Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Perfect Care
Perfect Care

Aircoservice in 5 stappen

Perfect Care

Aircoservice in 5 stappen

WÜRTH PERFECT CARE - passie verdient bescherming

Het onderhoud van aircosystemen is niet alleen een bijzonder lucratieve onderneming voor u wat betreft serviceprijzen, maar verhoogt ook de klanttevredenheid en vergroot de loyaliteit van klanten aan uw bedrijf.

 

Omdat tegenwoordig vrijwel alle voertuigen met een aircosysteem zijn uitgerust, kan naast het reguliere onderhoud ook het onderhoud van alle relevante onderdelen worden aangeboden aan een groot aantal klanten.

Bij Würth zijn we trots op onze reputatie als competente en betrouwbare partner voor de autobranche, ook op het gebied van aircosystemen. Wij bieden innovatieve oplossingen en uitstekende service rond dit zeer gevraagde onderwerp, door het leveren van alle benodigde verbruiksartikelen en accessoires, evenals een grote selectie aan onderhoudsapparatuur voor A/C-service.

Airco-service in 5 stappen:

A/C check stappen

1. A/C CONTROLE

Elk voertuig moet regelmatig worden onderhouden, zo ook de airco. Onderhoud aan de airconditioning wordt gedaan om de juiste werking van de airconditioning te controleren.

 

Er zijn verschillende manieren om de werking van de airconditioning te controleren. De functietest kan middels een digitale LED-thermometer worden uitgevoerd. Dit artikel kan worden gebruikt voor het controleren van de koelprestaties van het aircosysteem bij het middelste uitlaatmondstuk.

Daarnaast dient u, bij een laag koelvermogen, het aircocircuit te scannen met de LED UV-zaklamp voor het controleren op lekken. Lekzoeker Plus helpt u om bij het ondekken van eventuele lekken. Gebruik hierbij altijd handschoenen om eventuele aanraking van de huid met aircovloeistof te voorkomen.

Een derde manier om de airconditioning te controleren is door het uitvoeren van een druktest. Met behulp van onze drukmeterbrug kan de werkdruk van een airconditioner worden getest.

2. LEKDETECTIE

Würth biedt vele verschillende gereedschappen voor het uitvoeren van de perfecte lekdetectie. Bij Würth producten kan lekdetectie ook zonder problemen worden uitgevoerd zonder A/C servicestation.

 

Wanneer er UV-lekzoekadditief is toegevoegd aan het aircocircuit, dan kunt u bij de eerstvolgende service eenvoudig en snel controleren op lekkages met behulp van de UV-lekzoeklamp. De vloeistof kan zowel in een grote verpakking als in een stick worden geleverd. Het fijne van deze stick is dat je nooit onnodig veel additief toevoegt. Samen met een led uv zaklamp zorgt een contrastbril ervoor dat het nog makkelijker wordt om het lek te vinden.

3. PREVENTIE

Het vroegtijdig dichten van microlekkages is een goede manier om grotere lekkages te voorkomen. Würth biedt de optimale producten voor preventief gebruik bij microlekkages in airconditioningsystemen. Hierbij is keuze uit twee opties.

 

Optie1:
Haal het systeem leeg met een A/C servicestation en vavumeer minimaal 20 minuten. Na afkoppeling van het A/C servicestation sluit u het lekstopadditief aan op de lagedrukzijde van het voertuig en vult u het airco systeem met de inhoud. Na het succesvol vullen van het aircosysteem met koudemiddel, laat u de motor van de auto met ingeschakeld airco systeem ongeveer 30 minuten draaien.

Optie 2:
Sluit het A/C-lekstopadditief aan op de adapter doe deze in het injectiepistool en voeg het toe via de lagedrukzijde van het aircosysteem met de motor uitgeschakeld.

4. AIRCO REINIGING

Een frisse geur in het voertuig is signaal dat de airco goed gereinigd en fris is. Op drie niveaus biedt Würth de optimale producten voor perfecte hygiëne en reiniging van het aircosysteem.

 

Niveau 1:
Onze A/C Fresh & Easy-producten verwijderen geurtjes in het interieur en in airconditioningsystemen van voertuigen gemakkelijk, snel en effectief, zonder dat er werkzaamheden aan de verdamper en het interieur hoeven te worden verricht. Onze geurverwijderaar Quick Fresh Pure bestrijdt niet alleen irritante geurtjes, maar zorgt ook voor een langdurige frisheid.

Niveau 2:
Voor het elimineren van onaangename geuren in het interieur van de auto. EVAPOmat® verstuift de reinigende en geurbestrijdende actieve stoffen met behulp van een ultrasone cel. Voor optimale reiniging en verfrissing gebruikt u Airco cleaner Evapopure.

Niveau 3:
Wilt u meer dan alleen vervelende geurtjes verwijderen? Met onze Airco reiniger spray wordt het airconditioningsysteem verfrist, gereinigd en beschermd. Airco reiniger spray verwijdert de door bacteriën gevormde filmlaag in het gehele ventilatiesysteem en van het oppervlak van de verdamper van de klimaatinstallatie en verwijdert geurtjes op betrouwbare wijze met behulp van de extra lange slang en het speciale mondstuk.

 

 

Perfect Care Airco brochure

In de Perfect Care Airco brochure lees je alles over de verschillende Airco producten en toepassingen.