Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth
Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth
Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth

Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth Voorzitter van de Raad van Toezicht van de familiestichting van de Würth-Groep

De geschiedenis van de Würth-Groep is onlosmakelijk verbonden met de ondernemer professor dr. h.c. mult. Reinhold Würth, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht van de familiestichting. De opbouw van het familiebedrijf, dat heden ten dage actief is in 80 landen met meer dan 400 juridisch zelfstandige dochterondernemingen, is een succesverhaal en een voorbeeld voor het internationale bedrijfsleven: in 1945 werd in Duitsland het moederbedrijf van het huidige concern, de Adolf Würth GmbH & Co. KG, door Adolf Würth opgericht.

Reinhold Würth kwam in 1949 op veertienjarige leeftijd als eerste medewerker en eerste leerling in de schroevengroothandel van zijn vader in dienst. Na de vroege dood van Adolf Würth nam hij in 1954, op negentienjarige leeftijd, het bedrijf over.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog, breidde hij het toenmalige tweemansbedrijf uit tot een wereldwijd agerende handelsonderneming. In 2009 vierde de Würth-Groep met Reinhold Würth een zeer bijzondere gebeurtenis: zijn 60-jarige arbeidsjubileum! Met de 75e verjaardag van Reinhold Würth en het 65-jarig bestaan van het moederbedrijf werden in 2010 nog twee jubilea gevierd.

Een bijzondere bedrijfscultuur

Vanaf het eerste moment heeft Reinhold Würth de bedrijfscultuur gebaseerd op fundamentele waarden zoals optimisme, dynamiek en respect voor de werknemers en hun prestaties, alsmede het streven naar de beste klantenservice. Dit is de belangrijke succesfactor van het familiebedrijf. Dochter Bettina Würth, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Würth-Groep en de Raad van Commissarissen van de Würth-Groep zorgen ervoor dat deze waarden nageleefd en voortgezet worden.

Engagement aan de samenleving

Tijdens zijn loopbaan als ondernemer heeft professor dr. h.c. mult. Reinhold Würth zich op sociaal en cultureel gebied veelvoudig geëngageerd. De gepassioneerde verzamelaar van moderne- en hedendaagse kunst ondersteunt sinds vele jaren projecten op het gebied van kunst, cultuur, onderwijs, onderzoek en wetenschappen. Om deze projecten samen te voegen richtte hij, in 1987 samen met zijn vrouw Carmen, de maatschappelijke Stichting Würth op. Van 1999 tot 2003 heeft Reinhold Würth de leiding over het interfacultaire instituut voor Entrepreneurship aan de Universiteit van Karlsruhe (TH) in Duitsland.

De verzameling Würth, welke opgebouwd is door Reinhold Würth, concentreert zich op de kunst uit de 20e en 21e eeuw en bevat 20.000 kunstwerken, waaronder: schilderijen, beeldhouwwerken en grafische werken. Op initiatief van Reinhold Würth wordt de bedrijfscollectie sinds 1991 getoond in vier musea in Duitsland en in tien kunstdependances gevestigd in bedrijfspanden van internationale Würth vestigingen.