Würth doneert aan Stichting Gered Gereedschap

Gered Gereedschap Heusden

Würth Nederland doneert al 3 jaar oud gereedschap aan Stichting Gered Gereedschap. Zij verzamelen oud gereedschap in, knappen het op en sturen het vervolgens naar schoolprojecten in ontwikkelingslanden, waar men moeilijk aan duur en goed gereedschap komt. Rocy Damen en Ger van Liempd van Gered Gereedschap Heusden kwamen onlangs naar ons hoofdkantoor om onze donatie in ontvangst te nemen.

Het gereedschap dat Würth dit jaar verzameld heeft is van de afdeling Product. Dit gereedschap gebruikt de afdeling voor het scholen van nieuwe medewerkers en als testgereedschap voor uitbreiding van het assortiment. Zo doneren we een muurfrees, een statief, stellingkasten, gereedschapskoffers, schroeven en een paar schroefmachines.

Hergebruiken van oud gereedschap

Rocy: “Deze oude schroefmachines met stekker zijn voor Afrika juist erg handig, die gaan nog veel langer mee dan een accuschroefmachine.” De heren zijn erg blij met alle donaties. “We hergebruiken maar liefst 80% van het gereedschap wat we binnen krijgen, er is maar weinig wat we niet kunnen gebruiken voor projecten.”

Gered Gereedschap schoolproject

Gereedschap voor schoolprojecten

Met een groep van 30 vrijwilligers repareert Gered Gereedschap Heusden jaarlijks ongeveer 5000 stuks gereedschap bestemd voor technische scholen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Voor veel scholen in ontwikkelingslanden is kwalitatief goed gereedschap niet aanwezig of onbetaalbaar. Met dit gereedschap kunnen jongeren een vak leren als metaalbewerker, kleermaker, automonteur, loodgieter of elektricien, waar goed gereedschap onmisbaar is. Zo helpt de stichting mensen een zelfstandig bestaan op te bouwen.