Alleen voor ondernemers  

Ankersoftware

De ankersoftware maakt deel uit van de Würth Technische Software. Het is het portaal voor technische oplossingen. Naast andere toepassingsgebieden zoals achteraf inlijmen van Wapeningsstaal, vindt u hier ook andere documenten zoals, productinformatie of CAD-bestanden. 

De software helpt constructeurs en engineers bij hun berekeningen. Aan het gebruik van de software zijn geen kosten verbonden.

Uw voordeel in detail

Gebrukersplatform

Gebruikersplatform&navigatie

Het nieuwe gebruikersplatform zorgt ervoor, dat u door de berekening meegenomen wordt. Informatie van mogelijke ankersystemen evenals de belasting van het gekozen anker wordt aangegeven. De software biedt u alle benodigde vrijheden in het ontwerp van de verankering.

De keuzemogelijkheden worden overzichtelijk afgebeeld en met symbolen ondersteund.

Isometrisch aanzicht

Centraal in het midden wordt de berekende bevestigingssituatie afgebeeld. Hier kunt u direct belangrijke maten zoals as- en randafstanden, bouwdeeldikte en afmetingen van de ankerplaat ingeven etc.. Ook de optredende belasting kunt u in dit aanzicht ingeven.

Ankerprogramma

Ankerprogramma & ankerbelasting

Het programma zal altijd op basis van uw ingaven voor een veilig en economisch product kiezen. U heeft op elk moment de mogelijkheid om uit andere ankersystemen te kiezen. Met behulp van een filterfunctie kan het anker zeer nauwkeurig bepaald worden.

Ankerbelasting altijd zichtbaar.

Aan de rechterzijde wordt continu de belasting van het geselecteerde anker weergegeven. Afhankelijk van de uitnuttingsgraad kunt u snel acties herleiden en de montagesituatie verder optimaliseren. Bij chemische verankering ankers kan de verankeringsdiepte exact op de toepassing afgestemd worden.

Verankeringsondergrond

Verankeringsondergrond

U kunt naast de standaard beton sterkteklasse ook C12/15 als verankeringsondergrond kiezen. Bovendien kunt u individuele resultaten van betonsterktetesten als basis van de berekening gebruiken.

Door rekening te houden met de bestaande rechte- of randwapening kan het resultaat verder vastgesteld worden. Naast de ondergrond en wapening, kunt u het temperatuurbereik en de plaatsingssituatie ingeven. De systemen die geschikt zijn voor deze toepassingen worden aangegeven.

x

Ankerplaat

Met de geometrie editor wordt nagenoeg elk ankerplaatvorm en ankerpositie mogelijk. Door toe te voegen en te verschuiven van afzonderlijke plaatpunten kunt u elke denkbare vorm van ankerplaten creëren.

Enkele verankering of complexe ankergroepen kunt u individueel op de ankerplaat positioneren. Het ontwerpprogramma plaatst automatisch zo om te voldoen aan de as afstand.

x

Ankerplaatsing

Enkel, in groep, op as afstand – of volledig vrij.

Naast enkele verankering is ook een twee- tot negengroep standaard in te geven. Ook cirkelvormige varianten met tot wel 8 ankerpunten is te berekenen. Naast hoe het profiel is, is ook de ankergroep ten opzichte van de plaat te positioneren. Als het bouwdeel op afstand gemonteerd wordt, kunt u uit verschillende opties kiezen. Met de geometrie editor bent u ook in de keuze van het anker volledig vrij.

Belastingingave

Belasting ingaven

u kunt bijna eindeloos het aantal belastingmogelijkheden voor de berekening ingeven. Tot slot wordt de maatgevende belastingmogelijkheid door het programma bepaald. Bestaat de keuze uit brand of aardbeving, dan kan de daar bij horende belasting worden geselecteerd en zullen er aanvullende gegevens gemaakt worden.

Naast berekeningsbelasting kunt u ook karakteristieke belasting ingeven en met een juiste veiligheidsfactor. De berekeningssoftware maakt de resulterende belastingscombinatie automatisch op basis van DIN EN 1990.

Belastingingave

Berekening

Enkel anker, ankersysteem of de ankerplaat – alles kan berekend worden. U kunt direct een van uw gekozen ankers (type, afmeting) laten berekenen. Als alternatief zijn natuurlijk alle overige ankers ook beschikbaar. Het anker wordt overzichtelijk in een tabel afgebeeld. Met de filterfunctie kunt u uw eisen verder verfijnen.

Uitprinten

Uitprinten

Voor het uitprinten van uw berekening kunt u uit verschillende opties kiezen. Zo kunt u tussen een compacte of uitgebreide versie kiezen. Ook is het mogelijk eenvoudig de omvang naar uw wens aan te passen.

De uitgebreide afdruk wordt met de berekeningsstappen gedetailleerd en met verwijzing naar bronnen uitgevoerd. Daarnaast worden de montagevoorschriften van het anker aangegeven. Van de ankerplaat wordt een werkplaatstekening en boorbeeld voor de bouwplaats gemaakt. Naast een afdruk kunt u het ook direct als PDF document opslaan.

Productinformatie

Alle goedkeuringen, productinformatiebladen, proefberichten en prestatieverklaringen kunt u rechtstreeks uit de software halen. Door regelmatige updates blijven de documenten up to date.

Hoe verkrijgt u de Software

Ontvang eenvoudig de downloadlink en installeer de software op uw PC

Vul ons formulier in en u ontvangt van ons direct de download link. Hier kunt u de software snel en gratis downloaden. U kunt de technische software als zip-bestand op uw computer opslaan en installeren.