Vacatures

Vacature vrijwilliger educatieteammedewerker

Kunstlocatie Würth ziet met belangstelling uit naar vrijwilligers

Organisatie

Würth Nederland B.V. is een dochteronderneming van de Duitse Würth-Groep. De Würth-Groep is met haar kernactiviteit, de internationale handel in montage- en bevestigingsmateriaal, wereldwijd marktleider.

De opbouw van de Würth-Groep is het levenswerk van Professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth. Binnen 50 jaar ontwikkelde Reinhold Würth uit een klein familiebedrijf een internationaal handelsconcern met meer dan 400 ondernemingen in meer dan 80 landen. Heden ten dage is Würth marktleider op het gebied van de bevestigings- en montagetechniek en levert meer dan 120.000 producten.

Würth Nederland B.V. werd op 1 maart 1962 opgericht en was de eerste buitenlandse vestiging van de Würth-Groep. Sinds 2002 is Kunstlocatie Würth geïntegreerd in het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. op bedrijvenpark De Brand te ’s-Hertogenbosch.

Kunst en cultuur

Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen en om kunst dichter bij de mensen te brengen liet professor Dr. h.c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in het concern integreren.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw begon Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst wat uiteindelijk leidde tot één van de grootste en belangrijkste bedrijfsverzamelingen van Europa. Tegenwoordig omvat de verzameling Würth 17.000 kunstwerken; schilderijen, sculpturen en grafiek. De werken worden tentoongesteld in eigen musea en wereldwijd beschikt het concern inmiddels over 14 Würth kunstmusea en –dependances.

Met de opening van Kunstlocatie Würth in 2002 in het nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in’s-Hertogenbosch, is een begin gemaakt met de integratie van kunst en cultuur bij Würth Nederland B.V. Kunstlocatie Würth is 6 dagen per week geopend en is gratis toegankelijk voor het in kunst geïnteresseerde publiek.

Educatieteamlid

Graag willen wij ons team van vrijwilligers uitbreiden. Per direct zoekt Kunstlocatie Würth een bekwame vrijwilliger die zich in willen zetten als lid van het educatieteam. Het educatieteam van Kunstlocatie Würth bestaat uit 5 vrijwilligers die op donderdagen en vrijdagen het educatieprogramma aanbieden aan scholen.

Wat verwachten wij?

Leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs én speciaal onderwijs zijn van harte welkom bij Kunstlocatie Würth. Naast iedere tentoonstelling wordt er een rondleiding en een educatieve workshop ontwikkeld. De bijzondere combinatie van een internationaal werkend bedrijf in een architectonisch interessant pand én een tentoonstelling die door de educatieve workshop toegankelijk wordt gemaakt voor de jeugdige bezoeker, staat garant voor een unieke ervaring! Bijzonder aan dit concept is dat Kunstlocatie Würth hierbij de focus heeft gelegd op de onderbouw van het basisonderwijs. Zelfs de allerkleinste van 4 jaar kunnen al deelnemen aan het aanbod. Als lid van het educatieteam bereid je samen met de museumcoördinator en de vier andere leden van het educatieteam de rondleiding en workshop voor en ben je verantwoordelijk voor het rondleiden en begeleiden van de groepen en de docenten.

Gevraagde kwaliteiten:

Je bent beschikbaar op donderdagen en vrijdagen, zodat je in overleg op die dagen ook kan worden ingedeeld voor het begeleiden van een klas.

  • Ervaring in het basisonderwijs
  • collegiale instelling
  • flexibiliteit
  • accuratesse
  • representatieve verschijning
  • ervaring in het speciaal onderwijs is een pré

Vergoeding: € 20,- per rondleiding

Kunstlocatie Würth sluit met de vrijwilliger een overeenkomst met wederzijdse rechten, verantwoordelijkheden en verplichtingen. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met drs. Brigitte Hoppenbrouwers, museumleiding Kunstlocatie Würth: 073 – 629 15 52 of brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl