Betonschroef W-BS

grijze blak_snelste oplossing
01

Het toppunt van een efficiënte bevestiging
Betonschroeven zijn qua verwerkingstijd de snelste oplossing voor het bevestigen in beton. De montage gebeurt enkel door de schroef in te schroeven – en dat gaat zonder aandraaimoment of verwerkingsgereedschap.

Compleet demonteerbaar
Betonschroeven kunnen compleet en in een geheel gedemonteerd worden. Eenvoudig uitdraaien. Optimaal voor tijdelijke bevestigingen.

02

Bouwdeel achteraf na te stellen
Goedgekeurd voor na-stelmogelijkheden (grootte 8 – 14mm). Bouwdeel, bijv. balustrades, kan na montage uitgelijnd worden.

03

Optisch aantrekkelijk
De betonschroef met verzonken kop kunt u vlak aan het oppervlak bevestigen, wanneer u dat wenst. Uitstekende bouten en moeren horen daardoor tot het verleden.

04

Voor elke toepassing een passende betonschroef.
De betonschroef W-BS is in tal van uitvoeringen verkrijgbaar – altijd geschikt voor uw toepassing.
 
De variant met zeskantkop en aangeperste ring is bijvoorbeeld optimaal voor het bevestigingen van voetplaten, de verzonken kop variant biedt zich bij bevestigen van trapleuningen en balustrades aan. Speciaal voor de installatie techniek is de betonschroef met koppelmoer combidraad M8/M10 de perfecte oplossing. Naast de staal verzinkten uitvoeringen zijn er ook vele varianten in roestvast staal A4 verkrijgbaar.

05

Hoge trekbelasting – ongeacht materiaalkeuze
De innovatieve draadgeometrie zorg voor een enorme houvast in beton. De trekbelasting is verder geoptimaliseerd in vergelijk met het vorige schroefanker programma.

 
Zo word een snelle en eenvoudige plaatsing mogelijk – ook in beton met een hoge sterkteklasse.
  
De betonschroeven van roestvast staal A4 hebben dezelfde belastingwaarden als de staal verzinkten uitvoering. Hiermee komt de nieuwe betonschroef op een ongekende hoogte.
 
De opgelaste snijpunten zorgen voor een zekere en aangename verwerking bij de roestvast stalen variant.

06

3 verankeringsdieptes
Voor 3 verankeringsdieptes goedgekeurd (grootte 6 – 14mm). Hierdoor is de betonschroef uiterst flexibel, afhankelijk van de montagesituatie, te plaatsen.
 

 

 
Om u met verankeren een maximale zekerheid te bieden, is de betonschroef W-BS omvangrijk goedgekeurd:

- Enkele bevestiging (grootte 6 tot 14 mm).
- Meervoudige bevestiging van niet dragende delen in gescheurd beton (grootte 6 mm)
- Meervoudige bevestiging in kanaalplaatvloeren (grootte 6 mm).

Seismische goedkeuring
De betonschroef ø 8 mm – ø 14 mm beschikken over een Seismische goedkeuring categorie C1.

grijs voordelen

Snelle montage met minimale inspanning

1. Gat boren
2. Boormeel verwijderen
3. Betonschroef plaatsen
4. Met een slagschroefmachine inschroeven

 

Geen andere zwaarlast bevestiging is zo eenvoudig en snel te verwerken. Geen speciaal verwerkingsgereedschap stuk of het aanbrengen van een aanbevolen aandraaimoment nodig.

 

Balustrade achteraf na te stellen.
Losmaken, uitvullen en nogmaals inschroeven van de betonschroef voor het horizon of verticaal uitlijnen van de balustrade is getest en goedgekeurd, tot twee keer maximaal 10 mm.

 

Optisch aantrekkelijk
De betonschroef met verzonken kop kunt u vlak aan het oppervlak bevestigen, wanneer u dat wenst. Uitstekende bouten en moeren horen daardoor tot het verleden.

 

Identieke belastingwaarden, staal verzinkt en roestvast staal gelijk.
Of er nu in binnenruimten (staal verzinkt) of in buitenbereik (roestvast staal) geplaatst word, de belastingwaarden en montagevoorschriften van de betonschroeven zijn exact hetzelfde.

 

Overige toepassingen voor de metaal- en staalbouw

  • Bevestigen van trapleuningen
  • Bevestigen van stalen kolommen en balken
  • Bevestigen van hekwerken\
  • Bevestigen van gevelonderconstructies

 

Snelle montage met minimale kosten
1. boorgat door de balk maken
2. Boormeel verwijderen
3. Betonschroef plaatsen
4. Met een slagschroefmachine inschroeven

 

Geen andere zwaarlast bevestiging is zo eenvoudig en snel te verwerken. Geen speciaal verwerkingsgereedschap stuk of het aanbrengen van een aanbevolen aandraaimoment nodig. In vergelijk met een spreidanker bespaard u het moeizaam inslaan een het aanbrengen van het aanbevolen aandraaimoment met een momentsleutel.

