Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Het voortdurend staan tijdens je werk kan je lichaam, voeten en gewrichten zeer belasten. Veiligheidsschoenen maken deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen en dragen bij aan de gezondheid van de werknemer. Ze voorkomen ongevallen en verwondingen van bijvoorbeeld kneuzingen door zware voorwerpen. Veiligheidsschoenen moeten zeker comfortabel, slijtvast en duurzaam zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat ze passen bij de individuele werkomstandigheden van een werknemer. Werk je veel buiten of juist binnen? Hoe ziet de risicobeoordeling eruit?

Bekijk onze promotie artikelen hieronder!

DAILY RACE S1P LAGE VEILIGHEIDSSCHOENEN
HYDRO S3 HALFHOGE VEILIGHEIDSSCHOENEN

In Europa dienen alle veiligheidsschoenen te voldoen aan de EN ISO 20345:2004 (CE EN-345) norm. Deze norm bepaald aan welke beschermingsklasse je veiligheidsschoen moeten voldoen. Deze norm wordt onderverdeeld in 5 verschillende veiligheidsniveaus.

SB

SB-veiligheidsschoenen hebben een beschermende neus die de voet beschermt tegen mogelijke verwondingen en bestand is tegen energie tot 200 joule.

 • Aanbevolen gebruik: binnenshuis
 • Ideaal voor de voedings- en farmaceutische industrie, zorginstellingen, medische sector.

Let op: SB-schoenen voldoen aan de minimumeisen van veiligheidsschoenen

S1

Naast de veiligheidsneus hebben de S1 veiligheidsschoenen een antislipzool die bestand is tegen oliën en koolwaterstoffen (slipvastheid) . Het hielgebied is gesloten en laat energie absorberen om schade aan de gezondheid tegen te gaan.

 • Aanbevolen gebruik: binnenshuis.
 • Ideaal voor magazijnmedewerkers en arbeiders in de machinebouw.
S1P

S1P veiligheidsschoenen zijn ideaal wanneer de drager in contact komt met splinters en spijkers omdat de S1P schoenen zijn voorzien van een speciale binnenzool. De zool is niet alleen antislip en -perforatie , maar fungeert ook als schokdemper.

 • Aanbevolen gebruik: binnenshuis.
 • Ideaal voor industrie, metaal, hout, elektriciteit.
S2

S2 veiligheidsschoenen beschermen de voet, het is geschikt voor werkomgevingen met een hoog risico op letsel en een hoge luchtvochtigheid Het bovenmateriaal is waterafstotend.

 • Gebruiksaanbeveling: Buiten, aangezien een zekere bescherming tegen vocht bij regelmatig onderhoud.
 • Ideaal voor industriële en dienstverlenende bedrijven, transport-, voedings- en farmaceutische industrieën, maar ook ambachtslieden die buitenshuis werken.
S3

In tegenstelling tot S2 veiligheidsschoenen hebben S3 veiligheidsschoenen een anti-perforatie zool om u te beschermen tegen nagel- en splinterblessures en hebben ze een geprofileerde loopzool .

 • Gebruiksaanbeveling: Buiten, aangezien een zekere bescherming tegen vocht bij regelmatig onderhoud.
 • Ideaal voor bouwbedrijven, landbouw, ambachten en werkplaatsen.
S5

S5 veiligheidsschoenen zijn ook gemaakt van polymeer materiaal - bijv. rubber, PVC of PU en zijn daarom waterdicht. . Ook ideaal voor alle werkruimten waar vloeistoffen , koolwaterstoffen en zuren worden gebruikt en waar risico bestaat op voetletsel door bijvoorbeeld splinters en spijkers.

 • Gebruiksaanbeveling: Buiten, omdat het waterdicht is.
 • Ideaal voor industrie, bouw en landbouw.

Werkschoenen volgens EN ISO 20345

Welke schoenen ideaal zijn voor je werk, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert en de risico's die eraan verbonden zijn. Ook bij werkzaamheden waar geen speciale bescherming nodig is, doet er goed aan om werkschoenen te dragen.

Onze comfortabele werkschoenen zijn gecertificeerd volgens de internationale norm EN ISO 20345. Werkschoenen zijn niet ontworpen voor risico's die kunnen ontstaan door stoten en druk.

De nieuwste technologieën voor optimale bescherming en comfort

Airfinity

Gepatenteerde zooltechnologie, welke tot 55% van de schokbelasting alsook 30% van de druk van de zool vermindert. Hierdoor vermindert de pijn aan de voeten en worden gewrichten beschermd. Daarnaast biedt de zool een goede warmte-isolering.

Flexitec

Würth Modyf zooltechnologie van verderstaal. Het vlakke contactoppervlak geeft de voet een stabiele ondergrond en zorgt voor optimale energie- en krachtverdeling maar ook controle bij maximale flexibiliteit. Deze techniek wordt uitsluitend gebruikt is geselecteerde veiligheidsschoenen van Würth Modyf.

Metal free

Metaalvrije veiligheidsschoenen bevatten geen metalen onderdelen. Metaalvrije, thermisch niet-geleidende schoenen zijn onmisbaar als voetbescherming. In gebieden waar veiligheidsschoenen met stalen neuzen een vereiste zijn en veiligheidscontroles kunnen verstoren, kunnen metaalvrije veiligheidsschoenen probleemloos worden gebruikt.

