Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Gebruikers beheren

In een wat groter bedrijf is het meestal niet één persoon die de bestellingen doet. Vaak zijn er meerdere personen die dagelijks artikelen moeten kunnen bestellen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat dit in de Würth Online-Shop ook kan. Onder het account van het bedrijf kunnen meerdere gebruikers aangemaakt worden om met meerdere personen online bestellingen te kunnen plaatsen. Om hier controle op te houden kunnen gebruikers bepaalde rechten krijgen en je kunt zelfs een goedkeuringsproces op bestellingen instellen. In deze blog leggen we uit hoe dit in zijn werk gaat.

Gebruikers toevoegen

In Mijn Würth kun je gebruikers beheren en toevoegen. Ga naar 'Mijn Würth’ en klik dan op ‘Mijn account’ en vervolgens op 'Gebruikersbeheer'. Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker klik je op 'Nieuwe gebruiker plaatsen'.

Mijn account

De rechten overnemen van...

Kies eerst waarvan de nieuwe gebruiker de rechten moet overnemen: van een rechtsgroep of van een bestaande gebruiker (gebruikersselectie). Dit houdt in dat de nieuwe gebruiker alle rechtsinstellingen toegewezen krijgt die in de geselecteerde groep zitten. Kies dus 1 van de 2 opties:

Rechtsgroep

-Administrator: deze rechtsgroep heeft toegang tot alles.

-Koper: deze rechtsgroep heeft beperkte toegang.

-OCI: Deze rechtsgroep geldt alleen als u via OCI/EDI bestelt.

Gebruikersselectie
Selecteer op deze plaats een gebruiker waarvan de rechten op de nieuw gemaakte gebruiker moeten worden overgezet. Alle rechtsinstellingen worden naar de nieuwe gebruiker gekopieerd.

Gegevens over de persoon

Vul vervolgens alle gegevens in en klik op ‘Gebruiker plaatsen’. De gebruiker is aangemaakt.

gebruiker plaatsen

Rechten wijzigen van een gebruiker

Ga naar 'Mijn account', klik op 'Gebruikersbeheer' en ga naar 'Gebruikers beheren'. Achter de gebruiker waarvan je de rechten wilt wijzigen klik je op ‘Actie kiezen’. Kies vervolgens voor ‘Rechten’. Je komt in het Rechtsprofiel van de gebruiker. Kies de gewenste rechtsgroep en klik op ‘Rechtsgroep toewijzen’.

rechten
Rechtsgroep wijzigen

Rechtsgroepen aanmaken

Onder het kopje ‘Klantinstellingen’ vindt u ‘Rechten’. Hier kan de administrator een nieuwe rechtsgroepen aanmaken. Klik op 'Nieuwe rechtsgroep' om een nieuwe rechtsgroep aan te maken. Klik op 'Aanduiden' als u de rechten per instelling wilt bekijken.

rechtsgroep

Een goedkeuringsproces instellen

Je kunt eenvoudig een goedkeuringsproces instellen in Mijn account. Hiervoor hoef je alleen een Goedkeuringsbevoegde aan te wijzen. Ga naar 'Mijn account', 'Mijn Instellingen' en klik op 'Bestelinstellingen. Ga naar het meest rechtste tabblad en klik op 'Goedkeuringsbevoegde'. Kies uit het uitklapmenu onder Goedkeuringsinstantie de gebruiker die goedkeuringsbevoegde moet worden en klik op ‘Opslaan’. De goedkeurder krijgt dan alle Online-Shop orders van alle gebruikers eerst ter goedkeuring aangeboden. Pas wanneer de goedkeurder de order goedkeurt wordt de order geplaatst.

Goedkeuring

Vragen? Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het toevoegen van nieuwe gebruikers, het beheren van hun rechten of het instellen van een goedkeuringsproces? Neem contact met ons op:

Helpdesk Online-Shop
E-mail: ebusiness@wurth.nl