Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Lichtgids
De gids voor arbeidsplaats verlichting voor de winter periode 2022 – 2023

 

Dag of nacht, zon of regen, zomer of winter, het werk gaat altijd door.

In veel gevallen is het natuurlijke licht niet voldoende om goed zicht te hebben op het werk dat verricht moet worden. Dit betekent dat we extra verlichting nodig hebben op de werkplek.

Zeker nu de energieprijzen enorm hoog zijn, is het extra slim om oude lampen te vervangen voor nieuwe energie zuinige LED lampen. Deze zijn er in vele soorten en maten

 

Würth biedt een uitgebreide range werklampen:

Werkplek verlichting

- Handlampen, zaklampen, hoofdlampen, looplampen

Werkplaats / bouwplaats verlichting

- Met en zonder statief

Objectverlichting

- Gevelverlichting

Binnenverlichting

- Verlichting voor kantoren, magazijnen en werkplaatsen

Lichtgids

Bekijk de Lichtgids

In de lichtgids vindt u verschillende soorten aarbeidsplaats verlichtingen.

Afbeelding1 Afbeelding2 Afbeelding3

WAT ONDERSCHEIDT EEN GOEDE WERKLAMP EIGENLIJK?

1. LICHTKLEUR IN KELVIN

Uitleg kleurtemperatuur licht Kleurtemperatuur van 5.000 Kelvin - volgens de Duitse vereniging van elektrische en elektronische fabrikanten (ZVEH) moet de kleurtemperatuur voor mobiel werklicht 5.000 Kelvin bedragen. Veel Aziatische (goedkope) leveranciers kiezen voor een hogere lichtkleur (bijvoorbeeld ≥ 6.000 Kelvin). Waarom? Koud wit licht lijkt helderder dan warm en neutraal wit licht. Het gebruik van LED's met hogere Kelvin-waarden suggereert een hogere lichtstroom.

2. STRALEND OPPERVLAK

Een groot stralingsoppervlak heeft de voorkeur boven een klein (punctueel) stralingsoppervlak. LED ontwerpen:

• SMD (Surface Mounted Device) of

• COB (Chip on Board)

Significant verschil:

• SMD = hoge lichtstroom op groot oppervlak = gering risico van verblinding

• COB = hoge lichtstroom op klein oppervlak = hoog risico op verblinding

3. TRANSOPAAL KAP

"Zachte" lichtuitstraling en minder schaduwwerking dankzij transopale afdekking. Veel Aziatische (goedkope) leveranciers kiezen voor helder dekglas. Waarom? Omdat het lichtverlies (lumenverlies) lager is dan bij opaal glas. Het verblindingseffect van de armaturen is echter aanzienlijk groter! Trefwoord: Niet in de armatuur kijken, gevaar voor de ogen! En niet te vergeten: Hogere vermoeidheidsfactor!

4. LED DRIVER

De driver of ballast is een belangrijke factor bij het bepalen van de kwaliteit van het licht dat LED's leveren of kunnen produceren. Alleen een hoge kwaliteit van de driver garandeert een gelijkmatig werkend licht. De tweede, zeer belangrijke functie van de driver is het beschermen van de elektronica tegen over- en onderspanning. Aangezien werklampen meestal op bouwplaatsen worden gebruikt, moeten zij ook bestand zijn tegen lichtnetomstandigheden die soms aanzienlijk afwijken van de laboratoriumwaarden. Dit betekent dat een werkarmatuur ook bij onderspanning (de stroom in de armatuur neemt toe) of overspanning 100% betrouwbaar en gelijkmatig licht moet kunnen geven. Würth werklampen zijn bestand tegen spannings- en stroompieken tot maximaal 2 uur.

5. LICHTSTROOM IN LUMEN

De armatuurlichtstroom of netto lichtstroom (armatuur = complete eenheid) is de werkelijk voor de gebruiker beschikbare lichtstroom. De lichtstroom van de lamp of bruto lichtstroom daarentegen is de lichtstroom van de lamp (lichtbron/LED). Afhankelijk van het ontwerp en de constructie van een armatuur kan de lichtstroom van de lamp en de armatuur sterk verschillen. In tegenstelling tot diverse concurrenten vermeldt Würth in zijn documentatie de lagere lichtstroom.

Art. nr.

0981 180 501 0981 180 502

VE 1 1

Type aanduiding

POWERQUAD M POWERQUAD L

Lichtstroom

4.000 lm 8.000 lm

Lichtstroom van de lamp

5.300 lm 10.600 lm

 

Zo kan de gebruiker er zeker van zijn dat de opgegeven waarde daadwerkelijk als werklicht wordt geleverd. Wees dus voorzichtig bij het vergelijken van prijzen!