“Als shopmedewerker zit liefde voor klanten in je DNA”

Shopmedewerker

Al eens gedacht aan een baan als shopmedewerker bij Würth? Er zijn 26 Würth Shops verspreid over heel Nederland die gerund worden door shopmedewerkers. Klanten kunnen er terecht voor een breed productassortiment, uitgebreid productadvies en service op maat. Manager van alle shops, Jurgen de Lange, vertelt wat het werk van shopmedewerker bij Würth zo uniek maakt.

Wat is nu precies een Würth Shop?

“Een Würth Shop is een geweldig verkoopkanaal. Alles wat klanten bij de vertegenwoordiger in brochures zien of op de Online-Shop kunnen ze nu in het echt bekijken en proberen. Het productassortiment van de shops is voornamelijk gericht op Bouwklanten, Hout- en Metaalspecialisten en Installatie klanten. Je vindt er echter ook algemene producten voor de divisie Auto en Cargo.

Service en advies

Daarnaast is de shop een servicepunt voor klanten. Zij kunnen er advies inwinnen, producten testen, producten ter keuring aanbieden, artikelen retourneren of ter reparatie brengen, maar ook gewoon een kop koffie drinken. Bovendien biedt een shop de klant complete productondersteuning bij de uitvoering van zijn projecten. Wil de klant advies over welk product hij het beste kan gebruiken voor een klus? De shopmedewerker zorgt ervoor dat hij passend advies krijgt.”

Wat voor klanten komen er?

“Het klantenbestand is erg divers. Zo komen er grote klanten die bijvoorbeeld ’s ochtends hun werkbusjes langs de shop laten rijden om deze te vullen met voorraad. Ook ZZP’ers maken graag gebruik van de shop. Bijvoorbeeld bedrijven die veel onderhoudswerkzaamheden doen en allerlei vormen van schroeven, bouten, moeren ankers en pluggen gebruiken. Zij hoeven deze producten niet meer op te slaan in hun eigen magazijn. De shop geeft deze bedrijven de zekerheid dat het altijd op voorraad ligt. Dat is de kracht van de shops. Zij hebben een flexibele voorraad die voor 90% vast ligt. De overige 10% kan aangevuld worden door de wensen van de klant. Als shopmedewerker stem je dus met de klant je assortiment af.”

Hoe zien de werkzaamheden van shopmedewerker eruit?

“Een shopmedewerker heeft de allerleukste functie binnen Würth. Een shopmedewerker is als een goed gastheer of gastvrouw hét aanspreekpunt voor al zijn of haar klanten. Je geeft uitleg over producten en bij complexe vragen speel je de klant door naar de juiste specialist. Jij bepaalt daarnaast de sfeer en look & feel in de shop en zorgt voor de juiste voorraad. De formule van een shop is niet in beton gegoten, de medewerker geeft de shop gestalte naar de vraag. Niet 100 % van het assortiment staat vast. Als shopmedewerker run je dus compleet je eigen shop als een ondernemer met je eigen klanten, maar dan wel zonder daar een investering voor te hoeven doen.

Spil in de regio

Daarnaast ben je als shopmedewerker de spil in de regio voor vertegenwoordigers, die samen met jou de klant zo goed mogelijk helpt. Ook organiseer je in afstemming met de vertegenwoordiger twee keer per jaar een klantevenement in de shop. Dit kunnen productdemonstraties zijn, het welkom heten van nieuwe klanten of een netwerkevenement. Dit vergt wel wat ondernemerschap!

Gunstige werktijden

De werkdagen lopen van maandag t/m vrijdag. Dat maakt waarom veel mensen juist voor Würth kiezen, omdat je niet vast zit aan koopavonden en weekenden. Je maakt in 4 dagen 38 uur waardoor je 3 dagen in de week overhoudt voor privé.”

Shopmedewerker

De ultieme shopmedewerker?

“Een van de belangrijkste aspecten om als shopmedewerker succesvol te kunnen zijn is dat je van mensen moet houden om ze te kunnen ontzorgen. Natuurlijk moet je wel interesse hebben in technische producten, maar kennis is aan te leren. Wat ik zoek in een medewerker is dat hij door het vuur wil gaan voor een klant. Dat kun je niet leren, dat moet in je zitten. De belangrijkste kenmerken voor de functie van shopmedewerker zijn tot slot: zelfstandigheid, ondernemerschap, dynamisch, specialistisch, plezier en lol! Kortom, een unieke baan.”

Solliciteren!

Er staan op dit moment meerdere vacatures open voor shopmedewerker. Zowel in Würth shop Den Bosch De Brand als Amsterdam Arena zoeken we per direct nieuwe medewerkers. Daarnaast zijn we dit jaar druk bezig met het openen van nieuwe locaties waar we mensen voor zoeken. Zie je een baan als shopmedewerker wel zitten? Solliciteer dan hier:

Shopmedewerkers