Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Uitbreiding Würth Nederland
Uitbreiding distributiecentrum Würth Nederland future proof en CO2 neutraal

Op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch is een start gemaakt met de uitbreiding van het distributiecentrum van Würth Nederland. Dit is de basis voor hogere voorraad, meer services en diensten voor klanten en nieuwe transportoplossingen.

Op 26 oktober is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw en heeft Würth Nederland samen met haar bouwpartners - Bouwbedrijf Berghege en technisch dienstverlener Kuijpers- de eerste symbolische “schop in de grond” gezet.

De uitbreiding van 8000 m2 zorgt voor meer ruimte om efficiënter te kunnen werken, leveringen van meerdere locaties te consolideren en in een verdere fase een groot gedeelte van de orderverzameling te automatiseren. In de nieuwe expeditie kunnen zendingen dusdanig gesorteerd worden dat zij of zoals nu via een netwerk vervoerder, of toekomstig met een Würth contractvervoerder worden getransporteerd.

Door de installatie van een geothermische warmtepomp en zonnepanelen is de nieuwbouw CO2 neutraal. Gedurende de komende jaren zal Würth Nederland het huidige gebouw ook hierop aansluiten om hiermee volledig aardgasloos te worden.

Winfried Blum (Würth Nederland): “ Wij zijn dit project gestart met onze architect De Twee Snoeken. Zij hebben het huidige gebouw ontworpen en hiermee is gewaarborgd dat het unieke design behouden wordt. Samen met Sweegers en de Bruijn als installatieadviseur zijn wij van een voorlopig ontwerp stapsgewijs naar een bouwteam met onze klanten Kuijpers en Berghege overgegaan. Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover en kijken we uit naar de realisatie.

Tom Bongers (Berghege): “Voor Berghege is Würth als dé specialist in montage- en bevestigingsmateriaal sinds jaar en dag een vaste bouwpartner. Zo is Würth al ruim vijfendertig jaar onze leverancier van ankers, bevestigingsmiddelen en chemicaliën. De samenwerking met Würth en het ontwerpteam tijdens de engineering verliep erg goed. Gedreven teamwerk, goed overleg en snel schakelen. Met als resultaat dat we in relatief korte tijd zover zijn gekomen dat we kunnen starten met de bouw. Wat mij betreft is dit niet alleen het startpunt van deze bouw maar ook van de verdieping van ons partnerschap.”

Pieter van Hout (Kuijpers): “Kuijpers is vaste partner van Würth op gebied van techniek. Door het partnerschap én jarenlange samenwerking, hebben we ons gekwalificeerd om toe te treden tot het bouwteam. Binnen het bouwteam hebben we vol enthousiasme het voorlopig ontwerp van de werktuigkundige- en elektrotechnische installaties doorontwikkeld naar een technisch ontwerp. Kuijpers is trots om dit mooie gebouw te gaan voorzien van een duurzame oplossing.”

Schop in de grond

De 1e schop zit in de grond: de officiële start van de uitbreiding logistiek

Na bijna 3 jaar voorbereiding was het moment daar: de 1e symbolische schop ging in de grond!

 

Op de foto staan van links naar rechts:

Tom Bongers - Berghege.

Pieter van Hout - Kuijpers.

Winfried Blum - Würth Nederland B.V.

Maarten Jan Jissink- Würth Nederland B.V.

Ralph Geers - Wethouder Economie, Leefomgeving en Milieu.

Over de Würth-Groep:

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 83.000 medewerkers. Hiervan zijn er ongeveer 33.000 werkzaam als verkoper in de buitendienst. In 2021 was de omzet van de Würth-Groep 17,1 miljard euro.

Het leveringsprogramma van de kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 125.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment behoren ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

 

Würth Nederland B.V.

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Würth-Groep en is de eerste Würth vestiging buiten de Bondsrepubliek Duitsland. Würth Nederland B.V. is sinds 1962 gevestigd in ‘s-Hertogenbosch. Met meer dan 580 medewerkers, waarvan 260 werkzaam zijn in de buitendienst, ontzorgt Würth Nederland B.V. 40.000 klanten in de divisies hout, bouw, metaal, installatie, auto, cargo en maritiem.

Noot voor de redactie

Voor vragen of aanvullende informatie:

PR & Pers:

Brigitte Hoppenbrouwers, Manager PR Würth Nederland B.V.

073-6291552

Brigitte.Hoppenbrouwers@wurth.nl