Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Elektrische Aanpak
Elektrische Aanpak
Elektrische Aanpak
Hoe gaan wij te werk?

Je wilt werken aan elektrische voertuigen. Om je zo goed mogelijk te kunnen ontzorgen werken wij met ons stappenplan. Lees wat deze stappen precies inhouden en wat wij voor je kunnen doen om jouw bedrijf veilig te maken voor werken aan elektrische voertuigen.

Stap 1
 
Stap 1. Hulp bij bouwbestek
 

Veel bedrijven denken zo maar te kunnen starten met het onderhouden van elektrische voertuigen. Vaak lopen ze dan enige tijd tegen de grenzen van hun eigen werkplek aan. Door vroegtijdig rekening te houden met elektrische auto's in de werkplaats, kunnen veel onnodige kosten achteraf voorkomen worden.

 

Stap 2
 
Stap 2. Inventarisatie
 

Wil je checken of jouw werkplaats klaar is voor het onderhoud aan hybride- en elektrische voertuigen? Dat kan! Wij hebben en checklist gemaakt met de producten die nodig zin. In de checklist staan alle voor jouw relevante artikelen, gebaseerd op de laatste NEN regelgeving. In veel gevallen voldoet de checklist ok aan de eisen die en importeur stelt.

 

Stap 3
 
Stap 3. Rapportage
 

Na het invullen van de checklist kun je zelf al een korte evaluatie maken. Wij geven je graag de oplossing om jouw bedrijf door te lopen samen met een veiligheidskundige. Hij zal alle risico's en gevaren voor je in kaart brengen en een plan van aanpak opstellen. Zo voldoe je altijd aan de laatste eisen die de branchenorm stelt en heb je direct alles in één overzicht.

 

Stap 4
 
Stap 4. Werkplaatsaanpassing
 

Op basis van het Explosie VeiligheidsDocument en jouw wensen brengen wij en passende offerte uit, waarmee je aan het opgestelde EVD voldoet. Omdat elke werkplaats anders is ingericht leveren wij maatwerk. Wij combineren de expertise van meerdere leveranciers om zo tot de meest aantrekkelijke oplossing te komen.

 

Stap 5
 
Stap 5. Controle op implementatie
 

Je hebt geïnvesteerd in een toekomstige werkplaats. Een aantal van de werkplekken zijn ingericht om veilig te kunnen werken aan elektrische voertuigen. Hoe weet je nou zeker dat je niks over het hoofd hebt gezien? Of vind je het lastig om sommige maatregelen in te voeren? Wij helpen je daarbij.

 

Stap 6
 
Stap 6. Training
 

In de trainingen die wij aanbieden leer je de risico's van de HV-componenten van elektrische voertuigen beter te begripen. Je leert gevaren te herkennen en wat jewel en niet mot doen bij dit type voertuigen. De trainingen zijn gebaseerd op de NEN 9140 en de branchenorm.

 

Stap 7
 
Stap 7. Documentatie en monitoring
 

Na afloop van de training ontvangen alle deelnemers en certificaat als bewijs van bekwaamheid. Indien gewenst kunnen wij de door jou genomen maatregelen terugkorlelen naar de importer of op holding niveau om volledig te ontzorgen in de administratie.

 

VRAAG WE-POWER INFORMATIE AAN