Scheepswerven waar jachten, boten, cruiseschepen of containerschepen gebouwd worden, bevinden zich al jaren in een extreem moeilijke markt. Zij hebben veeleisende klanten met extreem complexe opdrachten, zij verwachten dat hun schip op tijd en met korte levertijd afgeleverd wordt. Deze korte levertijden bezorgen scheepswerven een enorme uitdaging en vergen lean processen, betrouwbare planning, met name als het op supply chain aankomt. Hiervoor heeft u een flexibele partner nodig, met kennis van uw processen en systemen.

Würth biedt toekomst georiënteerde oplossingen met E-procurement en opslag management, welke een efficiënt en geoliede operatie garanderen. Wij verzekeren de productaanvoer en volledige transparantie, dankzij individuele systeemoplossingen en een omvangrijk product portfolio.

U kunt vertrouwen op een service georiënteerde partner die uw logistieke uitdagingen kent, en u advies kan geven voor het optimaliseren van u logistieke operatie. Of het nu gaat om inkoop, opslag management, machine kamer concepten - transparante geautomatiseerde processen garanderen u het halen van uw krappe deadlines in de productie.

TIP: Bereken hier uw mogelijke besparing, als u gebruik maakt van onze systemen, met onze besparings calculator

 

Onze services voor de maritieme industrie

Oplossingen voor efficient voorraadmanagement
Werkplaats op maat oplossing
maritiemproducten
Maritiem producten
Producten voor boot- en jachtreparatie
Brochure producten boot- en jachtreparatie
E-Procurement oplossingen
Download de PARTNER brochure

Voorraadmanagement

Onze inkoopoplossingen voor scheeps- en jachtwerven, bieden individuele oplossingen zoals Kanban of shop-in-shop tot voorraadbeheer. Wij garanderen een transparante en betrouwbare toelevering terwijl u tijd en geld bespaart.

Afgestemd op uw individuele productie situatie, kunnen wij samen met u een ideale inkoopoplossing realiseren. In ieder geval, maximale productbeschikbaarheid, in de juiste hoeveelheid, op de juiste locatie en direct in het productie proces zijn onze basis principes.

KANBAN Systeem
KANBAN Systeem

Met de inkoop oplossing CPS®KANBAN garanderen we een hoge mate van flexibiliteit voor het geval er wijzigingen zijn in de behoeftes op uw werf, zonder concessies te doen aan leveringszekerheid. Tegelijkertijd kunt u met Kanban uw voorraadniveaus en daarmee de kapitaalverplichting minimaliseren.

Shop in Shop oplossingen
Shop in Shop oplossingen

Würth kan een winkel direct in uw werf beschikbaar maken, en u zo verzekeren van een strak productieproces. Dankzij 24/7 beschikbaarheid, het organiseren van de uitgifte en logistieke afhandeling van u kleinmateriaal voorkomt u onnodige voorraad en opslag, u beperkt het aantal contactpunten en overdrachtsmomenten en spaart wachttijd bij uitgifte. Kortom het bespaart u tijd en verlaagt uw proces- en opslagkosten.

ORSY® systeemreksensor
ORSY® systeemreksensor

De nieuwe topstandaard op het gebied van leveringszekerheid: Het ORSY® systeem met zelf scanner, het eerste ORSY®-rek met automatische voorraadherkenning en nabestelling. Het rek gebruikt sensoren om de voorraad van uw ORSY®-systeem kartondozen of systeemboxen te controleren.

Als tekorten worden gedetecteerd, worden de gegevens van de betreffende producten verzameld en automatisch een bestelling doorgestuurd naar Würth. Neem contact op met uw accountmanager voor meer informatie.

Kleinmateriaal leveringen met de ORSYMAT®
Kleinmateriaal leveringen met de ORSYMAT®

Stel u voor dat u alle essentiële verbruiksmaterialen voor onbepaalde tijd op voorraad hebt en dat u alleen hoeft te betalen voor wat u verbruikt.

Bovendien heeft u er niet veel ruimte voor nodig! Dat is precies waar het ORSYMAT®-principe over gaat: uw werknemers hebben toegang tot de geselecteerde producten wanneer dat nodig is, en zorgen voor een 24-7-levering. Verbruikte items worden dagelijks en automatisch opnieuw gerangschikt.

Werkplaats op maat oplossing

Werkplaats op maat

Uw uitdaging: Jachten, boten of schepen hebben beperkte opslagruimte in de machinekamer. Daarom wilt u er het beste van maken! Bovendien moeten uw gereedschap en machines veilig worden opgeborgen - zelfs bij zware zeecondities en windkracht 10!

Wat u nodig heeft: Opslag ruimte optimalisatie. Veilig opbergen van gereedschap en machines. Overzicht en hoge kwaliteit.

Onze oplossing: Onze individuele werkplaats- en machinekamerfaciliteiten kunnen aan uw behoeften worden aangepast. Profiteer van onze ervaring.

 

Uw voordelen:

  • Optimaal gebruik van opslagruimte dankzij individuele kastoplossingen.
  • Bescherm uw gereedschappen en machines tegen beschadiging met aanpasbare schuiminlay - zelfs bij deining.
  • Werkplek-optimalisatie voor uw crew dankzij een totaal oplossing.
  • Flexibiliteit per systeem: Voorbeeld: de modules van de ORSY-systeemkoffer kunnen eenvoudig worden geplaatst in lades of worden vervangen indien nodig.
  • Transparantie en kostenbeheersing - u heeft altijd een overzicht van welke gereedschappen ontbreken of beschadigd zijn. Zo hoeft u niet te zoeken naar het juiste gereedschap, grijpt u nooit mis en besteld u uitsluitend wat u écht nodig heeft.

Elektronische inkoop voor werven en scheepsbouwbedrijven

Elektronisch inkopen

Of het nu gaat om klein materiaal of andere kapitaalgoederen - de interne tijd en kosten van aanschaf zijn altijd hetzelfde! Vooral met uw klein materiaal overtreffen de interne proceskosten de werkelijke waarde van de goederen regelmatig.

Alles moet worden vastgelegd en verwerkt: van de orderbevestiging tot de ontvangst van goederen en de controle van de levering tot het aanpassen van de factuur. In een handmatig proces kost dit veel tijd. Een elektronische verbinding zorgt voor een transparante en efficiënt inkoopproces.

RVS maritiem producten

Geen enkele branche vraagt meer specialistische producten dan de maritiem sector. Om onze klanten in deze divisie op maat te kunnen bedienen heeft Würth een specifieke RVS maritiem productenprogramma ontwikkeld. Als marktleider op het gebied van bevestigingsmateriaal leveren wij als sinds jaren een zeer uitgebreid pallet aan producten in diverse RVS uitvoeringen. Het is dan ook met gepaste trots, dat wij middels deze brochure het specifieke maritiem programma aan u kunnen presenteren.

Contact

Kom in contact met ons! Wij staan voor u klaar om advies te geven op basis van uw individuele wensen en eisen of voor het beantwoorden van welke vraag u ook mocht hebben. Altijd en zonder enige verplichting. Mail ons