Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

banner oogbescherming

Zonder veiligheidsbril kan het erg gevaarlijk zijn op de werkvloer. Denk aan rondvliegende splinters, vonken en stof. Het oog is een bijzonder gevoelig en belangrijk menselijk zintuig. Met hen nemen we ongeveer 80% van onze zintuiglijke indrukken waar. Daarom ontvangen we de meeste informatie via onze ogen. Met behulp van onze ogen herkennen en oriënteren we ons in onze omgeving.
 
Volgens de Europese wetgeving is de werkgever verplicht om werknemers gratis oogbescherming te bieden bij mogelijke gevaren op de werkplek. De norm EN166 definieert de algemene eisen voor persoonlijke oogbescherming.
 
Bij Würth vindt u veiligheidsbrillen en -brillen, evenals beschermende gelaatsschermen, die ook uw mond en neus beschermen tegen mogelijke gevaren. In ons assortiment vindt u ook lasbrillen en lashelmen, waarmee u veilig kunt werken bij het bewerken van metaal. Ook voor de verzorging en het onderhoud van deze producten hebben wij de juiste accessoires, zodat uw ogen ook op lange termijn betrouwbaar worden beschermd.

In-House ontwikkeling van de Würth bril

Veiligheidsbrillen

Met de nieuwe veiligheidsbril van Würth wordt het idee van functionele en esthetische functies gecombineerd. Ook hier speelt kwaliteit een doorslaggevende rol. Deze nieuwe ontwikkelingen zijn ontwikkeld op basis van de productlevenscyclus. Onze ontwikkelingsfase is onderverdeeld in briefing, het maken van schetsen, reddering en 3D-samples.

De veiligheidsbrillen van Würth zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er sportieve modellen, modellen met geïntegreerde zijbescherming en veiligheidsbrillen met gekleurde glazen. Alle veiligheidsbrillen van Würth met getinte of heldere glazen bieden 100% bescherming tegen UV-stralen. Ook hebben de meeste veiligheidsbrillen een anti-condens laag waardoor de bril niet beslaat en blijvend helder is in alle weers- en werkomstandigheden. Daarnaast zijn de meeste glazen krasbestendig. Bekijk hier de veiligheidsbrillen >

Wij werkten nauw samen met ontwerpers uit Denemarken, die door hun speciale expertise een grote bijdrage hebben geleverd aan deze productontwikkeling. Nadat de ontwerpers de eerste schetsen en voorstellen hadden gemaakt, die vervolgens door productmanagers werden herzien, begon het maken van reddering. Dit is een proces waarmee driedimensionale objecten realistisch kunnen worden weergegeven met behulp van software. Met behulp van een 3D-printer konden vervolgens de eerste 3D-samples van de nieuwe veiligheidsbril worden gemaakt van deze reddering

De laatste jaren krijgt 3D-printen steeds meer aandacht, vooral in de industrie, en tegenwoordig is ontwikkeling en productie niet meer weg te denken zonder. In dit proces wordt vloeibaar materiaal laag voor laag door de printer aangebracht, die vervolgens uithardt en je hebt een afgewerkt 3D-model in handen.

 

Onze nieuwe ontwikkelingen

fs503

Bril FS503

De FS503 kenmerkt zich door zijn grote gezichtsveld.

 • 1. Panoramische lens voor uitstekend perifeer zicht.
 • 2. Lens krasvast aan de buitenkant en permanent anti-condens aan de binnenkant.
 • 3. Perfecte pasvorm voor elke hoofdvorm een grootte dankzij de extra rede en verstelbare hoofdband.
 • 4. Indirecte ventilatie zorgt voor goede lucht circulatie in de bril en zorgt voor condensatievrijheid.
 • 5. Combinatie met adembescherming mogelijk.
 • 6. Deens design.

Aan welke gevaren wordt het oog blootgesteld?

De gevaren voor onze ogen kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën:

 • Optisch (UV- en IR-straling, verblinding door licht) – brillen bieden hier bijvoorbeeld passende bescherming
 • Mechanisch (stof, vreemde voorwerpen) – veiligheidsbrillen en veiligheidsbrillen bieden hier bijvoorbeeld passende bescherming
 • Chemisch (zuren, logen, gassen, dampen, nevel, rook) – bijvoorbeeld een goedziende bril biedt hier passende bescherming

Natuurlijk speelt je eigen persoonlijke gedrag een ontzettend belangrijke rol, omdat we bijvoorbeeld zelf het risico creëren door onzorgvuldigheid. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor het beschermen van onze ogen. Alleen het constant dragen van arbeidsveiligheidsproducten garandeert bescherming tegen de verschillende gevaren

 

Wat moet een veiligheidsbril kunnen?

