Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Milieu & Duurzaamheid

Milieu & Duurzaamheid

Würth wordt geïnspireerd door de Mens en het Milieu. Dat komt omdat we weten dat onze producten overal worden toegepast, dus ook in de omgeving waarin wij zelf wonen, werken en leven. Als marktleider op het gebied van bevestigings- en montagematerialen streven we er altijd naar om de werkomgeving van de mensen samen hand in hand te laten gaan met een groen milieu.

Veiligheid voor mens en milieu en omgaan met gevaarlijke stoffen.

Veel van onze technisch chemische producten bevatten schadelijke stoffen voor mens en milieu. Vanuit de wet zijn wij als fabrikant verplicht om onze afnemers en haar eindgebruikers te voorzien van de nodige informatie omtrent de gevaren bij het gebruik, opslag en vervoer van chemische producten. Naast deze verplichting, zien wij het als onze taak onze klanten te helpen bij het beheren van de veiligheidsdata en de informatie zo goed, duidelijk en bruikbaar mogelijk beschikbaar te stellen.

Naast de verplichte veiligheidsbladen en de Nederlandstalige labels gaan wij verder:

Wij bieden onze klanten het gratis Gevaarstoffen management Portaal aan, genaamd ISI!!

Door gebruik te maken van het gratis ISI!! gevarenstofmanagement systeem van Würth, kan de klant gemakkelijk de meest recente werkinstructiekaarten (WIK's) en gevarenstofindex downloaden. Nog makkelijker is het om met de APP het product, waarmee de klant gaat werken, op te zoeken. Via deze weg is hij altijd up-to-date met de laatste veiligheidsinstructies. Lees hier uitgebreid over ISI!! gevarenstofmanagement syteem.

Würth ECO-LINE

De Würth-Groep is een wereldspeler en heeft zo te maken met veel verschillende nationale richtlijnen en regelgevingen. Veel van onze producten worden over een groot deel van de wereld verkocht. Zodoende kunnen niet alle lokale logo’s worden gebruikt op de verpakkingen. Om duidelijker kenbaar te maken welke producten zijn gecertificeerd als milieuvriendelijk en daarmee het gebruik van milieuvriendelijkere producten te stimuleren, is het ECO-LINE concept ontwikkeld. Het Würth ECO-LINE logo wordt op het product getoond indien het product voldoet aan de richtlijnen die in het desbetreffende land gelden omtrent milieuvriendelijkheid.

EcoLine

 

Voor Würth Nederland B.V. houdt dit in dat de producten gecertificeerd moeten zijn conform de Europese richtlijnen betreffende het voeren van het Ecolabel.  

Indien dit het geval is, zal Würth het logo ECO-LINE op haar etiket voeren. Inmiddels zijn verscheidene producten voorzien van dit label en worden actief met deze producten promotionele campagnes gevoerd, zodat het bewustzijn voor ecologisch vriendelijke producten bij onze klanten groeit en wij als firma een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Würth MODYF

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker.

Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

Indien gewenst, kunt u het desbetreffende certificaat opvragen.

MODYF

Oeko-Tex Standard 100 kan in principe in verschillende ketenschakels worden toegepast, het hangt ervan af of ruwe materialen of eindproducten worden getest en gecertificeerd. Binnen de scope van Oeko-Tex, wordt Oeko-Tex Standard 100 het meest gebruikt door bedrijven. Er zijn wel twee andere modules ontwikkeld, namelijk Oeko-Tex Standard 1000 en Oeko-Tex Standard 100plus, waarbij aanvullende ecologische en sociale criteria zijn opgenomen. Mede door de complexiteit van de productieketen van textiel is het echter lastiger aan de eisen van deze standaarden te voldoen, waardoor ze in de praktijk ook minder worden toegepast.

Indien gewenst, kunt u het desbetreffende certificaat opvragen.

oeko tex

De ECO Persoonlijke beschermingsmiddelen

Würth MODYF is met de introductie van de ECOFRESH veiligheidsschoen op weg naar recyclebare werkkleding.

Door anderen wordt het ‘sustainability’ genoemd, bij Würth MODYF heet het de ‘Würth LOOPthinkING’-strategie. In plaats van alleen te denken in termen van efficiëntie van productie tot verkoop, benut Würth MODYF de hele levenscyclus van haar werkkleding op de lange termijn. Grondstoffen worden producten, producten worden weer grondstoffen. Kwaliteit, eerlijkheid, doelgerichtheid en eco-efficiëntie spelen hierbij een belangrijke rol en zullen de toekomstige groei op de markt bepalen.

De ECOFRESH veiligheidsschoen is de eerste stap naar een volledig recyclebaar product, waarvan de materialen hergebruikt kunnen worden. Het bovenmateriaal is bijvoorbeeld van 100 % gerecycled garen (ca. 7 á 8 hergebruikte flessen per schoen), heeft het een extra rubberbescherming van 100 % gerecycled TPU en bestaan de veters uit 100 % PET-materiaal. Het gebruikte garen is volgens Global recycled Standard GRS 4.0 gecertificeerd.

Daarnaast zijn enkele artikelen uit de MODYF CETUS-kledingcollectie onder fair trade geproduceerd.

ECOFRESH S1P lage veiligheidsschoenen

Naast de ECOFRESH veiligheidsschoen is er ook de

duurzame, milieuvriendelijk geproduceerde universele handschoen die het onderwerp ecologie combineert met uitstekende beschermende eigenschappen en een breed scala aan toepassingen. Robuuste, slijtvaste natuurlatexcoating met goede droge en natte grip. De handschoen onderscheidt zich o.a. door:

• Hulpbronnen besparende en duurzame productie

• Duurzame draagstof door het gebruik van gerecyclede materialen

• Milieuvriendelijke, 100% plasticvrije verpakking

eco handschoenen
Groen Gedaan

Würth Nederland B.V. beschikt over certificaat GroenGedaan!

GroenGedaan! staat voor reparatie, herstel en onderhoud op een duurzame manier. Een bedrijf met het keurmerk GroenGedaan! repareert, herstelt en/of voert onderhoud uit op een milieuvriendelijke manier.

 

Indien gewenst, kunt u het desbetreffende certificaat opvragen.

Bekijk onze ISO normeringen hier