Alleen voor ondernemers  
FIXANKER W-FAZ PRO
W-FAZ PRO

Het sterkste spreidanker? Het is verkrijgbaar bij Würth.

Met de W-FAZ PRO heeft Würth het sterkste spreidanker. Geen enkel ander spreidanker houdt meer vast per ankerpunt! Variabele verankeringsdieptes maken gericht gebruik van het draagvermogen mogelijk voor flexibel, economisch gebruik. Dat betekent: Minder materiaalgebruik, minder werk, meer efficiëntie!

Nu ook verkrijgbaar in RVS!

 • Hoogste trek- en afschuifbelastingen
 • Minder materiaalgebruik
 • Minder werk
 • Verschillende plaatsingsdieptes
 • Minimale/korte as- en randafstanden
 • Optische plaatsingscontrole
 • Goedgekeurd met dopmoer
 • Voor aardbevingsbestendige constructie
 • W-FAZ PRO dynamic voor vermoeiingsrelevante dynamische belastingen

Meer informatie?

 

Houdt meer vast dan enig ander spreidanker!

De W-FAZ PRO behoort tot de nieuwste generatie spreidankers en heeft volgens een Europese technische beoordeling (ETA-20/0229) een van de hoogste trek- en afschuifbelastingen.

Zo is bijvoorbeeld het in gescheurd beton C20/25 het W-FAZ PRO M12, staal verzinkt met een verankeringsdiepte van 125 mm goedgekeurd tot 10,5 kN trek- en 21,9 kN afschuifbelasting - dit komt overeen met ca. een ton of 2,2 ton!

W-FAZ PRO
 • Hoge belastingsoverdracht: groot contactoppervlak voor een veilige grip in het beton
 • Snelle expansie : vereist koppel wordt bereikt met minder omwentelingen
 • Maximale veiligheid: verbeterd gedrag na het verspreidenMinder materiaalgebruik, minder werk

Extra grote verankeringsdieptes (h ef, max ) verhogen de toch al zeer hoge belastingen per anker nog verder. Ideaal voor maximale belastingen, zelfs met minimale as- en randafstanden. Omdat dit het mogelijk maakt hogere belastingen in het beton te brengen met bevestigingen dicht bij de randen met een kleine hartafstand. Dit is vooral interessant bij het bevestigen van leuningen of stalen liggers.

Extra lage verankeringsdieptes (h ef, min ) versnellen het werkproces, vooral bij serie-installaties. De boorinspanning wordt geminimaliseerd en het wapeningsstaal worden betrouwbaar vermeden. Tegelijkertijd kunnen de ankers veel sneller worden geïnstalleerd als de verankeringsdiepten ondiep zijn. Dit is een groot voordeel bij W- en E-installatie en gevelbouw. Maar ook bij het bevestigen van leuningen, balustrades en andere toepassingen kan de combinatie van hoge belastingswaarden en lage verankeringsdieptes de kosteneffectiviteit enorm verhogen.

W-FAZ PRO

Extra grote verankeringsdieptes

Bijlagen kunnen worden bevestigd met minder ankers en bevestigingspunten of kleinere ankers dan voorheen

Extra lage verankeringsdieptes

Minder boren, minder ijzerslaan, minder hameren en vastdraaien - meer efficiëntie en snellere montage!
Plaatsingsdiepte vrij selecteerbaar

De plaatsingsdiepte kan volgens de goedkeuring vrij worden gekozen tussen een minimale en maximale waarde. Bij het dimensioneren van de bevestiging kan de benodigde verankeringsdiepte nauwkeurig worden bepaald en kan de geschikte ankerlengte worden gekozen. Bovendien maakt de variabele plaatsingsdiepte flexibele oplossingen mogelijk om hulpstukken te bevestigen met minder spreidankers.

De variabele plaatsingsdiepte loont niet alleen bij de maatvoering, maar ook bij het dagelijkse werk op de bouwplaats. Met slechts enkele afmetingen van de W-FAZ PRO kunnen meestal meerdere standaardtoepassingen met verschillende bevestigingsdiktes worden afgedekt. Dit vermindert de opslag- en voorraadkosten en het te transporteren montagemateriaal. Bovendien maakt de vrij te kiezen inbouwdiepte het mogelijk om schaalconstructietoleranties tot op de millimeter nauwkeurig te compenseren zonder een significante vermindering van het toelaatbare draagvermogen.

Bij alle flexibiliteit is de basisregel: De benodigde verankeringsdiepte mag niet minder zijn en elke millimeter dat het anker dieper in het beton zit, zorgt voor extra zekerheid.

