Berekeningssoftware

Würth ankerberekeningssoftware

Würth ankerberekeningssoftware

Met de nieuwe ankersoftware van Würth kunt u verankeringen in beton flexibel en zeker berekenen.

Nu kosteloos uw bevestigingssituatie testen!

Zeker, snel en comfortabel het juiste ankersysteem.

  • Overzichtelijke opmaak
  • Overzichtelijk alle ankers in een oogopslag

Kostenbesparende oplossingen & altijd aan de veilige kant.

  • Uitprinten van de berekening
  • Goedgekeurd door de Universiteit van Stuttgart

Een berekeningsprogramma dat u alle vrijheid geeft.

  • Vrije ingave van betonsterktes, ankerplaatgeometrie en ankerkeuze.
voordelen header
Gebruikersplatform & navigatie

Comfortabel berekenen

Navigatie

Zeker, snel en comfortabel het juiste ankersysteem.
Het nieuwe en geoptimaliseerde gebruikersplatform zorgt ervoor, dat u slide voor slide door de berekening meegenomen wordt. Informatie van mogelijke ankersystemen evenals de belasting van het gekozen anker wordt aangegeven. Gelijktijdig biedt de berekeningssoftware u als constructeur of werkvoorbereider alle benodigde vrijheden in het ontwerp van de verankering.

 

Navigatie
De navigatie gaat via centrale tabbladen. U kunt tijdens de berekening tussen de diverse tabbladen verspringen . De keuzemogelijkheden worden overzichtelijk afgebeeld en met symbolen ondersteund. De niet relevante keuzemogelijkheden worden uitgefilterd.

 

Isometrisch aanzicht
Centraal in het midden wordt de berekende bevestigingssituatie afgebeeld. Hier kunt u direct belangrijke maten zoals as- en randafstanden, bouwdeeldikte en afmetingen van de ankerplaat ingeven etc.. Ook de optredende belasting kunt u in dit aanzicht ingeven.

Ankerprogramma & ankerbelasting

Snel aanpasbaar en altijd zichtbaar

ankerbelasting

Ankerprogramma

Het programma zal altijd op basis van uw ingaven voor een veilig en economisch product kiezen, deze ziet u afgebeeld aan de rechterzijde. Op het linker veld ‘’productprogramma’’ heeft u elk moment de mogelijkheid, afhankelijk van de ingegeven randvoorwaarden, de keuze om uit andere ankersystemen te kiezen. Met behulp van een filterfunctie kan het anker zeer nauwkeurig afhankelijk van de eisen van materiaal, sterkteklasse en grootte bepaald worden. Hier kunt u met productafbeeldingen een keuze maken.

 

Ankerbelasting altijd zichtbaar.

Aan de rechterzijde wordt continu de belasting van het geselecteerde anker weergegeven. Afhankelijk van de uitnuttingsgraad kunt u snel acties herleiden en de montagesituatie verder optimaliseren.

Bij chemische verankering ankers kan de verankeringsdiepte exact op de toepassing afgestemd worden.

Verankeringsondergrond

Tot in detail definieerbaar

ondergrond

Verankeringsondergrond

Naast het standaard beton sterkteklasse van C20/25 tot C50/60 kunt u ook C12/15 als verankeringsondergrond kiezen. Bovendien kunt u individuele resultaten van betonsterktetesten als basis van de berekening gebruiken.

 

Door rekening te houden met de bestaande rechte- of randwapening kan het resultaat verder vastgesteld worden. Naast de ondergrond en wapening, kunt u het temperatuurbereik en de plaatsingssituatie, bijvoorbeeld diamant geboorde, water gevulde boorgaten, ingeven. In het programmavenster van de ankers worden nu de systemen die geschikt zijn voor deze toepassingen aangegeven.

Ankerplaat

Het ontwerp heeft geen grenzen

Ankerplaat

Geometrie editor

Met de geometrie editor wordt nagenoeg elk ankerplaatvorm en ankerpositie mogelijk. Door toe te voegen en te verschuiven van afzonderlijke plaatpunten kunt u elke denkbare vorm van ankerplaten creëren.