 • Bij een botsing mag de bril niet breken, mag er niets door het glas dringen en mag de bril niet van het hoofd vallen.
 • Hete deeltjes of rondvliegende vonken mogen niet in het frame of de ruit inbranden of zichtbare sporen achterlaten.
 • Zacht, flexibel neuskussen voor een bijzonder comfortabele pasvorm en een veilige pasvorm.

Het spreekt voor zich dat de veiligheidsbrillen van Würth aan deze eisen voor veiligheid en draagcomfort voldoen. Daarnaast worden onze brillen gekenmerkt door andere eigenschappen die de draagacceptatie verbeteren:

 • Perfecte pasvorm omdat onze bril zich aanpast aan de vorm van je hoofd
 • Modern, sportief design
 • Lange levensduur
 • Extreem krasvast en permanent condensvrij aan de binnenkant dankzij unieke coatingtechnologie
 • 100% UV-bescherming (tot 400 nm) of 99,9% UV-bescherming (tot 380 nm). 380 nm is gebruikelijk, maar 400 nm UV-bescherming is beter. Dit minimale verschil wordt in het dagelijks leven niet opgemerkt. Op de lange termijn is een hogere UV-bescherming essentieel voor de gezondheid, omdat het bijvoorbeeld staar kan voorkomen.

 

Wanneer moet oogbescherming worden vervangen?

Werknemers zijn verplicht om vóór elk gebruik een visuele inspectie van hun oogbescherming uit te voeren om te controleren of de oogbescherming in goede staat verkeert. Als de oogbescherming beschadigd is, moet deze onmiddellijk worden vervangen. Bij typische slijtage moet ervoor worden gezorgd dat nog steeds aan de noodzakelijke visuele vereisten kan worden voldaan.

Tips & Tricks

Goed schoonmaken en opbergen

• Spoel eerst het grove vuil onder stromend water af.

• Reinig vervolgens uw veiligheidsbril of gelaatsscherm met onze brilreinigingsdoekjes.

• Wanneer u uw veiligheidsbril niet gebruikt, kunt u deze het beste in een brillenkoker opbergen om deze te beschermen tegen eventuele schade.

Noodplan voor de ogen

1. Bepaal de verontreinigende stof 2. Kies de juiste fles en spoeloplossing 3. Ga door met spoelen 4. Spoel zoals aangegeven
Vreemde voorwerpen,
zoals stof, vuil, splinters
Oogspoeling oplossing Oogspoeling oplossing Spoel totdat de vreemde lichamen zijn uitgewassen.
Zuren Neutraliserende
oogspoeloplossing
Oogspoeling oplossing Ogen spoelen met neutraliserende oogoplossing gedurende 2 minuten tot het flesje leeg is. Blijf spoelen met de oogspoeloplossing totdat medische hulp wordt gezocht.
Alkali Neutraliserende
oogspoeloplossing
Oogspoeling oplossing Ogen spoelen met neutraliserende oogoplossing gedurende 2 minuten tot het flesje leeg is. Blijf spoelen met de oogspoeloplossing totdat medische hulp wordt gezocht.
Andere chemicaliën, zoals oplosmiddelen en oliën Oogspoeling oplossing Oogspoeling oplossing Spoel de ogen totdat het onaangename gevoel niet meer merkbaar is. Blijf spoelen met de oogspoeloplossing totdat medische hulp wordt gezocht.

Belangrijk!

Bij beschadiging dient het oog met een zachte en gelijkmatige straal te worden gespoeld. Knijp tijdens het spoelen slechts licht in de oogspoelfles. Bij oogletsel of besmetting moet medisch advies worden ingewonnen. Tijdens het vervoer naar de arts moet het spoelen worden voortgezet.

Blog - Meer informatie

Blog kopen veiligheidsbril
WAAR MOET JE OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN VEILIGHEIDSBRIL?

Zonder veiligheidsbril kan het erg gevaarlijk zijn op de werkvloer. Denk aan rondvliegende splinters, vonken en stof. Bij veel werkzaamheden is een veiligheidsbril onmisbaar voor de ogen. Let bij het kopen van een veiligheidsbril niet alleen op de mechanische bescherming en markeringen, maar kijk ook naar het soort en de kleur van de glazen.

Lees nu

OOGBESCHERMING: WAT BETEKENEN DE MARKERINGEN OP EEN VEILIGHEIDSBRIL?

Oogbescherming wordt vaak als niet mooi en vervelend ervaren, het is echter absoluut noodzakelijk op de werkvloer. De gevaren voor de ogen liggen overal op de loer: of het nu splinters, stof, straling, gevaarlijke gassen of vonken zijn. Als ogen eenmaal beschadigd zijn, is het herstellen van optimaal zicht vaak niet meer mogelijk. Het dragen van de juiste veiligheidsbril is daarom erg belangrijk.

Lees nu

Brochure

Bestel uit de Brochure

In de Safety at Work Brochure vindt u onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) per thema.