W-FAZ PRO

Hoge winstgevendheid
Optimaal gebruik van de ankers afhankelijk van de plaatsingsdiepte en toepassing

Hoge flexibiliteit

 • Dekking van meerdere toepassingen met minder ankerafmetingen
 • Compensatie voor schaalconstructietoleranties

Haal er het maximale uit

De gebruiksvriendelijke Würth Technical Software II ondersteunt het ontwerp en maakt een optimaal gebruik van de vaste ankers mogelijk.
Minimale as- en randafstanden

Vooral bevestigingen dicht bij de rand zijn onderhevig aan hoge spreidkrachten die kunnen leiden tot het afspatten of afbreken van het beton. De W-FAZ PRO lost dit probleem op met behulp van variabele verankeringsdieptes en de innovatieve spreidclip. Op deze manier kunnen bevestigingen betrouwbaar worden uitgevoerd met minimale as- en randafstanden. Zelfs bij bijzonder dunne betonelementen zorgt het krachtige spreidanker voor een veilige bevestiging.

W-FAZ PRO
 • Bevestigingselementen zoals balustrades kunnen dicht bij de rand worden bevestigd - zonder dat het beton uitbreekt
 • Kleine afstand tussen de ankers maakt kleine ankerplaten mogelijk
 • Maakt montage met lage bouwdeeldiktes mogelijkW-FAZ PRO

Optische assemblagecontrole

De rode plaatsingsdieptemarkering geeft de minimale plaatsingsdiepte aan.

 • Je ziet meteen hoe diep het anker minimaal moet zijn.
 • Vermindert het risico op misbruik.W-FAZ PRO dynamic

De W-FAZ PRO dynamic is het eerste spreidanker met een Europese technische classificatie voor vermoeiingsgerelateerde cyclische belasting!

Dit betekent dat voor het eerst bevestigingen die onderhevig zijn aan dynamische belastingen kunnen worden uitgevoerd met een spreidanker dat zoals gebruikelijk eenvoudig is om mee te werken. De verwerking kan flexibel worden uitgevoerd in de voor- of doorsteekmontage. Kleine rand- en hartafstanden en de mogelijkheid tot verankering in betondelen vanaf een bouwdeeldikte van 90 mm openen een zeer breed toepassingsgebied.

Daarnaast heeft de W-FAZ PRO dynamic de hoogste prestatiewaarden zelfs onder statische en seismische invloeden en kan hij gebruikt worden onder invloed van brand (ETA-20/0229). Naast het brede scala aan toepassingsmogelijkheden, zorgt het snelle en eenvoudige montageproces van het spreidanker voor een nog grotere kosteneffectiviteit en maakt dit het ideale alternatief voor injectiesystemen of achter insnijdende ankers.

 • Spreidankers voor individuele bevestiging onder vermoeiingsrelevante effecten (dynamiek) in beton (gescheurd en ongescheurd)
 • Eenvoudige, snelle en veilige montage, direct statisch belastbaar
 • Maximaal zuinig in gebruik
 • Maakt bevestigingen met minimale as- en randafstanden mogelijk
 • Hoge prestaties, zelfs onder statische, seismische en brandblootstelling

Geschikt voor het verankeren van bevestingselementen onder vermoeiingsrelevante cyclische belastingen zoals kraanbanen, zwenkkranen, ventilatoren, machines, robots, transportsystemen, liftgeleiderails, verkeersregeltechniek langs rails, wegen en in tunnels.

W-FAZ PRO dynamic
Robot
Robot
Transportsystemen
Transportsystemen
Ventilatoren
Ventilatoren
Hefbruggen
HefbruggenAardbevingsbestendige constructie

Uitermate geschikt voor versterkingen in gebieden met een verhoogd risico op aardbevingen dankzij de Europese technische beoordeling voor versterkingen met seismische belasting in de categorieën C1 (voor niet-dragende elementen) en C2 (voor dragende elementen).

Aardbevingsbestendig
 • Met aanzienlijk hogere belastingswaarden voor seismische vereisten van de categorieën C1 en C2 dan de vorige generatie fixankers
 • Goedgekeurd voor seismische C1 en C2 vanaf maat M8 en een verankeringsdiepte van 40 mm
 • De maten M10, M12 en M16 zijn ook goedgekeurd voor minimale verankeringsdieptes voor de vereisten van categorie C1 en C2. Dit maakt maximale economische bevestigingen mogelijk.Uitgebreid gecontroleerd

Uitgebreid gecontroleerdDownloads W-FAZ PRO