Alleen voor ondernemers  

Alleen voor bedrijven

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Logistiek en Transport

Het leveren van diensten en producten, maar met name het ontzorgen van de klant, is voor Würth de fundering van het dagelijks ondernemen. Door te luisteren naar de behoefte van de klant en samen de juiste oplossingen voor ‘uitdagingen’ te vinden, streven wij ernaar de processen te optimaliseren en de totale proceskosten te verlagen. Milieuvriendelijk handelen speelt óók bij deze processen een belangrijke rol.

Organisatie

Het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. is gevestigd op bedrijventerrein De Brand in ’s-Hertogenbosch en heeft een modern logistiek centrum. Voor de opslag van producten en goederen staan in het distributiecentrum 11.000 palletplaatsen en 70.000 plaatsen (legbordstellingen) voor opslagdozen ter beschikking. Daarnaast biedt het distributiecentrum ruimte voor 390 langgoedplaatsen en 2.080 overmaat-plaatsen. Gemiddeld worden er dagelijks 1.800 zendingen verwerkt en aan klanten in Nederland verstuurd. Met een servicegraad van meer dan 98% worden alle bestellingen binnen 24 uur uit voorraad geleverd.

Opslag: papierloos door Pick by Voice

Alle posities van een ontvangen levering worden gecontroleerd op: identiteit, afmeting, gewicht, aantal en verpakkingshoeveelheid. Na de controle maakt de medewerker het opslagvoorstel in SAP. In deze stap wordt op basis van de artikelstamgegevens, voorraadsituatie en THT-gegevens bepaald in welk opslaggebied het betreffende artikel wordt opgeslagen. De artikelen in de standaard legbordstellingen worden via de lopende band naar de juiste locatie gebracht. De artikelen die op een pallet worden opgeslagen, worden papierloos met de heftruck naar de juiste locatie gebracht.

Artikelen die met de lopende band naar de juiste locatie worden gebracht, worden met Pick by Voice gedaan, ook wel Voice Picking genoemd. Voice Picking is een papierloos, handsfree en ogenvrij systeem dat gebruik maakt van eenvoudig te begrijpen gesproken aanwijzingen. Hiermee worden medewerkers naar een verzamellocatie gedirigeerd en instructie gegeven ten behoeve van het opslag en verzamelen. Pick by Voice zorgt voor een duidelijk kleinere foutenkans, de medewerker moet een verificatiecode noemen voor de locatie, indien deze code niet de juiste is kan de medewerker niet verder tot de juiste wordt gemeld.

Hoogtereductiemachine

De hoogtereductiemachine reduceert de hoogte van de verzenddoos. Dit wordt gedaan zodat de verzenddoos stabieler is te vervoeren. Hierdoor bevat de doos minder lucht en neemt deze minder plaats in beslag tijdens het transport. Als gevolg hiervan kunnen we per transport meer dozen vervoeren wat bijdraagt aan een lage CO2-uitstoot en beter is voor het milieu.

Robot stapelaar

Bij het eindstation in het logistiek centrum van de HU’s (handling units) vindt de sortering plaats naar de vervoerder. 95% van de uitleveringen wordt met transportbedrijf DHL verzonden en deze HU’s worden door de robot gestapeld. De sortering vindt plaats in de DHL hub. Duurzaamheid en een groener logistiek zijn onderwerpen waar DHL zich voor inzet en past bij de keuze van Würth. De resterende 5% wordt met andere vervoerders aan de klant bezorgd. We kennen de volgende mogelijkheden van transport: Nachtleveringen, bouwplaatsen, eigen vervoer, koerier en Pick up.

Verpakkingen

Würth Nederland B.V. werkt zoveel mogelijk met haar klanten samen om de milieubelasting door verpakkingen te minimaliseren. Naast ons assortiment investeringsgoederen met de hoogste duurzaamheidgraad leveren wij veel verbruiksgoederen. Vanwege de hoge omloopsnelheid brengt dit veel vervuiling door verpakkingsmateriaal met zich mee. Om dit zoveel mogelijk te beperken leveren wij producten en systemen die helpen deze hoeveelheid verpakkingen te verminderen. Reducering afval zoals het retour halen van pallets op bouwlocaties.

Verpakkingsmachine

Om de klantbelevering te optimaliseren, is Würth Nederland B.V. in mei 2017 een project gestart met de aandachtspunten:

  • Transporteren van goederen met een optimale vullingsgraad
  • Milieuvriendelijker
  • Een sterker verzendkarton
  • Minder transportschade
  • Optimaliseren van interne logistieke processen

In januari 2018 is de keuze gemaakt om 2 nieuwe dozenopzetmachines en de I-Pack® machine van B+ / Sealed Air aan te schaffen.

Door deze keuze heeft Würth Nederland B.V. de mogelijkheid gekregen om naar een hoger verzendkarton te gaan van de 2 standaard grondmaten die worden gehanteerd. Dit resulteert in meer producten per verzenddoos en lagere transportkosten. Ook wordt er geen krimpfolie meer in de dozen gebruikt. Daarnaast is de keuze gemaakt om over te stappen op recyclebaar karton met FSC-keurmerk.

De I-Pack® machine van B+ zorgt ervoor dat er geen overbodige ruimte is tussen de bovenkant van de verzenddoos en het hoogste product in de verzenddoos.