Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

PBM Winter
PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN (PBM) VOOR DE WINTER:

TIPS OM HET LEKKER WARM TE HOUDEN

PERSOONLIJKE BESCHERMINGSMIDDELEN (PBM) VOOR DE WINTER:

TIPS OM HET LEKKER WARM TE HOUDEN

In de winter kunnen de temperaturen onder het vriespunt erg hinderlijk zijn voor het werk. Ook je lichaam heeft heel wat te verduren bij werken in de kou. Daarom is het belangrijk om je warm aan te kleden met persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Nooit meer bibberend buiten aan het werk? Met deze tips kom je de winter wel door.

Werk met laagjes en draag thermo ondergoed

Draag meerdere lagen kleding om je lichaam te isoleren. En mocht het dan wat warmer worden, dan kun je makkelijk een laag uittrekken. Zorg ervoor dat de bovenste laag kleding winddicht én waterdicht is en dat de kleding goed aansluit op de polsen en de enkels. Ook het soort materiaal is belangrijk om op te letten. Draag kleding dat voor het grootste deel bestaat uit ademende materialen zoals katoen, wol en fleece. Bij flink zweten blijft deze kleding toch droog aanvoelen en krijg je het niet koud. Als onderste laag kun je ademend thermo ondergoed dragen.

Thermo ondergoed

Ons thermo ondergoed is erg comfortabel door de vlakke en zachte naden. Het ondergoed is ademend, sneldrogend en antibacterieel. De klimaatzones houden je warm en droog door effectief vochtmanagement.

Draag een warme softshell jas

Een onmisbaar persoonlijk beschermingsmiddel in de winter is de softshell jas. Softshell is materiaal wat waterdicht, winddicht en tegelijk ademend is, perfect voor de winterse buien. Let hierbij op de waterkolom: hoe hoger het getal hoe beter de waterdichtheid. Door het rekbare materiaal zitten softshell jassen ook nog eens erg fijn en kun je er vrij in bewegen. Bekijk hier onze uitgebreide collectie softshell jassen.

Scorpius softshell
Hydra Softshell jack

Scorpius softshell

Het Scorpius softshell winterjack is de warmste softshell in onze collectie van robuust en elastisch weefsel met versterkte naden

Hydra Softshell jack

Ook het Hydra softshell jack is wind- en waterdicht, maar wel iets minder warm dan het winterjack.

Kies voor winter veiligheidsschoenen

Als het vriest, is niets zo vervelend als koude tenen. Om je voeten warm en droog te houden kies je voor speciale winter veiligheidsschoenen. Deze zijn warm gevoerd, ademend en bestand tegen regen en sneeuw. De antislipzolen zorgen ervoor dat je niet uitglijdt op de bevroren grond.

Hydro S3 veiligheidsschoen

De hydro S3 halfhoge veiligheidsschoen is waterdichte en warmte-regulerend. Ook heeft de schoen een Slipvaste SRC HRO Vibram rubberen buitenzool. Zo blijf je stevig op glad ijs staan. Het Modytex membraam maakt de schoen waterdicht en tegelijk ook ademend. De ondoordringbare textiel tussenzool zorgt ervoor dat je warmere voeten houdt dan bij een stalen tussenzool.

Bescherm je handen met winterhandschoenen

Ook ijskoude handen zijn een veelvoorkomend probleem in de winter. Gelukkig zijn er ook persoonlijke beschermingsmiddelen voor je handen in speciale winteruitvoering. Deze winterhandschoenen zijn dikker en ademend zodat je niet met verkleumde handen komt te staan!

Zo is er een monteurs winterhandschoen die ook nog eens een zeer goede grip heeft, ook als de omstandigheden natter zijn dan normaal. De winterhandschoen Tigerflex Thermo is dikker en weer ideaal voor buitenwerk, bijvoorbeeld in de bouw. Bekijk hier alle winterhandschoenen.

Draag een muts

Veel van je lichaamswarmte gaat verloren via je hoofd. Het is daarom in de winter erg belangrijk om ook je hoofd goed warm te houden met een muts als persoonlijk beschermingsmiddel. Dit kan een gebreide muts zijn of van speciale thermische stof zoals Thinsulate of fleece. De Thinsulate gebreide muts houdt veel warmte vast door de Thinsulate isolatie.

Deel dit bericht: