Alleen voor ondernemers  
Betonschroef W-BS 2/A4
Betonschroef W-BS 2/A4

Maak het gemakkelijker! De nieuwe betonschroef van Würth.

Met de W-BS 2/A4 van roestvast staal heeft Würth een nieuwe generatie betonschroeven ontwikkeld die het gemak van plaatsen en prestatie combineert. De innovatieve EasyCut-schroefdraad zorgt voor het eenvoudig inschroeven in beton en hoge trekkrachten. De verstelbaarheid achteraf, de drie goedgekeurde plaatsingsdieptes en de kleine as- en randafstanden zorgen voor een maximale flexibiliteit in het gebruik.

 • Snelste type bevestiging voor middelzware tot zware lasten
 • Soepel inschroeven dankzij de EasyCut-geometrie
 • Hoge draagkrachten
 • Montage met tangentiële slagmoersleutel
 • Er is geen extra boorgatreiniging nodig met een boor met stofafzuiging
 • 3 verankeringsdieptes
 • Kleine as- en randafstanden
 • Verstelbaarheid achteraf van de bevestiging
 • Kan op elk moment volledig worden gedemonteerd
 • Door de verschillende kopvormen is een mooie afwerking op het te bevestigen onderdeel mogelijk
EasyCut-schroefgeometrie

EasyCut-schroefgeometrie

De innovatieve schroefdraadgeometrie zorgt voor soepel inschroeven in het beton en hoge trekkrachten.

Twee snij-inkepingen
Verwijderen het resterende boormeel van de boorgatwand en verlagen het aandraaimoment

Snijtanden op de flanken van de draad
Extreem hard en geslepen, ze snijden de draad soepel in het beton

Conische punt
Centreert de schroef en vergemakkelijkt het positioneren
Gewoon efficiënt

Boren, boormeel verwijderen, bevestigen en vastschroeven - dat is meestal alles wat nodig is om betonschroeven te plaatsen, daarom worden ze beschouwd als de snelste oplossing voor zware bevestiging in beton. Met de W-BS 2/A4 betonschroef gaat Würth nog een stap verder en versnelt de toch al gemakkelijke verwerking nog verder.

Dankzij de conische punt vindt de W-BS 2/A4 gemakkelijk zijn weg in het boorgat en is hij gecentreerd. Het inschroeven met een tangentiële slagmoersleutel verloopt bijzonder soepel. Twee snij-inkepingen verwijderen het resterende boormeel van de boorgatwand en verlagen het aandraaimoment. De innovatieve schroefdraadgeometrie in combinatie met de geslepen, extreem harde snijtanden zorgen voor gemakkelijk snijden in het beton.

Na het boren van een verankeringsgat is reinigen van het geboorde gat niet nodig als u een boor met stofafzuiging gebruikt. Makkelijker kan niet!

 • Snelste type bevestiging voor middelzware tot zware belastingen (veel snellere verwerking dan spreidankers of chemische ankers)
 • Soepel inschroeven dankzij de EasyCut-geometrie
 • Montage met tangentiële slagmoersleutel
 • Er is geen extra boorgatreiniging nodig na gebruik van een boor met stofafzuiging
Dankzij de conische punt vindt de W-BS 2/A4 gemakkelijk zijn weg in het boorgat en is hij gecentreerd.Eén schroefmaat, drie insteldieptes - hier weergegeven aan de hand van het voorbeeld van de afmeting 10x100 met een zeskantkop.

Gewoon flexibel

3 Verankeringsdieptes

De betonschroef W-BS 2/A4 is ontworpen voor flexibel gebruik om zoveel mogelijk montagesituaties te af te dekken.

De ETA-22/0123 bevat drie verankeringsdieptes, zodat dezelfde schroefmaat volgens de goedkeuring kan worden gebruikt voor toepassingen met verschillende klemdiktes. Dit vermindert ook de opslagkosten en het te transporteren montagemateriaal.

Kleine as- en randafstanden
De hoge trekkrachten in het beton worden gegenereerd door de ondersnijding van de speciale schroefdraad (vormverbinding) en niet door middel van druk of spreiding. Dit maakt bevestigingen dicht bij de rand mogelijk zonder dat het beton uitbreekt. Daarnaast wordt het gebruik van kleine ankerplaten met kleine hart-op-hartafstanden mogelijk gemaakt.

Bevestigde elementen kunnen later worden bijgesteld (vanaf schroefmaat 6)
Na bevestiging kan het te bevestigen element, volgens de goedkeuring, tot twee keer worden bijgesteld, dit om bijv. balustrades optimaal uit te lijnen.

Kan op elk moment volledig worden gedemonteerd
Als de bevestiging weer moet worden verwijderd kan dit, in tegenstelling tot spreidankers, moeiteloos worden gedaan - gewoon weer losdraaien.

Gewoon flexibel - De betonschroef W-BS 2/A4 is ontworpen voor flexibel gebruik om zoveel mogelijk montagesituaties te af te dekken.Gewoon sterk

Ondanks de optimalisaties voor eenvoudige montage, heeft de nieuwe generatie roestvaststalen betonschroeven van Würth nog steeds hoge belastingswaarden. De goedgekeurde trekbelasting van een maat 8 W-BS 2/A4 in gescheurd C20/25 beton bedraagt maximaal 5,7 kN. Ter vergelijking: het Fixanker W-FAZ M8 heeft een goedgekeurde trekbelasting van 2,4 kN in hetzelfde beton.

Dankzij de drie plaatsingsdieptes, die al beschikbaar zijn vanaf maat 6, kan de betonschroef flexibel worden toegepast, afhankelijk van de belastingsbehoefte. De hoogste belastingen worden bereikt met een grote plaatsingsdiepte. Bij lagere belastingen kan een kortere schroef worden gekozen. Door een kleinere plaatsingsdiepte te kiezen wordt het boor- en montagewerk aanzienlijk verkort.

 • Hoge belastbaarheid en tegelijkertijd eenvoudig inschroeven
 • Bespaart onnodig werk – montagewerk kan flexibel worden aangepast aan de belastingseisenGewoon divers

De betonschroef W-BS 2/A4 van roestvast staal is bijzonder geschikt voor het bevestigen van middelzware tot zware lasten buiten of in vochtige ruimtes. Populaire toepassingen zijn de montage van staalconstructies, gevels of balustrades. Hier biedt de W-BS 2/A4 een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere soorten bevestigingsmiddelen dankzij verschillende visueel aantrekkelijke kopvormen.

 • Voor elke toepassing de juiste betonschroef – verkrijgbaar in vier uitvoeringen
 • Visueel aantrekkelijk - mooi gevormde en vlakke afwerkingen op het te bevestigen element mogelijk
 • Hoogwaardig A4 roestvast staal - kan buiten, in vochtige ruimtes en in droge binnenruimtes worden gebruikt
Gewoon divers - aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere soorten bevestigingsmiddelen dankzij verschillende visueel aantrekkelijke kopvormen.
Type H
zeskantkop met aangeperste ring
Type CS
verzonken kop voor inbouw
Type P
Panhead
Type I
Huls met binnendraad M8/M10
Ideaal voor het bevestigen van metalen constructies zoals voetplaten, gevels, balustrades, beugels en houten constructies.Voor vlakke bevestiging van balustrades, leuningen, houten onderconstructies, enz.Ideaal voor het bevestigen van montagerails, hoekankers, paneelmaterialen of brandwerende panelen.Voor het ophangen van leidingen, etc.
Naar het product Naar het product Naar het productLeverbaar vanaf 2023
Stalen constructies
Stalen constructies
Leuningen
Leuningen
Houten constructies
Houten constructies
Leidingen
LeidingenVeiligheids keurmerken

Gewoon veilig

De W-BS 2/A4 is uitgebreid goedgekeurd in het kader van ETA-22/0123. In gescheurd en ongescheurd beton kan de betonschroef worden gebruikt voor enkele bevestiging (optie 1). Bovendien is de speciaal door Würth ontwikkelde betonschroef bestand tegen de effecten van seismische belastingen en kan deze worden gebruikt in aardbevingsgevoelige gebieden die vallen onder risico categorie C1. Verder is gebruik onder blootstelling aan brand toegestaan. De ETA-classificatie geeft een prestatie aan tot een brandweerstand van R120.

ETA-22/0123
Enkele bevestiging in gescheurd en ongescheurd beton C20/25 – C50/60, optie 1

Brandwerendheid
R30 tot R120

Seismische impact
Prestatiecategorie C1
Betonschroef W-BS

Betonschroef W-BS van verzinkt staal

Informatie over de geteste betonschroef W-BS van verzinkt staal vindt u hier.