Vacatures

Vrijwilliger gastvrouw / -heer

Organisatie

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider.

De opbouw van de Würth-Groep is het levenswerk van Professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth. Binnen 50 jaar ontwikkelde Reinhold Würth uit een klein familiebedrijf een internationaal handelsconcern met meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen. Heden ten dage is Würth marktleider op het gebied van de bevestigings- en montagetechniek en levert meer dan 120.000 producten.

Würth Nederland B.V. werd op 1 maart 1962 opgericht en was de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep. Sinds 2002 is Kunstlocatie Würth geïntegreerd in het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. op bedrijvenpark De Brand te ’s-Hertogenbosch.

Kunst en cultuur

Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen en om kunst dichter bij de mensen te brengen liet professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw begon Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst wat uiteindelijk leidde tot één van de grootste en belangrijkste bedrijfsverzamelingen van Europa. Tegenwoordig omvat de verzameling Würth 17.000 kunstwerken; schilderijen, sculpturen en grafiek. De werken worden tentoongesteld in eigen musea en wereldwijd beschikt het concern inmiddels over 14 Würth kunstmusea en –dependances.

Met de opening van Kunstlocatie Würth in 2002 in het nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in’s-Hertogenbosch, is een begin gemaakt met de integratie van kunst en cultuur bij Würth Nederland B.V. Kunstlocatie Würth is 6 dagen per week geopend en is gratis toegankelijk voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

Vrijwilliger gastvrouw / gastheer

Graag willen wij ons team uitbreiden. Per direct zoekt Kunstlocatie Würth een gastvrouw of -heer vrijwilliger.

Taken:

  • Ontvangst van bezoekers
  • Introductie geven over de onderneming Würth en de lopende tentoonstelling
  • Kunstshop + kassa
  • Aanspreekpunt voor bezoekers en schoolbezoeken

U heeft / bent:

  • U heeft een grote affiniteit met kunst
  • U beschikt over goede sociale vaardigheden
  • U heeft een representatieve uitstraling
  • U heeft een gastgerichte instelling
  • U bent tenminste 1 dagdeel per week beschikbaar en 1 dagdeel op zondag in de maand
  • U bent in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te werken

Kunstlocatie Würth behoudt zich het recht toe een verklaring van goed gedrag op te vragen.

Kunstlocatie Würth staat voor: Een inspirerende omgeving en een prettige en sociale groep collega’s / vrijwilligers. Bent u geïnteresseerd? Dan kunt u een schriftelijke motivatie sturen naar: Brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl