Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

ZEBRA® SMART STEP SPIRAALBOOR

EXCLUSIEF BIJ WÜRTH! Simpel - Comfortabel – Precies

Ben je op zoek naar een nieuwe spiraalboor? Dan is het een goed idee om te bekijken wat de nieuwste innovaties zijn op het gebied van boren en of deze innovaties van toegevoegde waarde zijn voor de werkzaamheden die jij dagelijks uitvoert.

punt gaten

KWALIFICATIES METAALBOREN

Wanneer er een gat in metaal geboord moet worden dan wordt vaak de keuze gemaakt voor het gebruik van een spiraalboor. Spiraalboren zijn boren waarbij de spanen via een spiraalvormige groef uit het gat worden afgevoerd. Er zijn vele spiraalboren beschikbaar in diverse basismaterialen. Afhankelijk van het materiaal wat bewerkt wordt, wordt het type boor bepaald. Zo gebruikt men voor staal en zachtere metaalsoorten tot 1.000 N/mm2 treksterkte hoofdzakelijk een HSS (High Speed Steel) boor. Voor in gehard staal, hoog gelegeerd staal en RVS-soorten wordt veelal een HSCO (cobalt) boor toegepast.

Dit type boor bestaat uit HSS staal en 5 procent cobalt, dat ervoor zorgt dat de boor bestendig is tegen hogere warmteontwikkelingen. Ook zijn er spiraalboren beschikbaar met een coating. De coating kan worden gezien als een beschermlaag die om de spiraalboor zit wat zorgt voor een langere levensduur. Zo heeft Würth bijv. een HSS boor die stoomontlaten (0624 00* ***) is, dit zorgt ervoor dat de boor niet gaat roesten nadat de boor gebruikt is. Verder is hetzelfde type boor beschikbaar met een titanium nitride coating (art.nr. 0624 02* ***), deze coating zorgt ervoor dat de levensduur 3x langer is t.o.v. spiraalboor 0624 00* *** wanneer deze wordt toegepast in hetzelfde materiaal.

Naast het basismateriaal van de boor (HSS of HSCO) is de punthoek en spiraalgroef ontzettend belangrijk. Van boren die geschikt zijn voor zachtere staalsoorten is vaak de punthoek spitser geslepen, onder een hoek van 118 tot max. 130 graden, waar de punthoek van boren voor RVS in 130 tot 135 graden zijn. Omdat het materiaal waarin gewerkt wordt harder is, dient de punt meer te “schrapen” i.p.v. te snijden.

Wat maakt de SMART STEP spiraalboor nou zou uniek?

smartstepboor

INNOVATIES VAN DE ZEBRA® SMART STEP SPIRAALBOOR

1. DE EERSTE SPIRAALBOOR MET EEN TRAPPENBOORPUNTGEOMETRIE

De boorpunt met een trappenboor geometrie maakt het simpel om extreem ronde doorlopende gaten te boren. Daarnaast vervalt door de puntgeometrie het voorboren wat normaalgesproken bij grote diameters wordt uitgevoerd. De precieze centreernauwkeurigheid van de boorpunt voorkomt dat de boor “wegloopt” zelfs wanneer men onder een hoek boort.

2. DRIEVLAKS SCHACHT

Anders dan standaard spiraalboren boort de Smart Step Spiraalboor extreem ronde doorlopende gaten. Ideaal voor onder andere het uitboren van popnagels in metalen beplating. De 3 vlaks schacht voorkomt doorslippen in de boorkop en zorgt voor een optimale krachtsoverbrenging.

3. HOGE VARIATIE VAN TE BEWERKEN MATERIALEN

Je kunt de ZEBRA® SMART STEP spiraalboren toepassen in staal met een treksterkte tot 1000 treksterkte N/mm2, gietijzer, aluminium, kunststof (multiplex, Trespa, acryl glas), non-ferro metalen (aluminium, koper, messing) en hard- en zachthout gebruiken. Daarnaast is de ZEBRA® SMART STEP spiraalboor ideaal voor het uitboren van pop/blindklinknagels.

DE VOORDELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • Aanzienlijk sneller en nauwkeuriger boren
  • Hoge variatie in te bewerken materialen
  • Boren onder een hoek mogelijk
  • Bespaart voorboren bij grote diameters
  • Gemakkelijk voor uitboren of vergroten van boorgaten
  • Perfect voor uitboren van pop/blindklinknagels
  • Ideaal voor de kozijnbouw
  • 3-vlaks schacht voor optimale krachtoverbrenging en voorkomen van doorslippen in de boorkop
Smart Step 25 delig set

Spiraalboren HSS DIN 338 SMART STEP

Diameter 1,0 –13 mm, 25-delig

oplopend met 0,5 mm

ASSORTIMENT SPIRAALBOREN HSS DIN 338 SMART STEP

Diameter 1,0 –10 mm, 19-delig

oplopend met 0,5 mm

Hoe ervaren onze klanten de Smart Step Spiraalboor

Alisa

Alisa is autostoffereerder en werkt in haar vaders garage. Tijdens haar werk boort ze hoofdzakelijk in plaatstaal. De stalen buis was tijdens de video een uitdaging voor haar - maar dankzij de Smart Step, was boren veel eenvoudiger dan verwacht. Nu wil ze de de Smart Step aanbevelen aan haar baas omdat de prestaties haar zeker hebben overtuigd!

Christian

Master timmerman Christian Felkel, eigenaar van bedrijf “Vloertechniek Felkelin Unterschleißheim”, werd letterlijk “verliefd" op de Smart Step tijdens de videoshoot. Hij was onder de indruk van de snelheid en precisie. Hij was ook onder de indruk over de kwaliteit van de onderzijde van de boorgaten bij het boren van gecoate Trespa platen en multiplex zonder dat er inspanning voor nodig was.

YouTube Smart Step Spiraalboren