Op de volgende pagina's vindt u uitgebreide informatie en advies over onze DIN- en Normdelen. U vindt hier onder andere voorspan- en aandraaimomenten voor schroeven en bouten, informatie over koudlas, waterstofbroosheid en SB garnituren.

Voorspan en aandraaimoment

DIN- en Normdelen

Voorspan en aandraaimoment

Aandraaimomenten en voorspankracht voor schroeven en bouten voorzien van metrische of metrisch fijne schroefdraad. Hier gaan we uit van het gebruik van 90% bij 0,2% van de rekgrens.

Lees meer >

Koudlas

DIN- en Normdelen

Koudlas

Koudlas is een fenomeen waarbij de bout en moer niet meer los van elkaar komen, nadat ze vast gedraaid of vroegtijdig vastgeslagen zijn. Het fenomeen koudlas ontstaat voornamelijk bij schroefdraadverbindingen van austenitisch roestvast staal.

Lees meer >

Waterstofbroosheid

DIN- en Normdelen

Waterstofbroosheid

Waar we bij DIN- en normdelen vaak niet bij stilstaan en waar veel mis mee kan gaan: waterstofbroosheid. Het grootste probleem dat we kennen als gevolg van waterstofbroosheid is dat de producten zonder verdere aanleiding plots broos kunnen worden en daardoor breken.

Lees meer >

SB garnituren

DIN- en Normdelen

SB garnituren

Officiële keuringscertificaten Wúrth SB garnituren aanvragen.

Lees meer >

Meer informatie

Voor meer informatie/advies over DIN- en Normdelen kunt u contact opnemen met de helpdesk (073 - 629 1528).

Download de volledige PDF met DIN en Normdelen (Sectie 1- 57 blz)  Download de volledige PDF met DIN en Normdelen (Sectie 1- 57 blz)

Uitgebreide informatie samenstellingen en hardheid Uitgebreide informatie samenstellingen en hardheid

Kleurcodering draadeinden Kleurcodering draadeinden

Technisch adviesbureau

Vooraf willen wij u graag op wijzen dat wanneer u een constructie gaat bouwen, u er verstandig aan doet om een berekening te laten maken door een technisch adviesbureau. Deze kunnen met alle omstandigheden rekening houden die van belang zijn. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld veiligheidsfactoren.