Würth Nederland B.V. genomineerd voor de eerste b2b Shopping Award

Shopping Awards

Dit jaar wordt er voor het eerst een speciale vakprijs voor b2b e-commerce bedrijven uitgereikt door de Shopping Awards. Dit zijn de belangrijkste awards voor online shops sinds 2001. De Würth Online Shop is samen met Zamro en Bidfood genomineerd voor deze vakprijs, die op 29 maart wordt uitgereikt op het Shopping Awards Gala. De Intershop b2b Award, zoals de onderscheiding is gedoopt, zet de grote, snel groeiende zakelijke e-commerce markt in de schijnwerpers.

De vakjury beoordeeld

Waar het bij de consumenten awards de consument is die de winnaar bepaalt, is dat bij de b2b awards een vakjury. Op basis van een uitgebreide schriftelijke motivatie en presentatie aan de vakjury van de b2b Shopping Awards konden e-commerce bedrijven meedingen naar de vakprijs. De vakjury was vooral geïnteresseerd welke stappen er zijn gezet in 2017, welke successen er zijn behaald en wat de impact van veranderingen en innovaties zijn geweest op de organisatie.

Het succes van de Würth Online Shop

De kern van de motivatie van Würth bestond uit een omschrijving van het succes en groei van de Würth Online Shop. Zoals Gerard Scheffel, manager e-commerce omschrijft: “De kracht van het succes van de Würth online shop is eenvoudig: we bieden de klant niet alleen een online shop, maar ook online managementtools. De klant ervaart optimaal gebruikersgemak door de vele bestelmogelijkheden: online, via de app, via de scanner, via OCI (open catalogue interface) én via de shops. Kortom, wij zijn multichannel met de online shop als snelst groeiend kanaal. Ons oogmerk is het ontzorgen van onze klanten.”

In 2017 heeft Würth een enorme stijging van e-commerce omzet behaald. “Deze groei is onder andere te danken aan de structurele e-commerce training aan vertegenwoordigers en de introductie van Click&Collect via de App en Online Shop in 2017 (bestelling na 1 uur afhalen in Würth Shop). Want zoals oprichter Prof. Dr. h.c. mult. Reinhold Würth zegt: The main task of a sales rep is not receiving orders anymore. The main task is to bind our customers using the Würth Online Shop.”, aldus Gerard Scheffel.

Uitreiking 2b2 Shopping Award

Op donderdagavond 29 maart vindt de uitreiking van de b2b Shopping Awards plaats op het Shopping Awards Gala in Grand Hotel Huis ter Duin. We houden je uiteraard op de hoogte van de uitslag! Volg het nieuws over uitreiking van de Shopping Awards op Facebook, LinkedIn, Twitter of Instagram.