Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Werkplaatsuitrusting
7. Werkplaatsuitrusting
7. Werkplaatsuitrusting

E-Mobility - Werkplaatsuitrusting

Dat een werkplaats er vanwege de e-voertuigen anders uit gaat zien is iedereen inmiddels wel bekend. Dat dit gepaard gaat met afzetpaaltjes en waarschuwingsborden, dat is ook wel bekend. Enkele iets minder bekende benodigdheden hebben we hier onder elkaar gezet met uitleg.

  • Slotje
  • Isolerend hoesje,
  • Kaart “Niet bedienen”
  • Thermometer
  • Isolerende huls
  • Veiligheidshaak

LOCKOUT-HANGSLOT

VOOR E-MOBILITEIT

Indien de auto spanningsloos is gemaakt door het verwijderen van de HV service plug is het verstandig deze te blokkeren met een lock-out slot. Hierdoor kan de HV service plug niet onbedoeld worden teruggeplaatst zonder medeweten van de toegewezen monteur.

• Wordt geleverd met een set labels in het Engels/Frans/Spaans

• Hangslot met verschillende sleutels (100.000 verschillende combinaties)

Isolerend hoesje en kaart “niet bedienen”

VOOR E-MOBILITEIT

Om een auto met gebreken zeker te stellen dat deze onbedoeld in werking wordt gesteld is het verplicht de sleutel op te bergen op een plek waar deze geen contact kan maken met de auto.

Hiervoor is een isolerend zakje ideaal.

Bewaar de sleutel in deze zak, het signaal kan niet door het zakje heen kan zodoende geen contact maken met de auto.

Om duidelijk te maken, dat het voertuig niet in bedrijf mag worden gesteld, moet worden gekenmerkt dat het niet is toegestaan het voertuig weer in gebruik te nemen. Het toevoegen van een waarschuwing “niet bedienen” bij de sleutel is daarom ten zeerste aan te raden.

Daarnaast moet per E-auto moet heel duidelijk zijn wie aan deze auto aan het werk is, en wie deze weer in werking mag stellen. De kaart met de tekst “niet bedienen” art. nr. 0899604019 kan beschreven worden met de naam van de monteur die de auto na functionele controle weer in bedrijf mag stellen.

Maak de kaart vast aan de sleutel of stop deze bij de sleutel in het zakje. Het kaartje is gemaakt van polyester en zodoende herbruikbaar.

Infrarood
Thermometer

Voorafgaand aan de inbedrijfname van het E-voertuig moet er een functionele controle plaatsvinden. Hierbij moet gecontroleerd worden op de Elektrische, mechanische en thermische toestand. Gebruik voor de het meten van de temperatuur de Infrarood Laser thermometer.

Isolerende huls
voor elektrische kabels

Voor het afdekken en beschermen van een losse kabel.

Reddingshaak
Geisoleerd

We hopen dat het nooit nodig zal zijn, maar mocht een monteur onder stroom komen te staan, dan is de enige manier om deze persoon te redden, de veiligheidshaak. Probeer het in geen geval met de hand.