Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Würth Nederland B.V. bestaat 60 jaar!

Eerste buitenlandse dochteronderneming van de Würth-Groep jubileert.

’s-Hertogenbosch, april 2022 Würth Nederland B.V., (dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep marktleider in bevestigings- en montagematerialen) viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. In 1962 richtte Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth samen met de heer H.J. Lastdrager, met wie hij sinds enige jaren een zakenrelatie had, de eerste buitenlandse Würth-vestiging in ’s-Hertogenbosch op. In het eerste jaar ontwikkelde Würth Nederland B.V. zich in rap tempo tot een bedrijf met vier vaste medewerkers, om in de jaren daarna uit te groeien tot wat Würth Nederland B.V. nu is: een toonaangevende B2B-leverancier die met bijna 600 medewerkers ruim 40.000 klanten belevert met een assortiment van 125.000 artikelen.

Anno 2022 ontzorgen meer dan 300 Würth-vertegenwoordigers en -specialisten de klanten in de hout-, bouw-, installatie-, metaal-, auto-, cargo- en maritieme sector door middel van advies en het managen van hun voorraad. Daarnaast kunnen klanten 24/7 gebruik maken van diverse state of the art E-Business oplossingen, Online Shop en Apps tot taalrijke koppelingen met branche specifieke bestelsystemen.

Ook kunnen klanten terecht in de 37 Würth Shops door het gehele land, deze zijn naast een verkooppunt van Würth-producten ook een servicepunt, waar men direct bij de specialisten advies kan inwinnen, producten kan testen, keuren of ter reparatie kan inleveren.

Het 60-jarig jubileum viert Würth Nederland B.V. niet alleen: Tot het eind van het jaar zijn er aantrekkelijke jubileum-acties, zoals maandelijks wisselende aanbiedingen en een Krasloterij met fantastische prijzen. Tevens wordt er een donatie gedaan aan het Ronald McDonald Kinderfonds, een partner waar Würth Nederland B.V. al ruim 10 jaar op verschillende manieren ondersteuning aan geeft.

Würth Nederland B.V. blijft haar investeringen in de multichannel-strategie doorzetten om altijd voor elke klant de beste oplossing te bieden en zet voor haar groeistrategie in op de diversificatie en (door)ontwikkeling van de diverse klantcontactpunten door:

• te blijven uitbreiden met vertegenwoordigers en specialisten

• het verdubbelen van de aantal Würth Shops én

• het blijven innoveren in E-Business-oplossingen

De uitbreiding van het Logistiek Centrum met 8000 m2, biedt ruimte aan nieuwe transportoplossingen en services en start in Q 3/ 2022. De uitbreiding wordt gerealiseerd met een CO2-neutrale geothermische warmtepomp die ook de eerste stap naar het geheel gasvrij maken van het gehele hoofdkantoor in de nabije toekomst is.

Met deze brede aanpak gaat Würth Nederland B.V. óók in de toekomst de beste oplossing, naar individuele behoefte, aan haar klanten bieden.

Würth 60 jaar

Over de Würth-Groep

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 83.000 medewerkers. In 2021 was de geconsolideerde omzet van de Würth-Groep 17,1 miljard euro.Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 125.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment behoren ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

Würth Nederland B.V.

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Würth-Groep en is de eerste Würth-vestiging buiten de Bondsrepubliek Duitsland. Würth Nederland B.V. is sinds 1962 gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Met bijna 600 medewerkers, waarvan er meer dan 300 werkzaam zijn in de buitendienst, ontzorgt Würth Nederland B.V. 40.000 klanten in de divisies hout, bouw, metaal, installatie, auto, cargo en maritiem. In 2021 bedroeg de omzet 109,3 miljoen euro.

Würth Shops

Het productassortiment van de Würth Shops is voornamelijk gericht op hout-, bouw-, installatie- en metaalklanten. Het bevat tevens algemene producten voor de divisies automotive, maintenance, cargo en maritiem. Ook heeft iedere Würth Shop een ruime collectie bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. De Shop is naast een verkooppunt van Würth-producten ook een servicepunt voor de klant zoals voor het inwinnen van advies, het testen en het ter keuring aanbieden van producten of reparatie. Bovendien bieden de Shops een complete productondersteuning bij de uitvoering van projecten.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar zijn. In 11 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes op loopafstand van het ziekenhuis. In twaalf Ronald McDonald Huiskamers in het ziekenhuis kunnen families in huiselijke sfeer ontspannen en in drie (aangepaste) vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties. #keepingfamiliesclose

Noot voor de redactie

Voor vragen of aanvullende informatie:

Würth Shops:

Teun Bakkenes, Retail Marketeer Würth Nederland B.V.

06-20878378

Teun.Bakkenes@wurth.nl

PR & Pers:

Brigitte Hoppenbrouwers, Manager PR Würth Nederland B.V.

073-6291552

Brigitte.Hoppenbrouwers@wurth.nl