Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Als vakman werk je met verschillende materialen, gereedschappen en machines. Bij elke beweging is er een zeker risico op blessures. Door regelmatig beschermende handschoenen te dragen en geschikte huidbeschermingsmiddelen te gebruiken, wordt dit sterk verminderd. Gezonde handen zijn het belangrijkste gereedschap van een vakman.

Hieronder geven wij u de belangrijkste informatie en tips, zodat u uw handen bij het dagelijkse werk zo goed mogelijk kunt beschermen tegen schade door invloeden van buitenaf.

Nieuw: MultiFit Oil Grip

Voor natte en olieachtige werkomgevingen

Grip is een belangrijke veiligheidsfactor voor alle activiteiten in industriële en handmatige omgevingen.Conventionele beschermende handschoenen bereiken snel hun limieten, vooral in natte en olieachtige werkomgevingen.

De nieuwe Würth-beschermhandschoen MultiFit Oil Grip gaat deze uitdaging aan. Dankzij de speciaal op maat gemaakte nitrilcoating zorgt de handschoen voor een uitstekende grip en toont hij zijn sterke punten, vooral wanneer deze in contact komt met olie. Zo houdt u de controle over uw gereedschappen en werkstukken.

Bekijk onze actie artikelen:

De juiste Tigerflexhandschoen voor elk toepassingsgebied

"Tigerflex" is de top lijn van Würth op het gebied van handbescherming. Deze veiligheidshandschoenen zijn gemaakt volgens de nieuwste innovaties in moderne producttechnologie.

De Tigerflex handschoenen van Würth zijn er voor elk toepassingsgebied en voldoen aan de EN-norm 388 voor veiligheidshandschoenen. Elke Tigerflex heeft eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke werkzaamheden:

Werken met fingerspitzengefühl
Tigerflex Plus

Bij veel werkzaamheden is fijngevoeligheid belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer u met kleine onderdelen of handgereedschap moet werken. De Tigerflex Plus geeft zo’n fijn gevoel in de vingers dat u zelfs een oorbel in kunt doen.

Werken bij koude buitentemperatuur
Tigerflex Cool

Kies voor de Tigerflex Cool als u in een koude omgeving werkt, vooral in de periode tussen de zomer en de winter. Deze handschoen is van iets grover garen gebreid en de binnenkant van de hand is iets geruwd. Hierdoor ontstaan luchtkussentjes die ervoor zorgen dat de handen niet koud worden.

Werken met scherpe materialen
Tigerflex W-230 level C

Gebruik de Snijbestendige handschoen Tigerflex W-230 level C als u met scherpe voorwerpen te maken heeft Geschikt voor precisiewerk in droge werkomstandigheden met een medium eis op snijbestendigheid. Een universele, zeer comfortabele snijbestendige handschoenen met nitrilschuim coating plus “Tiger” grip. Zeer goede grip door speciale nitrilschuim coating die extra is voorzien van “Tiger” grip. Optimale pasvorm en uitstekend tastgevoel.

Werken bij winterse temperaturen
Tigerflex Thermo

De handschoen Tigerflex Thermo is speciaal geschikt voor werken bij erg koude omstandigheden, dit kan binnen of buiten zijn. Bijvoorbeeld in de bouw, wegenbouw en milieustraten, maar ook koel- en vrieshuizen.

Naast de veiligheidshandschoenen EN 388 hebben we ook handschoenen die hittebestendige zijn volgens EN 407 en snijbestendige handschoenen volgens EN388/ISO 13997 en verschillende chemisch bestendige handschoenen.

Bekijk het assortiment Tigerflex handschoenen op onze YouTube-kanaal.

Markeringen op veiligheidshandschoenen

Wilt u er zeker van zijn dat de veilgheidshandschoenen geschikt zijn voor bepaalde werkzaamheden, kijk dan naar de markeringen op de rug van de handschoenen. Lees de blog Markeringen op handschoenen om erachter te komen hoe u deze tekens moet lezen.

kleurcodes

Bestel de juiste maat

Naast het soort veiligheidshandschoenen is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Lees hier hoe u de maat van uw handen opmeet en met ons kleurcoderinssysteem eenvoudig de juiste maat veiligheidshandschoenen vindt.

Blog - Meer informatie

Huidverzorging

Beschermen, reinigen en verzorgen!

Onze huid is ons grootste zintuig. Om in elke situatie de juiste ondersteuning te kunnen bieden, hebben we verschillende producten in ons assortiment voor de huid, van basis tot gespecialiseerde producten. Zelfs hardnekkig vuil maakt geen kans!

Ons huidbeschermingsconcept, Skin-Line, is op basis van 3 pijlers perfect op elkaar afgestemd. Deze 3 pijlers zijn te herkennen aan het kleurcoderingssysteem.

Skin Line Protect (blauw)

Voor preventieve huidbescherming

Huidlijn Schoon (groen)

Voor huidreiniging

Huidlijnverzorging (oranje)

Voor regeneratieve huidverzorging

Olijfstenen als wrijfmiddel - zacht voor huid en milieu

Microplastics in handreinigers en cosmetica krijgen steeds meer kritiek. Hoe meer ervan in het milieu terechtkomt, vooral in waterlichamen en oceanen, hoe groter de kans dat de kleine deeltjes uiteindelijk hun weg vinden naar de magen van dieren en uiteindelijk in onze voedselketen. Daarom worden olijfstenen nu gebruikt als milieuvriendelijk schuurmiddel in alle handreinigers die geschikt zijn voor ons SKIN LINE CLEAN dispensersysteem.

Het gladde oppervlak van het olijfzaadmeel is zeer zacht, het gevoel op de huid komt het dichtst in de buurt van dat van de gebruikelijke plastic rasp. Met de handreinigershandreinigers N-Active, N-Special en N-Super kunt u uw handen wrijven en hardnekkig vuil op een milieuvriendelijke manier aanpakken.

Handen wassen

Via de handen kunnen makkelijk ziekteverwekkers worden verspreid. Door regelmatig uw handen te wassen met water en zeep, verkleint u de kans dat u zelf of iemand in uw omgeving ziek wordt.

Instructie handen wassen

We hebben een poster met een instructie gemaakt hoe de handen te wassen. Deze kunt u downloaden, printen en bijvoorbeeld ophangen bij de wasbak. Zo zijn al uw collega's goed geïnformeerd over hoe u nu grondig uw handen kunt wassen.

Blog - Meer informatie

BESCHERM JE WERKHANDEN!

Als vakman worden je handen dagelijks blootgesteld aan agressieve stoffen tijdens je werk in werkplaatsen of andere industriële ruimtes. Diverse stoffen als verf, oliën en vetten hechten zich snel aan de huid, wat kan lijden tot schadelijke gevolgen. Onze huidverzorgingsserie biedt in 3 stappen de optimale bescherming, reiniging en verzorging.

Brochure

Bestel uit de Brochure

In de Safety at Work Brochure vindt u onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) per thema.