Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Nieuwe verpakkingslijn Würth Nederland B.V. overtuigend succes

Verpakkingslijn Würth

 

Om de klantbelevering te optimaliseren, is Würth Nederland B.V. in mei 2017 een project gestart met de aandachtspunten:

  • Transporteren van goederen met een optimale vullingsgraad
  • Milieuvriendelijker
  • Een sterker verzendkarton
  • Minder transportschade
  • Optimaliseren van interne logistieke processen

Na veel marktonderzoek, kosten-batenanalyses, gesprekken met potentiele leveranciers en een aantal referentiebezoeken gedaan te hebben, is in januari 2018 de keuze gemaakt om 2 nieuwe dozenopzetmachines en de I-Pack® machine van B+ / Sealed Air aan te schaffen.

Door deze keuze heeft Würth Nederland B.V. de mogelijkheid gekregen om naar een hoger verzendkarton te gaan van de 2 standaard grondmaten die worden gehanteerd. Dit resulteert in meer producten per verzenddoos en lagere transportkosten. Ook zal er geen krimpfolie meer in de dozen worden gebruikt. Daarnaast is de keuze gemaakt om per direct over te stappen op recyclebaar karton met FSC-keurmerk.

De I-Pack® machine van B+ zorgt ervoor dat er geen overbodige ruimte is tussen de bovenkant van de verzenddoos en het hoogste product in de verzenddoos. Dit gaat in 3 stappen:

  • 1. Meten hoeveel ruimte er is tussen het hoogste product en de bovenrand van de doos en direct rillen
  • 2. Omvouwen van gerilde randen en vastlijmen
  • 3. Deksel op de doos plaatsen

Door het vouwen van de verzenddoos komt er op de draagpunten van de verzenddoos een dermate stevige laag karton dat deze bestand is tegen de vele stappen die hij nog moet doorlopen, voordat hij uiteindelijk bij de klant aankomt.

Op 3 augustus 2018 is er gestart met het installeren van de nieuwe verpakkingslijn. Een intensief proces, maar met succes: Op 6 augustus 2018 zijn de eerste integratietesten gedaan en werd er die dag een GO gegeven om live te gaan, 24 uur eerder dan de oorspronkelijke planning. De resultaten zijn veelbelovend; we zien dat bij 75% van alle orders de verzenddozen in hoogte worden gereduceerd en we ontvangen veel positieve reacties van onze klanten en vertegenwoordigers.

Over de Würth-Groep

De kernactiviteit van de Würth-Groep omvat meer dan 125.000 producten: van schroeven, schroeventoebehoren, pluggen en gereedschappen tot aan chemisch-technische producten. Naast dit basisassortiment behoren ook persoonlijke beschermingsmiddelen, producten voor de bouw en DHZ-markten, elektro-installatiematerialen, elektronische bouwdelen (bijv. printplaten), fotovoltaïsche zonnepanelen alsook financiële dienstverlening tot het leveringsprogramma van de Würth-Groep.

De Würth-Groep is wereldmarktleider op het gebied van handel in montage- en bevestigingsmaterialen. Zij bestaat momenteel uit meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen en biedt werk aan meer dan 75.000 medewerkers. Hiervan zijn er ongeveer 32.000 werkzaam als verkoper in de buitendienst.