Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Efficienty & Recycling

Efficiëntie & Recycling

Würth Nederland B.V. draagt zoveel als mogelijk bij om de milieubelasting te minimaliseren. Efficiëntie en recycling spelen hierbij een belangrijke rol. 

boom

 

 

 

# Hello Circle

De Adolf Würth GmbH & Co.KG heeft zichzelf het doel gesteld om voor 2030 lineaire economieën zoveel waar mogelijk te verlaten en over te schakelen naar circulaire waardecreatie. Op deze manier wil het bedrijf zich duurzaam ontwikkelen en actief vormgeven in de toekomst.

Inkoop

 • Land-van-oorsprong (hiermee wordt transparantie gecreëerd uit welk land materialen komen, waarbij hun wet- en regelgeving gelden)
 • Papierloos werken (de inkoop kan haar werk volledig papierloos doen en zo het milieu minder belasten)
 • Integriteit (de inkoop zal zich te allen tijde eerlijk en integer opstellen tegenover leveranciers. Hiermee zal het bedrijfsbelang altijd voorop staan)

PET-vlaggen

Sinds 2019 zijn de Würth Shops in Nederland voorzien van ECO-vlaggen. Vlaggen gemaakt van duurzaam materiaal; gerecyclede petflessen.

Verpakkingen

Würth Nederland B.V. werkt zoveel mogelijk met haar klanten samen om de milieubelasting door verpakkingen te minimaliseren. Naast ons assortiment investeringsgoederen met de hoogste duurzaamheidgraad, leveren wij veel verbruiksgoederen. Vanwege de hoge omloopsnelheid brengt dit veel vervuiling door verpakkingsmateriaal met zich mee. Om dit zoveel mogelijk te beperken leveren wij producten en systemen die helpen deze hoeveelheid verpakkingen te verminderen. Het reduceren van afval wordt onder andere gedaan door het retour halen van pallets op bouwlocaties.

Verpakkingsmachine

Om de klantbelevering te optimaliseren, is Würth Nederland B.V. in mei 2017 een project gestart met de aandachtspunten:

 • Transporteren van goederen met een optimale vullingsgraad
 • Milieuvriendelijkheid
 • Een sterker verzendkarton
 • Minder transportschade
 • Optimaliseren van interne logistieke processen

In januari 2018 is de keuze gemaakt om twee nieuwe dozenopzetmachines en de I-Pack® machine van B+ / Sealed Air aan te schaffen.

Door deze keuze heeft Würth Nederland B.V. de mogelijkheid gekregen om naar een hoger verzendkarton te gaan van de twee standaard grondmaten die worden gehanteerd. Dit resulteert in meer producten per verzenddoos en lagere transportkosten. Ook wordt er geen krimpfolie meer in de dozen gebruikt. Daarnaast is de keuze gemaakt om over te stappen op recyclebaar karton met FSC-keurmerk.

De I-Pack® machine van B+ zorgt ervoor dat er geen overbodige ruimte is tussen de bovenkant van de verzenddoos en het hoogste product in de verzenddoos.

Palletoptimalisatie

In 2022 is Würth Nederland B.V. tevens ovegergaan naar een nieuwe verpakkingslijn met aangepaste doosmaten. Deze doosmaten zijn in lijn met de palletmaten zodat pallets effectief volledig benut worden. Nu is samen met de I-pack® machine de hoeveelheid lucht tot een absoluut minimum beperkt. Er is dus meer lading per pallet en er zijn daarom zo min mogelijk pallets nodig.

Hello circle

Nieuwe productverpakking voor verspanende materialen gemaakt van 100% gerecycled materiaal

Recyclebare materialen in plaats van afval dankzij circulaire waardecreatie. De Würth producten zijn over het algemeen geen wegwerpproducten. Integendeel: onze hoogste kwaliteitsnormen garanderen hun zeer lange levensduur. De volgende stap is nu om de hele levenscyclus van onze producten te overzien gedurende hun levensduur.

Met innovaties en continue verbeteringen willen we onze intrede doen in het tijdperk van resource saving management en de hoogste normen voor eco-efficiëntie. Vanaf het 1e kwartaal 2021 zullen geleidelijk alle kunststof QuadroPacks vervangen worden door de nieuwe verpakking én etiketten, gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De nieuwe verpakking en etiketten certificeren volgens Cradle to Cradle richtlijnen. De verpakking beschermt niet alleen het product maar óók de omgeving. Het Cradle to Cradle én het duurzaamheidslogo worden op deze verpakkingen vermeld.

Varifix C2C Silver certificaat

Würth heeft het Varifix montagerailsysteem Cradle to Cradle laten certificeren. Op deze producten staat nu een ’Silver’ certificaat-aanduiding. Dit houdt het volgende in:

 • 1: Het VARIFIX-systeem is zo ontworpen dat het na gebruik kan worden afgebroken tot zuivere grondstoffen en kan worden gerecycled voor een nieuwe gebruiksfase.
 • 2: Alle componenten zijn chemisch onschadelijk en geschikt voor hergebruik.
 • 3: De kwaliteit van het materiaal wordt gehandhaafd, kwaliteitsverlies door downcycling wordt vermeden. Afval in de traditionele zin van het woord ontstaat er niet meer; alleen herbruikbare bouw- en grondstoffen.

Indien gewenst, kunt u het desbetreffende certificaat opvragen.

cradle
kruis zebra verpakkingen

Tevens heeft Würth afscheid genomen van het transparante, plastic venster in de ORSY® en ZEBRA-verpakkingen.

Doordat het plastic uit de verpakkingen wordt gehaald, zal de verpakking voor 100 % uit karton bestaan. Hierdoor worden deze gemakkelijker recyclebaar en kunnen ze na gebruik zonder problemen bij het oud papier. Per jaar levert dat wereldwijd een besparing op van 22,6 ton aan plastic.