Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

ASSY®plus VG
VG plus koppelschroeven
VG plus koppelschroeven

Houtschroef volledig voorzien van schroefdraad

De ASSY®plus VG (VollGewindeschraube kortweg VG) is een universeel inzetbare houtschroef voorzien van een boorpunt.

Met deze schroef zijn er de volgende mogelijkheden: houten balken koppelen, houten wanden (elementenbouw) aan elkaar verbinden, bij renovaties van oude(re) huizen en gebouwen kun je (horizontaal) geschuurde balken hun draagkracht weer terug geven waardoor het vernieuwen van balken achterwegen kan worden gelaten.

Renovatie

Tijdens renovatiewerkzaamheden van oudere panden wordt vaak besloten de in horizontaal richting geschuurde houten balken te vernieuwen omdat ze in draagkracht inboeten door de scheur. Dit is een tijdrovende en daardoor vaak kostbare aangelegenheid. Meestal worden nieuwe balken zodanig bewerkt dat ze weer oud lijken zodat het karakter van het huis niet aangetast wordt.

Als er voor wordt gekozen ASSY®plus VG in te zetten kunnen de oude balken blijven zitten en wordt ook het karakteristieke gevoel van het pand niet aangetast. Een voorwaarde is echter wel, voor deze manier van werken, dat de balken niet aangetast mogen zijn door zaken zoals bv. houtworm of houtrot.

Nieuwbouw

In de nieuwbouw wordt vaak gewerkt met allerlei plaatmaterialen en producten waar houten balken mee aan elkaar kunnen worden gespijkerd, terwijl dit ook met een paar ASSY®plus VG schroeven zou kunnen. Het voordeel hiervan is dat door de toepassing van deze schroeven de verbinding nagenoeg zo sterk is als het gebruikte hout en in veelgevallen zelfs sterker.

Neem contact op met je vertegenwoordiger of via de contact formulier