Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Valbeveiligingssysteem
Valbeveiligingssysteem
Valbeveiligingssysteem

Werken op hoogte

Bij het werken op hoogte is het van belang om voorafgaand goed voorbereid te zijn. Tijdens de voorbereiding staat de veiligheid uiteraard voorop. Een aantal producten zijn onmisbaar. Op een werkplek waar het gevaar bestaat van hoogte te vallen, moeten maatregelen worden genomen. Valgevaar is namelijk een van de meest voorkomende oorzaken van een arbeidsongeval. Vanaf een hoogte van 2,5 meter of hoger is valbeveiliging in Nederland verplicht. Onder de 2,50 meter kunnen risicoverhogende omstandigehden tot valgevaar plaatsvinden.

Jaarlijks ontstaan er bij bouw- en montagewerkzaamheden talrijke, ongevallen door het vallen, die terug te voeren zijn tot verkeerde/niet voldoende valbeveiliging. De wetgever schrijft concreet voor, dat bij werken op hoogte, waarbij gevaar van vallen bestaat, door de werkgever voorzorgsmaatregelen getroffen moeten worden.

Keuringen valbeveiliging bij Würth
Laat elke 12 maanden uw valbeschermingsmateriaal bij Würth keuren! Wij kunnen zowel op locatie als bij onze een van onze 25 shops keuringen voor uw valbescherming verzorgen. Prijzen zijn aan te vragen bij uw vertegenwoordiger of via onze binnendienstmedewerkers.

 

Veiligheidsharnas

De veiligheidsharnassen van Würth zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo zijn er harnassen met reflectoren en harnassen speciaal voor de steigerbouw. De meeste harnassen zijn voorzien van twee borstlussen en een achterste harnasoog.

Bekijk hier al de veilgheidsharnassen >

Aanslagpunt, valbeveiliger

De aanslagpunten van Würth heb je in mobiele en vaste versie. De vaste versies kunnen worden gebruikt voor het beveiligen van personen die dagelijkse werkzaamheden uitvoeren, zoals reinigingswerk, service en onderhoud, en op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn en waar valgevaar bestaat. De mobiele versies kunnen worden gebruikt door glaszetters, metselaars, stellingbouwers en vele anderen.

Bekijk hier al de aanslagpunten >

Veiligheidslijn

De veiligheidslijnen zijn nodig voor het positioneren van de werkplek om te kunnen werken met voldoende bewegingsvrijheid.

Bekijk hier al de veiligheidslijnen >

Karabijnhaak en hardware

De karabijnhaken van Würth zijn er met verschillende sluitingen. Zo heb je de schroefsluiting, twistlock, trilock en de automatische vergrendeling. Het materiaal van de haken verschilt ook van aluminium naar staal.

Bekijk hier al de karabijnhaken >

Bevestigingsstuk met valbeveiliger

De bevestigingsstukken van Würth zijn goed geschikt voor de Ideaal voor steigerbouwers, stellingbouwers en de installatie van balustrades. De bevestegingsstukken zijn eenvoudig vast te maken aan buizen en stijgers. Daarnaast zijn ze getest op scherpe randen.

Bekijk hier al de bevestigingsstukken >

Valbeveiliger, accessoires

Bij Würth zijn er verschillende accessoires voor valbeveiliging. Zo heb je een rugzak voor persoonlijke beschermingsmiddelen, een tas voor het touw, een traumaband voor het verminderen van hangtrauma na een val en een bandlus met een minimale breuksterkte van 26 Kn.

Bekijk hier al de valbeveiliger accessoires >

Stappen valbeveiliging

ALTIJD VEILIG:

NEGEN STAPPEN OM PERFECT GEBRUIK TE MAKEN VAN UW PBM TER BESCHERMING VOOR VALLEN VAN HOOGTE

De volgende stapsgewijze instructies helpen voorkomen dat u valt.

Stap 1: Inspecteer het valbeveiligingsmiddel op eventuele fouten. Een visuele inspectie is voldoende.

Stap 2: Til het veiligheidsharnas op. Zorg ervoor dat de banden niet gedraaid zijn!

Stap 3: Stap in de beenlussen en doe de gordel om taille. Zorg ervoor dat het taillegedeelte echt op de taille zit.

Stap 4: Doe de schoudergordels om als een jas. Het (harnas)valstopoog

moet tussen de schouderbladen zijn.

Stap 5: Sluit de beengordels. Zorg ervoor dat je ze niet verdraait als je dat doet. Sluit vervolgens de kliksluitingen aan en sluit ze.

Stap 6: Nu kunt u de buikriem sluiten.

Stap 7: Alle gordels moeten strak om het lichaam zitten, echter de beengordels niet te beperkend zijn. Als uw platte hand nog steeds onder de beengordel past, dan is deze correct geplaatst. Als je een vuist kunt maken en dit past nog, dan zitten de riemen te los.

Stap 8: Sluit nu alle gordelsluitingen.

Stap 9: Als laatste stap bevestig je de valbeveiliging en energie valdemping aan het valstopoog.

Meer informatie?

Würth Valbeveiliging