 

Enkele verankering of complexe ankergroepen kunt u individueel op de ankerplaat positioneren. Het ontwerpprogramma plaatst automatisch zo om te voldoen aan de as afstand.

Ankerplaatsing

Enkel, in groep, op as afstand – of volledig vrij.

Ankerplaatsing

Ankerplaatsing

Naast enkele verankering is ook een twee- tot negengroep standaard in te geven. Ook cirkelvormige varianten met tot wel 8 ankerpunten is te berekenen. Naast hoe het profiel is, is ook de ankergroep ten opzichte van de plaat te positioneren. Als het bouwdeel op afstand gemonteerd wordt, kunt u uit verschillende opties kiezen. Met de geometrie editor bent u ook in de keuze van het anker volledig vrij.

Belasting ingaven

Berekende belasting

belasting ingaven

Berekende belasting:

u kunt nagenoeg een eindeloos aantal belastingmogelijkheden voor de berekening ingeven. Tot slot wordt de maatgevende belastingmogelijkheid door het programma bepaald. Bestaat de keuze uit brand of aardbeving, dan kan de daar bij horende belasting worden geselecteerd en zullen er aanvullende gegevens gemaakt worden.

 

Naast berekeningsbelasting kunt u ook karakteristieke belasting ingeven en met een juiste veiligheidsfactor. De berekeningssoftware maakt de resulterende belastingscombinatie automatisch op basis van DIN EN 1990.

Berekening

Enkel anker, ankersysteem of de ankerplaat – alles kan berekend worden.

Berekening

Berekening

U kunt direct een van uw gekozen ankers (type, afmeting) laten berekenen. Als alternatief zijn natuurlijk alle overige ankers ook beschikbaar. Het anker wordt met het overige programma overzichtelijk in een tabel afgebeeld. Met de filterfunctie kunt u uw eisen verder verfijnen.

 

bereking02

Ankerplaat berekening

Naast het berekenen van het anker beveelt de berekeningssoftware een ankerplaatdikte op basis van FEM-berekening aan. De spanningsverdeling wordt in een grafiek aangegeven.

Uitprinten

Compact of uitvoerig met naslag

Uitprinten

Uitprinten

Voor het uitprinten van uw berekening kunt u uit verschillende opties kiezen. Zo kunt u tussen een compacte of uitgebreide versie kiezen. Ook is het mogelijk eenvoudig de omvang naar uw wens aan te passen.

 

De uitgebreide afdruk wordt met de berekeningsstappen gedetailleerd en met verwijzing naar bronnen uitgevoerd. Daarnaast worden de montagevoorschriften van het anker aangegeven. Van de ankerplaat wordt een werkplaatstekening en boorbeeld voor de bouwplaats gemaakt. Naast een afdruk kunt u het ook direct als PDF document opslaan.

Productinformatie

Alle goedkeuringen, productinformatiebladen, proefberichten en prestatieverklaringen kunt u rechtstreeks uit de software halen. Door regelmatige updates blijven de documenten up to date.

verkrijgen header

U kunt de nieuwe ankersoftware voor het berekenen van betonverankeringen separaat hieronder downloaden. Als alternatief kunt u de Würth technische software downloaden. Deze software heeft een planning- en berekeningsgebruiksaanwijzing en werkt zeer eenvoudig. In beide gevallen zijn de producten, beschrijvingen evenals goedkeuringen compleet geïntegreerd en wordt de Europese regelgeving voor verankering nageleefd.

De technische software van Würth ondersteunt monteur en constructeur bij het kiezen van het juiste product. De makkelijk te bedienen software is onderverdeeld in thema’s:

  • Ankerberekening
  • REBAR (achteraf inlijmen van wapeningstaven)
  • Solar bevestigingsystemen
  • Houtberekening (hout schroeven)
  • VARIFIX (montagerail berekening