 

Zekerheid voor de verwerker
De betonschroef W-BS met grote onderlegring DIN 440 leveren we voor de houtbouw indien nodig is gelijk mee. Zo bent u op de bouwplaats zeker, dat de eisen van de goedkeuring en de normen gewaarborgd blijven. Door de eenvoudige montage met de slagschroefmachine worden de meest voorkomende montagefouten, zoals een te laag aandraaimoment voorkomen. De monteur moet er alleen op letten dat de kop vlak aan het bouwdeel bevestigd zit.

 

Identieke belastingwaarden, staal verzinkt en roestvast staal gelijk.
Of er nu in binnenruimten (staal verzinkt) of in buitenbereik (roestvast staal) geplaatst word, de belastingwaarden en montagevoorschriften van de betonschroeven zijn exact hetzelfde. Daarmee vervalt het vergelijken tussen de verschillende materialen.
Dit vergemakkelijkt de toepassing en is er nog meer veiligheid tijdens de montage.

 

Nu met 3 verankeringsdieptes – uiterst flexibel
In de houtbouw kunt u de betonschroef W-BS afhankelijk van de uitvoering, balken met een dikte van 95 mm tot 265 mm bevestigen. Met elke lengte kunt u met 3 verankeringsdieptes bevestigen. Zo kunt u bij de berekening voor een gereduceerde verankeringsdiepte kiezen wanneer het anker het toelaat de belasting te kunnen dragen.

Voor montage van kozijnhoeken kiest u de variant met LP (large panhead) in staal verzinkt.

 

Verdere toepassingen in de houtbouw

  • Bevestiging van houten onderconstructies van plafonds of gevels
  • Bevestiging van houten trappen
  • Bevestiging van brandwerende beplating

 

betonschroef W-BS met binnendraad
Speciaal voor een plafond ophanging met combi-binnendraad M8 en M10 hebben we de betonschroef W-BS-I met binnendraad. De betonschroef met combi-binnendraad is in twee lengtes verkrijgbaar en kan dankzij de minimale verankeringsdiepte snel bevestigd worden.

 
De verankeringsdiepte van de goedkeuring voor meervoudige bevestiging van niet dragende delen in gescheurd beton is 35 mm en voor enkele bevestiging in beton 55 mm.

 
Voor een meervoudige bevestiging is een boorgatdiepte van 40 mm nodig, wanneer u voornamelijk bovenhoofds werkt is een kleine boorgatdiepte voordelig en het raken van wapening word gereduceerd.

 
Dankzij de combi-moer kunt u met één moer draadeinden van diameter M8 of M10 bevestigen. Daardoor worden alle gangbare toepassingen in de beugelbevestigingen, plafondonderconstructies en ophangingen van leidingen of kabels met slechts één anker afgedekt worden.

 
Met de accu-slagschroefmachine ASS 14-1/4 inch kunt u de betonschroef snel en zeker als elk ander anker in beton plaatsen. Aanzetten en inschroeven tot de onderlegring vlak aan de ondergrond bevestigd zit en klaar.

 
Een ander pluspunt is onze betonschroef W-BS 6 mm: deze is goedgekeurd voor meervoudige bevestiging in kanaalplaatvloeren.

 

Beugels direct bevestigen
Wilt u beugels direct onder het plafond of aan de wand bevestigen dan kunt u het beste kiezen voor de betonschroef W-BS-ST (stokschroef) met buitendraad M8.

 

Consoles en montagerail efficiënt bevestigen.
Of u consoles voor leiding- of kabelgoten of montagerail voor alle soorten installaties bevestigen wilt, voor de montage in beton is er geen efficiëntere bevestigingsoplossing dan de betonschroef W-BS
 

Voor montage van consoles of voetplaten kiest u de variant met zeskantkop en aangeperste ring in staal verzinkt.

 
Voor montage van montagerail is de variant met panhead uiterst geschikt doordat u deze kunt bevestigen in de slobgaten.

 

grijs montage aanbeveling

De betonschroeven kunt u het beste en snelste met onze slagschroefmachine plaatsen.

–Aanbevolen slagschroevendraaier voor montage
MaatMachineMax. aandraaimoment (Nm)Art. nr.
5Accu-Tangential-slagschroefmachine ASS 10-A1050700 622 3
6Accu-Tangential-slagschroefmachine ASS 14-1/4" 1500700 624 4
8 en 10Accu-Tangential-slagschroefmachine ASS 18-1/2"1800700 625 4
Electro-Tangential-sSlagschroefmachine ESS 1/2"2500702 317 0
12 en 14Accu-Tangential-slagschroefmachine ASS 18-1/2" HT6100700 725 4
Elctro-Tangential-Slagschroevendraaier ESS 1/2"2500702 317 0
Vanaf grootte 8 bevelen wij uitsluitend voor montage een slagschroevendraaier te gebruiken.
grijze download