Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

afb

Betreft: Situatie Oekraïne en mogelijke gevolgen voor leveringen

Beste Klant,

We willen u met dit bericht kort informeren over de mogelijke gevolgen van de situatie in Oekraïne voor de continuïteit van de leveringen van onze artikelen en de te verwachten prijsontwikkelingen. De exacte gevolgen voor de wereldeconomie zijn op dit moment nog door niemand in te schatten. Enkele algemene ontwikkelingen die we op dit moment zien zijn:

  • Rusland is een grote producent van nikkel en dit zorgt voor toenemende schaarste en sterke stijging van de prijs op de wereldmarkten. Dit zal vooral gevolgen hebben voor de prijzen en beschikbaarheid van RVS en batterijen maar ook andere producten met nikkel als grondstof.
  • Schaarste en prijsstijgingen van karton (verpakkingen) en hout (pallets) door het wegvallen van productie hiervan in Oekraïne.
  • Extra druk op de transportcapaciteit over zee door beperkingen op transport door lucht en per spoor door Rusland.
  • Capaciteitstekorten bij het wegtransport door het niet beschikbaar zijn van vele chauffeurs uit Oekraïne.

Würth artikelen worden in hoge mate geproduceerd door bedrijven in Duitsland en Europa. Dit zorgt voor een mindere afhankelijkheid van de wereldwijde toeleveringsketens. Op dit moment zijn hierdoor de directe gevolgen voor de leverbaarheid nog beperkt. Wel zijn op dit moment de leveringen van producten uit Rusland, Wit Rusland en Oekraïne opgeschort. Er is hierdoor een klein aantal productgroepen beperkt leverbaar of tijdelijk uit het assortiment genomen.

  • Enkele typen nagels en nagels op strip,
  • Een aantal specifieke zaagbladen en gatzagen

Uw vertegenwoordiger kan u hierover in detail informeren. U kunt zeker er van zijn dat we alles doen om de leveringen van goederen maximaal te blijven verzorgen en een betrouwbare leverancier en partner te blijven. Wij houden de situatie nadrukkelijk in de gaten en zullen u natuurlijk informeren als de situatie daartoe aanleiding geeft.

Met vriendelijke groet,

Würth Nederland B.V.

Directeur
Dhr. Winfried Blum

Manager Produkt, Inkoop & Marketing
Dhr. Mark Lankhaar