Het voortdurend staan tijdens je werk kan je lichaam, voeten en gewrichten zeer belasten. Veiligheidsschoenen maken deel uit van de persoonlijke beschermingsmiddelen en dragen bij aan de gezondheid van de werknemer. Ze voorkomen ongevallen en verwondingen van bijvoorbeeld kneuzingen door zware voorwerpen. Veiligheidsschoenen moeten zeker comfortabel, slijtvast en duurzaam zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat ze passen bij de individuele werkomstandigheden van een werknemer. Werk je veel buiten of juist binnen? Hoe ziet de risicobeoordeling eruit?
Bekijk onze promotie artikelen hieronder!
In Europa dienen alle veiligheidsschoenen te voldoen aan de EN ISO 20345:2004 (CE EN-345) norm. Deze norm bepaald aan welke beschermingsklasse je veiligheidsschoen moeten voldoen. Deze norm wordt onderverdeeld in 5 verschillende veiligheidsniveaus.
Werkschoenen volgens EN ISO 20345
Welke schoenen ideaal zijn voor je werk, hangt af van de werkzaamheden die je uitvoert en de risico's die eraan verbonden zijn. Ook bij werkzaamheden waar geen speciale bescherming nodig is, doet er goed aan om werkschoenen te dragen.
Onze comfortabele werkschoenen zijn gecertificeerd volgens de internationale norm EN ISO 20345. Werkschoenen zijn niet ontworpen voor risico's die kunnen ontstaan door stoten en druk.
De nieuwste technologieën voor optimale bescherming en comfort

Gepatenteerde zooltechnologie, welke tot 55% van de schokbelasting alsook 30% van de druk van de zool vermindert. Hierdoor vermindert de pijn aan de voeten en worden gewrichten beschermd. Daarnaast biedt de zool een goede warmte-isolering.

Würth Modyf zooltechnologie van verderstaal. Het vlakke contactoppervlak geeft de voet een stabiele ondergrond en zorgt voor optimale energie- en krachtverdeling maar ook controle bij maximale flexibiliteit. Deze techniek wordt uitsluitend gebruikt is geselecteerde veiligheidsschoenen van Würth Modyf.

Metaalvrije veiligheidsschoenen bevatten geen metalen onderdelen. Metaalvrije, thermisch niet-geleidende schoenen zijn onmisbaar als voetbescherming. In gebieden waar veiligheidsschoenen met stalen neuzen een vereiste zijn en veiligheidscontroles kunnen verstoren, kunnen metaalvrije veiligheidsschoenen probleemloos worden gebruikt.
Hoe vind ik de juiste schoenmaat?

De juiste schoenmaat bepalen:
Bij het vinden van de juiste schoenmaat geldt: Past de vinger, past de schoen.
Kies uwmaat, ga in een ongestrikte schoen staan en hou een wijsvinger tussen de hiel en de schoen. Als u genoeg ruimte hebt, verwijder dan uwvinger en loop een paar passen.

De juiste schoenbreedte bepalen:
“Past de hand in de breedte, past de schoen in de breedte.”
Ook de breedte van een schoen bepaalt voor een groot gedeelte het comfort. Aan de hand van de breedte van de rug van de hand kan men in de regel vaststellen of men een brede of smalle voet heeft.
Je schoenen moeten na een intensieve dag minstens 24 uur drogen/uitluchten. Het beste is dan ook de inlegzool eruit te halen. In de ideale situatie zou u 2 paar schoenen aan moeten schaffen, zodat ude schoenen om de dag kan laten drogen.
Schoenaccessoires
FAQ - Veiligheidsschoenen
Hoe onderhoud ik mijn werkschoenen?
Principieel geldt dat alle dagelijkse vervuilingen heel simpel met een borstel of een vochtige doek verwijderd kunnen worden. Bij leren schoenen adviseren wij vanaf het begin de schoenen regelmatig te onderhouden met leervet. Als het gaat om ruw leren schoenen zoals bijvoorbeeld nubuckleer, adviseren wij deze regelmatig met een zachte textielborstel te borstelen.
Tip :Neem bij leren schoenen een katoenen doek en wrijf de schoenen met leervet in. Aansluitend kan je de schoenen het bete 12 tot 24 uur laten rusten zodat het vet kan inwerken. Zo wordt het leder soepel en sterk.
Mag ik mijn werkschoenen in de wasmachine wassen?
Bij lange werkdagen is het heel normaal dat voeten vochtigheid en zweet afgeven. Voor het wassen in de wasmachine zijn werkschoenen echter niet geschikt. Er zijn andere mogelijkheden om onaangename geurtjes van werkschoenen zo goed mogelijk te voorkomen, zoals bijvoorbeeld met onze schoenendeodorant.
Mijn schoen heeft een ESD-symbool, wat betekent dit?
ESD-schoenen beschermen voorwerpen en niet de drager. Elektrostatische ontlading is belangrijk in situaties waarbij gevaar is voor explosie of als u werkt met gevoelige elektronica. Wanneer u zich verplaatst, veroorzaakt wrijving altijd een elektrostatische lading in je lichaam. Schoenen die niet geleidend (genoeg) zijn, kunnen deze lading verhogen. Op een bepaald punt treedt een ontlading op. Een elektrische ontlading die te hoog of ongecontroleerd is kan ernstige gevolgen hebben voor elektronische elementen of in brandgevaarlijke ruimtes (tankopslag).
Let op : ESD-schoenen zijn niet geschikt voor werkzaamheden met elektrische spanning voerende bronnen.
Ik heb een brede voet, welke modellen zijn het beste geschikt?
Wij drukken de breedte van schoenen uit in normale en comfortbreedte. Voor een brede voet raden wij modellen aan met een breedte 11 of de speciale 3B schoenen met L/12.
Ik werk veel in knielende houding, zijn hiervoor speciale schoenen?
Ja, speciaal voor werknemers die veel knielend werken hebben onze veiligheidsschoenen Stretch X ontwikkeld. Deze schoen is met speciale stretch inzetstukken uitgerust, die de schoen zeer flexibel maken. U heeft de keuze uit verschillende schoenen met veiligheidsklasse S1P en S3 waarbij de Stretch X staat.