Alleen voor ondernemers  

Uitgebreide productinformatie

125.000 artikelen

Snelle levering

Uw eigen contactpersoon

Alleen voor bedrijven

Terrassenbouw
Terrassenbouw
Terrassenbouw

Een topwoning straalt niet alleen van binnen maar ook aan de buitenkant. Een mooi afgewerkte tuin en bijbehorend terras zijn daarop zeker van invloed. Ontdek hier welke voorbereidingen u kunt treffen en waar u op moet letten bij het plaatsen van de onderconstructie en de opbouw van het terras. Ook het onderhoud is een belangrijk aspect om het terras lang mooi te houden.

Terreinvoorbereiding

Een mooi terras ligt er natuurlijk niet vanzelf. Wanneer u kiest om een nieuw terras aan te leggen is het vooral zaak om de juiste voorbereidingen op het terrein te treffen. De grond van het terrein moet egaal zijn en eventuele hoogteverschillen moeten eerst opgemeten worden.

Hoogteverschillen

Met een rotatielaser set kunt u metingen uitvoeren om hoogteverschillen tussen de verbinden elementen vast te stellen. Dit pakket bestaat uit een rotatielaser RL2-14, laserontvanger LRU18, aluminium statief 5/8" en een telescopische meethaak. Naast een rotatielaser kan er ook gebruik worden gemaakt van een richtlat of een metselkoord om het terras uit te meten.

Rotatielaser pakket RL2-14
Richtlat, 300 cm
Metselkoord

Onderconstructie

Het belangrijkste aan een goede vlonder is de onderconstructie. Het is namelijk belangrijk dat de vlonder recht licht op een stevige ondergrond, zodat de terrasplanken genoeg ondersteuning hebben. Een goede onderconstructie met terrasdragers zorgt ervoor dat de vlonderplanken recht blijven en niet doorbuigen. Door de vlonder een stukje van de grond te plaatsen kunt u de levensduur van uw terras verlengen. Dit zorgt er namelijk voor dat het terras makkelijk kan drogen en dat het water makkelijk weg kan.

Terrasdragers (of vloerdragers) zijn daarnaast ook goed te gebruiken waar de ondergrond van uw vlonder niet helemaal gelijk is. Met de terrasdragers kunt de kleine hoogteverschillen namelijk overbruggen.

Vloerdrager

De 5 verschillende vloerdragers zijn in hoogte instelbaar om een verhoogde vloer van 28 t/m 245 mm te maken zonder toebehoren. Wanneer een hogere vloer gerealiseerd dient te worden kan dit ook door middel van een tussenstuk wat steeds verlengd kan worden tot zo'n 950 mm.

Bekijk hier>

Balksteunkit

Op de bovenplaat van de vloerdrager zitten enkele uitsparingen waar verschillende toebehoren in geklikt kunnen worden. Zo maakt de balksteunclip het mogelijk om de onderconstructie van de vloer op de vloerdrager te bevestigen. De balk mag een breedte tot zo'n 75 mm hebben.

Bekijk hier>

Tegelkruiskit

Houten tegels, maar ook betonnen tegels, kunnen professioneel gelegd worden. Door middel van het tegelkruis, wat ook op de vloerdrager geklikt kan worden, worden de tegels evenredig verdeeld. Voor betonnen of stenen tegels raden wij aan omEPDM dempers te gebruiken.

Bekijk hier>

Hellingscorrector

Wanneer het terras op een oneffen of schuin lopende ondergrond (i.v.m. hemelwaterafvoer) ligt hebben we een handige tool om het terras waterpas te leggen. Door middel van een waterpas kan de hellingscorrector in de juiste richting van de helling, onder de voet van de vloerdragers geplaatst worden. Bij de producten wordt een uitgebreide gebruiksaanwijzing in het Nederlands meegestuurd.

Bekijk hier>

Rubberen tegeldragers

De tegeldragers zorgen voor een afstand tussen de fundering en onderconstructie van de terrasvlonder.

  • Zorgen voor een goede ventilatie en verlengen zodoende de levensduur van het hout.
  • Afmetingen 90 x 90 x 10 mm

Bekijk hier>

Voorboren in hardhout

Wij raden aan om hardhout altijd voor te boren. Het hardhout wat in Nederland gebruikt wordt, is dusdanig hard dat de RVS A2/A4 schroeven kunnen afbreken wanneer zonder voor te boren wordt geschroefd. Hier voor hebben wij een houtspiraalborencassete HSCO

Opbouw

Nadat de onderconstructie is gelegd kunt u het terras opbouwen. U start met het bevestigen van de terrasplanken. Würth heeft veel verschillende materialen om de planken aan elkaar te bevestigen en te verlijmen.

Terrasverbinder

De terrasverbinder verbindt terrasplanken zonder schroefgaten in de terrasplanken te zien. Alleen bij de eerste en de laatste plank krijgt u schroeven in het zicht. Daardoor krijgt u een terras met een mooi oppervlak waar u gerust blootvoets over kunt lopen.

Aftekenen terrasplanken

1. Het aftekenen van de terrasplanken.

Lamellen infrezen

2. Met de lamellenfrees infrezen

Terrasplanken vastschroeven

3. Na het leggen van de onderlingers kunnen de terrasplanken vastgeschroefd worden.

Rubberhamer

4. Het eerste deel wordt met een schroef aan de onderligger geschroefd. Met een rubberhamer wordt de verbinder in de groef geslagen.

2e terrasplank

De tweede terrasplank wordt op zijn plaats aangesloten. De schroef wordt in de verbinder geschroefd. Nu ka de volgende verbinder in de terrasplank worden geslagen en kan alles weer herhaald worden.

Haakse terrasverbinder

De nieuwe haakse terrasverbinder is uitermate geschikt voor het aanleggen van houten terrassen. Nagenoeg onzichtbare verbinding: de haakse terrasverbinder wordt aan de onderzijde van de vlonderdelen geschroefd en maakt dan een stabiele verbinding. Door deze werkwijze kunnen de onderliggers gelijk zijn aan de vlonderdelen en men kan met zeer korte schroeven werken.

Montage
Producten terrasverbinders

Onderhoud

In ons land kan het behoorlijk vochtig zijn. Dit is echt de grootste boosdoener voor uw houten vlonder. Voor een lange levensduur van uw terras is onderhoud dus noodzakelijk.

Zorg er altijd voor dat het terras schoon en opgeruimd is. Als er vuil blijft liggen op het terras kan het op bepaalde plekken te lang vochtig blijven, wat niet goed is voor het terras. Veeg het terras dus regelmatig, zeker als u veel last hebt van bladval. Het gebruik van terrasolie kan het terras ook beschermen tegen vocht, maar ook tegen uitdroging. Naast terrasolie hebben wij diverse producten voor terrasonderhoud.