Onderwijs

deel van het geheel

Kunstlocatie Würth en onderwijs

Kunstlocatie Würth is de kunstdependance voor moderne kunst binnen Würth Nederland B.V. in ’s-Hertogenbosch. Alle tentoonstellingen komen voort uit of zijn geïnspireerd op de verzameling Würth.

Scholen zijn van harte welkom bij Kunstlocatie Würth. Het educatieve programma dat wordt aangeboden, bestaat uit een rondleiding en een creatieve workshop.

Het educatieve programma kan worden aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, niveaus en achtergronden en duurt 1 uur. Het programma is zowel geschikt voor regulier basisonderwijs als ook voor speciaal onderwijs (wordt op maat aangeboden).

De bijzondere combinatie – van een bedrijf in een architectonisch interessant pand en een tentoonstelling die door de educatieve en creatieve workshop toegankelijk wordt gemaakt voor de jeugdige bezoeker – staat garant voor een unieke ervaring!

Om het bezoek aan Kunstlocatie Würth laagdrempelig te houden, bieden wij onderstaande activiteiten voor scholen aan.

Workshop

Bij iedere tentoonstelling word een educatieve workshop ontwikkeld. Hierbij mogen de kinderen op basis van de opgedane informatie zelf aan de slag met knutselmaterialen. Onze focus ligt hierbij op de onderbouw van het basisonderwijs, maar in samenspraak met de docent kan de educatieve workshop aangepast worden voor een andere doelgroep. Workshops voor scholen zijn kostenloos.

Rondleidingen

Hiernaast is het altijd mogelijk een rondleiding voor de lopende tentoonstelling te boeken. Deze rondleiding duurt 45 minuten en kan voor verschillende leeftijden, niveaus en achtergronden worden aangepast. Rondleidingen voor scholen zijn kostenloos

Boekingen

Een boeking voor zowel een rondleiding als een educatieve workshop dient minimaal 14 werkdagen voorafgaand aan het bezoek bij de Museumleiding bekend te zijn. Zij spreekt verdere details omtrent het bezoek graag persoonlijk door om deze vervolgens schriftelijk te bevestigen.Voor het aanvragen van een workshop of rondleiding voor de tentoonstelling kunt contact opnemen met Kunstlocatie Würth.

Voor individuele kinderen in de leeftijd van circa 7 tot 12 jaar wordt een aantal maal per jaar het Würth kinderatelier georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen onze website in de gaten houden of zich inschrijven voor de nieuwsbrief van de Kunstlocatie.

Vanaf medio April is de nieuwe educatiefolder beschikbaar en op deze pagina te downloaden. U kunt al wel een reservering maken voor uw schoolklas. Het educatieprogramma wordt vanaf 22 april aangeboden.

Drs. Brigitte Hoppenbrouwers
Leiding Kunstlocatie Würth
(ma, di, do en vr. )

  • Telefoonnummer: (073) 629 15 52
  • Email: brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl