Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Würth Groep logo
Würth-Groep
Würth-Groep

De opbouw van de Würth-Groep is het levenswerk van professor dr. h.c. mult. Reinhold Würth. In 63 jaar tijd breidde Reinhold Würth een klein familiebedrijf uit tot een internationaal handelsconcern met meer dan 400 ondernemingen in 80 landen. Heden ten dage is Würth marktleider op het gebied van de bevestigings- en montagetechniek en levert meer dan 125.000 producten aan meer dan 3 miljoen klanten.

Architectuur

Architectuur neemt binnen de Würth-Groep een centrale plaats in. Zij maakt onderdeel uit van de bedrijfscultuur bij Würth. Overal op de wereld is de architectuur bij Würth karakteristiek en onverwisselbaar. Zowel in Duitsland, Portugal, of Spanje, in Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken en Nederland: overal werden bekende en beduidende architecten met het Würth concept vertrouwd gemaakt.

Würth Den Bosch

Een belangrijke voorwaarde voor de architecten is de bedrijfsfilosofie van Würth niet uit het oog te verliezen, zonder echter de landspecifieke stijl te ignoreren.

In Nederland vond voor de realisatie van het nieuwe bedrijfspand medio 1999 een architectenwedstrijd plaats, waaraan 5 Nederlandse architecten deelnamen.

Een jury, onder het voorzittersschap van professor dr. h.c. mult. Reinhold Würth, maakte in september 1999 de uitslag bekend. De keuze viel op het ontwerp van de architecten Maarten Willems en Edwin Smolders, beiden werkzaam bij het Architectenbureau de Twee Snoeken te ’s-Hertogenbosch.