Hoe vind ik de juiste schoenmaat?

schoenmaat

De juiste schoenmaat bepalen:

Bij het vinden van de juiste schoenmaat geldt: Past de vinger, past de schoen.

Kies uwmaat, ga in een ongestrikte schoen staan en hou een wijsvinger tussen de hiel en de schoen. Als u genoeg ruimte hebt, verwijder dan uwvinger en loop een paar passen.

schoenbreedte

De juiste schoenbreedte bepalen:

“Past de hand in de breedte, past de schoen in de breedte.”

Ook de breedte van een schoen bepaalt voor een groot gedeelte het comfort. Aan de hand van de breedte van de rug van de hand kan men in de regel vaststellen of men een brede of smalle voet heeft.

Je schoenen moeten na een intensieve dag minstens 24 uur drogen/uitluchten. Het beste is dan ook de inlegzool eruit te halen. In de ideale situatie zou u 2 paar schoenen aan moeten schaffen, zodat ude schoenen om de dag kan laten drogen.

shoefinder

Moeite met het vinden van de juiste schoenen?

Er zijn alleen zoveel veiligheidsklassen en voorschriften waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. In de Shoefinder staat een complete lijst van beroepen en welke schoenen geschikt zijn en aan welke veiligheidsklasse deze voldoen.

Schoenaccessoires

FAQ - Veiligheidsschoenen

Hoe onderhoud ik mijn werkschoenen?

Principieel geldt dat alle dagelijkse vervuilingen heel simpel met een borstel of een vochtige doek verwijderd kunnen worden. Bij leren schoenen adviseren wij vanaf het begin de schoenen regelmatig te onderhouden met leervet. Als het gaat om ruw leren schoenen zoals bijvoorbeeld nubuckleer, adviseren wij deze regelmatig met een zachte textielborstel te borstelen.

Tip :Neem bij leren schoenen een katoenen doek en wrijf de schoenen met leervet in. Aansluitend kan je de schoenen het bete 12 tot 24 uur laten rusten zodat het vet kan inwerken. Zo wordt het leder soepel en sterk.

Mag ik mijn werkschoenen in de wasmachine wassen?

Bij lange werkdagen is het heel normaal dat voeten vochtigheid en zweet afgeven. Voor het wassen in de wasmachine zijn werkschoenen echter niet geschikt. Er zijn andere mogelijkheden om onaangename geurtjes van werkschoenen zo goed mogelijk te voorkomen, zoals bijvoorbeeld met onze schoenendeodorant.

Mijn schoen heeft een ESD-symbool, wat betekent dit?

ESD-schoenen beschermen voorwerpen en niet de drager. Elektrostatische ontlading is belangrijk in situaties waarbij gevaar is voor explosie of als u werkt met gevoelige elektronica. Wanneer u zich verplaatst, veroorzaakt wrijving altijd een elektrostatische lading in je lichaam. Schoenen die niet geleidend (genoeg) zijn, kunnen deze lading verhogen. Op een bepaald punt treedt een ontlading op. Een elektrische ontlading die te hoog of ongecontroleerd is kan ernstige gevolgen hebben voor elektronische elementen of in brandgevaarlijke ruimtes (tankopslag).

Let op : ESD-schoenen zijn niet geschikt voor werkzaamheden met elektrische spanning voerende bronnen.

Ik heb een brede voet, welke modellen zijn het beste geschikt?

Wij drukken de breedte van schoenen uit in normale en comfortbreedte. Voor een brede voet raden wij modellen aan met een breedte 11 of de speciale 3B schoenen met L/12.

Ik werk veel in knielende houding, zijn hiervoor speciale schoenen?

Ja, speciaal voor werknemers die veel knielend werken hebben onze veiligheidsschoenen Stretch X ontwikkeld. Deze schoen is met speciale stretch inzetstukken uitgerust, die de schoen zeer flexibel maken. U heeft de keuze uit verschillende schoenen met veiligheidsklasse S1P en S3 waarbij de Stretch X staat.

Blog

Isolerende veiligheidsschoenen

Elektrische en hybride auto’s worden steeds normaler in het straatbeeld en dus ook in de werkplaats en zijn voorzien van veel nieuwe technieken. Het gevaar bij het werken aan hybride en elektrische voertuigen is van geheel andere aard, en dus is er een volledig nieuw type schoen noodzakelijk. Würth introduceert een nieuwe isolerende veiligheidsschoen, speciaal voor het werken aan elektrische en hybride voertuigen: de Stretch-X Electric.

Lees nu

Schoenonderhoud

Zand, modder en transpiratie zorgen ervoor dat de binnen- en buitenkant van je schoenen langzaam hun vochtregulerende eigenschappen verliezen. De poriën raken verstopt en het materiaal kan daardoor minder ademen. Het leer wordt stug en breekbaar. Droogtescheurtjes vallen ook nooit onder de garantie, omdat ze makkelijk te zijn voorkomen. Je kunt dit zelf eenvoudig voorkomen door je schoenen goed te onderhouden.

Lees nu

Brochure

Bestel uit de Brochure

In de Safety at Work Brochure vindt u onze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) per thema.