtelijk en grafisch ontwerp.

In zijn ontwerpwerk is Van Bokhoven altijd op zoek naar aspecten die verder gaan dan het tweedimensionale. Zo noemt hij het vinden van de derde dimensie in een 2D-ontwerp ook wel ‘de grafische architectuur’. Voorbeelden hiervan zijn te zien in de reeks ‘Under Construction’, waarbij complete stadsgezichten verschijnen.

Van Bokhoven maakte al vroeg kennis met het kijken naar vormen, vlakken en architectonische ontwerpen; zijn vader was architect en Van Bokhoven keek vaak toe wanneer zijn vader aan het werk was. Tevens geïnspireerd door de Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan en geleid door zijn intuïtie, speelt Van Bokhoven met lijnen. Zo beginnen zijn architecturale ontwerpen en tekeningen met een snijpunt van twee lijnen, een kruis. De lijnen tekent hij uit de losse pols, zonder liniaal. Meerdere lijnen vormen vlakken, perspectief ontstaat en geometrische vormen worden gecreëerd.

Waldo van Bokhoven

Naast het grafisch ontwerpen en tekenen, fotografeert Van Bokhoven ook. ‘Een landschap is als architectuur, opgebouwd uit lijnen, lagen. Architectuur is overal’. Zijn fotografisch werk, combineert hij met het digitaal grafisch creatieve proces, waarbij de foto’s tezamen worden gecomprimeerd tot één geheel: ‘Collected No.05 | Virtueel landschap Essche Stroom’.

De expositie in Kunstlocatie Würth is te zien tot en met 15 maart 2020.

 

Activiteiten bij de tentoonstelling

Bij elke tentoonstelling is het mogelijk eenrondleiding te boeken en in het verlengde van elke tentoonstelling wordt een educatief programma ontwikkeld voor het basis-en speciaal onderwijs. Alle activiteiten voor het onderwijs biedt Kunstlocatie Würth gratis aan.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk van zondag tot en met vrijdag, van 11.00 – 17.00 uur.

Graag tot ziens in Kunstlocatie Würth

Voor meer informatie over Kunstlocatie Würth en activiteiten kunt u contact opnemen met:

Drs. Brigitte Hoppenbrouwers
Leiding Kunstlocatie Würth
(ma, di, do en vr. )

  • Telefoonnummer: (073) 629 15 52
  • Email: brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl