Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

mens en maatschappij

Mens en Maatschappij

Social Return On Investment – SROI

Würth Nederland B.V. heeft ca. 200 werknemers in de binnendienst en ca. 400 personen in de buitendienst werken. In haar personeelsbestand heeft Würth Nederland B.V. een aantal mensen die aangemerkt kunnen worden als ‘mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt’ en / of heeft een gedegen intensieve samenwerking met deze personen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.

Diversiteit

Würth Nederland B.V. neemt mensen aan met verschillende achtergronden en vanuit alle leeftijdscategorieën. In 2019 werden bijvoorbeeld 15 mensen aangenomen die ouder waren dan 50 jaar.  De groenvoorziening wordt uitbesteed aan Weener XL waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaamheden verrichten.

Daarnaast werkt Würth Nederland B.V. met mensen van verschillende sociale werkplaatsen.

Würth medewerkers

Om de kwaliteit van de werk- en leefomgeving van de werknemen te waarborgen en te verbeteren, investeert Würth op verschillende vlakken in haar medewerkers.

Werkomgeving

Een gezonde werkomgeving is belangrijk. Op verschillende werkplekken staan er bijvoorbeeld watertanks, voorzien van papieren bekertjes i.p.v. plastic voor een beter milieu. Vanzelfsprekend is de werkomgeving ingericht volgens Arbo-richtlijnen en heeft Würth opgeleide BHV'ers. De medewerkers krijgen advies op ergonomisch vlak op hun werkplek en er zijn diverse werknemers opgeleid om de werkplek van de collega’s juist in te stellen. Het nauwkeurig instellen van de autostoel bij nieuwe werknemers of bij het wisselen van de Würth-auto hoort daar ook bij.

Actieve levensstijl

Een actieve levensstijl wordt aangemoedigd, zoals d.m.v. het fietsplan. In september 2020 is de Leasefietsregeling met Lease a Bike geïntroduceerd voor werknemers met een vast dienstverband. Met deze fietsregeling wordt er een ruime keuze aangeboden in fietsmerk, type fiets en dealer. Daarnaast is er een groot financieel voordeel t.o.v. een privé aankoop.

Würth heeft een collectief contract bij zorgverzekeraar VGZ afgesloten. Hierbij is het tevens mogelijk om op het ‘VGZ - Gezond Leven Platform’ (gratis) workshops en trainingen te volgen of apps te downloaden, die medewerkers helpen om fysiek en mentaal gezond te laten zijn of blijven.

Ontwikkeling

Würth Nederland B.V. investeert in opleiding en ontwikkeling van haar mensen en de teams waarin ze werken. Management-, verkoop- en producttrainingen zijn een onderdeel hiervan. Daarnaast worden er toegankelijke E-learning modules aangeboden ter ondersteuning van de algemene ontwikkeling van de medewerker op het gebied van o.a. computerprogramma's, talenkennis en mindfullness.

‘Duurzame inzetbaarheid’ betekent bij Würth dat medewerkers vitaal, gemotiveerd en betrokken zijn in en bij hun werk én met plezier werken bij Würth en voor de klanten. Onder deze noemer ‘Duurzame inzetbaarheid’ zijn onder andere pilots van MyVIP gestart voor de medewerkers van kantoor het en logistiek centrum. Hierbij ligt de nadruk onder andere op de communicatie en gespreksvoering tussen de teamleider en de werknemer.

Door middel van een ‘tevredenheidsonderzoek-enquête’ wordt periodiek de tevredenheid van de medewerkers onderzocht. Met dit resultaat wordt er gewerkt aan de verdere ontwikkeling en verbetering van de werknemers en de onderneming als geheel.

Ontspanning en sociaal

Ieder jaar wordt er voor medewerkers van het hoofdkantoor een kerstbijeenkomst georganiseerd en verschillende kerstactiviteiten voor de buitendienstmedewerkers. Hierbij voert het samenzijn en de sociale verbinding de boventoon. Daarnaast is er een actieve personeelsvereniging, waarvan medewerkers lid kunnen worden.

Als werkstudent aan de slag bij Würth Nederland B.V.

Würth Nederland B.V. biedt stageplaatsen aan studenten en is een erkend leerbedrijf. Wij vinden het belangrijk om als organisatie studenten in de praktijk te begeleiden en op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan hun ontwikkeling. Andersom geldt; dat wij zo vroeg mogelijk met nieuwe generaties en de daarbij horende nieuwe visies, soorten van communicatie en technologieën in contact willen komen. Door studenten uit bijvoorbeeld het doelgroepenregister of BOL / BBL traject te begeleiden blijven we vooruitstreven naar een zo divers mogelijk personeelsbestand. Het is noodzakelijk om te blijven verjongen en mee te gaan in de dynamische veranderingen die zich op alle vlakken afspelen.

Erkend Leerbedrijf

Deze erkenning is afgegeven door het SBB, die als doel heeft een brug te slaan tussen beroepsopleidingen en het bedrijfsleven.

Meerdere keren per week worden er gastcolleges en trainingen verzorgd door Würth-medewerkers bij Hogescholen en externe partijen.

erkend leerbedrijf