Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid

Gered Gereedschap

Gered Gereedschap

Een goede praktijkopleiding voor vakmensen in Ghana: Würth Nederland en Gered Gereedschap maken er samen werk van!

Goed vakonderwijs in ontwikkelingslanden draagt bij aan het terugdringen van armoede. Het geeft kansarme jongeren de kans een zelfstandig bestaan op te bouwen als bijvoorbeeld timmerman, automonteur of metaalbewerker. Bij het opleiden is naast de theorie vooral de praktijk van belang. Immers, de fijne kneepjes van het vak leer je niet uit de boeken, dat leer je in de praktijk. En daarbij is goed gereedschap onontbeerlijk.

Gered Gereedschap zet zich al veertig jaar in voor het versterken van het vakonderwijs in Afrika door het leveren van kennis, kunde en middelen zoals gereedschappen en machines. In 2022 ondersteunen Gered Gereedschap en Würth samen GARC, een lokale NGO in Tamale, Ghana. Met de levering van gereedschappen en machines voor o.a. de vakrichtingen metaal- en houtbewerking kan het praktijkonderwijs daar van start gaan!

Ronald McDonald Kinderfonds

Vanaf 2011 ondersteunt Würth Nederland B.V. het Ronald McDonald Kinderfonds op verschillende manieren. Bijvoorbeeld de overhandiging van een vrij te besteden waardecheque aan het Ronald McDonald Kinderfonds, werknemers-kerstactie voor een gratis verblijf voor ouders van zieke kinderen in een RMcD Huis. Zo kunnen zij dichtbij hun zieke kind in het ziekenhuis zijn. Verder is er o.a. ook een spaarprogramma via de Würth Shops. Zo kunnen klanten van Würth Nederland B.V. meesparen voor dit goede doel door bepaalde gereedschappen te kopen in de Würth Shops in Nederland. Würth Nederland B.V. draagt een bepaald percentage hiervan af om een volledig ingerichte gereedschapsset te kunnen overhandigen aan een nader te bepalen Ronald McDonald Kinderhuis.

ronald mc
Klik op het logo om over onze 10 jarige samenwerking te lezen

 

Cello (2021 - heden)

Würth Nederland BV ondersteunt voor vijf jaar Cello Zorg door de sponsoring van het vervoersmiddel voor de locatie Cello ‘s-Hertogenbosch. ‘Een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is waar we bij Cello elke dag aan werken. Met cliënten, hun netwerk en met elkaar. Van mens tot mens. Zodat cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Dit vraagt om professionele, menswaardige zorg en ondersteuning van ons allemaal. Dit kunnen we samen en dus met partners realiseren door ons te richten op een goed leven voor onze cliënten, met goede en trotse medewerkers en een evenwichtige bedrijfsvoering’.

 

Solar Team Eindhoven (2021 - heden)

Het Solar Team Eindhoven is een team van enthousiaste en gedreven studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, die doen wat anderen als bijna onmogelijk achten: binnen één jaar ontwerpen én ontwikkelen zij een nieuw zonnevoertuig. Met hun innovaties willen ze anderen inspireren om de transitie naar een duurzame toekomst te versnellen.

Solar Team Eindhoven
seniorenbus

Seniorenbus Den Bosch (2015 - 2025)

Sinds 2015 sponsort Würth Nederland B.V. de Seniorenbus Den Bosch. Ouderen vanaf 65 jaar kunnen gebruik maken van de Seniorenbus. Voor € 0,50 per rit kan men zich van deur tot deur laten vervoeren binnen de stadgrenzen van 's-Hertogenbosch. De Stichting wil het toenemende isolement terugdringen van die inwoners van 's-Hertogenbosch die 65 jaar of ouder en bovendien niet of beperkt mobiel zijn, omdat er geen alternatief vervoer is.

Ondersteuning diverse incidentele goede doelen

Würth Nederland BV ondersteunt tevens regelmatig bij incidentele gebeurtenissen die grote impact hebben op mensen. Zo doneerden we n.a.v. de aardbeving in Turkije en Syrië in Februari 2023 direct een 1000-tal winterjassen. Daarnaast doneren we via hulporganisaties en stichtingen ook inmiddels diverse gereedschappen en goederen aan Oekraïense burgerslachtoffers en gedupeerden van de oorlog in hun land.

In het verleden werkten we ook samen met

Solar Boat Twente (2020 - 2021)

Solar Boat Twente moedigt milieubewustheid aan door hernieuwbare energie toe te passen in de maritieme sector. Een multidisciplinair team van enthousiaste studenten van de Universiteit Twente focust zich op het bouwen van een betrouwbare zonneboot.

Door grenzen te verleggen omarmt het team een grote uitdaging: het ontwerpen en bouwen van de motorboot van morgen. Würth Nederland B.V. ondersteunt het Solar Boat Twente team.

solar boat

TU / ecomotive (2020 -2021)

Sinds 2014 ondersteunt Würth Nederland B.V. de ontwikkeling van ‘de auto van de toekomst’ gemaakt door studenten van de Eindhoven University of Technology. Ieder jaar (door)ontwikkelt een nieuw studententeam ‘de auto van de toekomst’, gelet op onder andere duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Würth draagt bij aan o.a. de benodigde gereedschappen.

tu ecomotive