Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Kunst & Cultuur

Kunst en cultuur

De verzameling Würth: Kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur

Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, de kunst dichter bij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit ook bij eigen medewerkers te creëren, liet prof. dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

In de 60-er jaren van de vorige eeuw begon Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst, dit leidde uiteindelijk tot één van de grootste en belangrijkste bedrijfsverzamelingen van Europa. Tegenwoordig omvat de Verzameling Würth ruim 20.000 kunstwerken: schilderijen, sculpturen en grafiek. De werken worden tentoongesteld in 15 eigen Würth musea en kunstdependances verspreid in Europa en voornamelijk geïntegreerd in het Würth-hoofdkantoor van het betreffende land.

In het destijds nieuw gebouwde hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch, werd in 2002 de Nederlandse kunstdependance geïntegreerd. Kunstlocatie Würth ‘s-Hertogenbosch is zes dagen per week geopend (zondag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur) en is gratis toegankelijk voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

Voor meer informatie zie de website van Kunstlocatie Würth www.wurth.nl/kunstlocatie

MVO – Kunstlocatie Würth

300 kunstwerken gemaakt door kunstenaars met een beperking

De Verzameling Würth bevat ruim 20.000 kunstwerken, waarvan er 300 gemaakt zijn door kunstenaars met een beperking. In januari 2013 opende destijds Prinses Annette de tentoonstelling ‘Step Outside – bijzondere kunst van buitengewone mensen uit de Verzameling Würth en Stichting Special Arts Nederland’ in Kunstlocatie Würth.

Educatieprogramma voor regulier basis-, middelbaar- en speciaal onderwijs

Het educatieteam van Kunstlocatie Würth ontwikkelt bij de lopende tentoonstellingen een educatief programma. Hieraan kunnen leerlingen uit het regulier én speciaal basis- en middelbaar onderwijs deelnemen. Het educatieprogramma wordt ook – op maat - aangeboden aan slechthorenden en doven. Vanuit de filosofie van Reinhold Würth - dat iedereen met kunst én cultuur in aanraking moet kunnen komen - wordt het educatieprogramma in Kustlocatie Würth gratis aangeboden.

Samenwerking

Kunstlocatie Würth werkt samen met externe bedrijven en instellingen om het sociaal maatschappelijke aspect nog breder uit te kunnen dragen, onder andere:

  • Exposeren van de maquette van het Ronald McDonald Huis Valkenburg aan de Geul, ontwerp van de kunstenaar Hundertwasser, in de tentoonstelling met kunstwerken van Hundertwasser in 2011-2013. Sinds die tijd ondersteuninen wij het Ronald McDonald Kinderfonds, o.a. door de verkoop van artikelen van het RMcD in de kunstshop, waarvan de opbrengst naar het RMcD Kinderfonds gaat.
  • Koning Willem I College – MBO: studenten ontwikkelden kunstwerken en exposeerden in Kunstlocatie Würth (2012).
  • Verschillende evenementen en activiteiten in samenwerking met Stichting Special Arts Nederland Tentoonstelling Step Outside (2013 / 2014), Nationale poëziedag (2015), Kunst Fiets Route / Special Award (2015).
  • Kunstlocatie Würth ’s-Hertogenbosch toonde in 2014 / 2015 met de tentoonstelling OOG in OOG, mijn eeuw, mijn stad de uitleg bij het bijzondere project OOG Den Bosch van Stichting Nieuwe Helden. Er waren o.a. een animatie over het project, testobjecten, maquettes en constructietekeningen te zien. Het project onderzocht ‘samen-leven’ in de stad ’s-Hertogenbosch onder leiding van Lucas De Man. Verschillende OOG-installaties werden aan gebouwen in de stad gehangen. Het eerste OOG werd aan de gevel van Würth Nederland B.V. gehangen en heeft gediend als test-oog voor de makers van de installatie.
  • Samenwerking met Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV): Tentoonstelling van winnende kunstwerken van UWV Kunstcongres Zuid (2019): expositie van kunstwerken van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Parallel aan de hoofdtentoonstelling met kunstwerken uit de Verzameling Würth, vinden er iedere jaar kleinere exposities van o.a. kunstenaars uit de regio plaats. Kunstlocatie Würth zet zich al jaren op maatschappelijk gebied in om kunstenaars een podium te bieden: Kunstenaars uit de regio, kunstenaars met een beperking, kunstenaars met een relatie tot de core business van Würth (bevestigings- en montagematerialen), aanstormend talent of ‘door de wol geverfde’ kunstenaars. Expositie ‘In je element’ – kunstwerken van 8 Brabantse kunstenaars met als thema ‘water, wolken, wind’ (2020).
Logo Kunstlocatie Würth