Kunstlocatie Würth

Kunstlocatie Würth is gevestigd in het bedrijfspand van Würth Nederland B.V. in 's-Hertogenbosch. In Kunstlocatie Würth zijn tentoonstellingen te zien van eigentijdse beeldende kunst uit de Verzameling Würth.

Openingstijden:
maandag t/m vrijdag en op de zondag van 11.00 – 17.00 uur.
Zaterdag is de kunstlocatie gesloten! Entree is gratis.


ACTUEEL

Rondleiding ‘Licht, wit & beweging
kunstwerken van Raimund Girke en Günther Uecker uit de verzameling Würth’

11 Oktober
11.30 uur start rondleiding. Einde: 12.15 uur
Locatie Kunstshop Kunstlocatie Würth. Uiterlijk 11.20 uur aanwezig zijn.
Kosten per persoon: € 5,00
Laat je verrassen door de inspirerende kunstwerken van Girke en Uecker! De kunstwerken van Raimund Girke (1930 – 2002) en Günther Uecker (1930) kenmerken zich veelal door een spel tussen licht, wit en beweging.

Girke wordt ook weleens ‘schilder van het licht’ genoemd. Hij zette zich af tegen de tijdens zijn studie toonaangevende stromingen en ontwikkelde zijn eigen stijl, waarin de beelddrager en de verf het onderwerp waren. Voor Girke was het wit een getuigenis van stilte, van pure energie, van licht, van de illusie van ruimtelijkheid.

Ondanks dat Girke zich het meest verwant voelde met de schilderkunst, brengen juist deze laatste begrippen hem vaak op de grens van ZERO-kunst. Een stroming in de moderne kunst van 1958-1966, die in Düsseldorf door Heinz Mack en Otto Piene werd opgericht. Zij wilden de kunst na de Tweede Wereldoorlog een nieuwe start geven: een ‘ZERO-base’. Later sloten kunstenaars zoals Jean Tinguely, Yves Klein en Günther Uecker zich ook bij de groep aan. Voor Uecker was de ZERO-beweging geen oneindig allesomvattend ideaalbeeld. Ondanks dat vormde het wel een basis voor zijn verdere werk.
Nieuwsgierig geworden en zou u meer willen weten over deze bijzondere kunstenaars?
Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk woensdag 7 oktober brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl
Vermeld in het onderwerp: Rondleiding 11 oktober

Kinderworkshop: dichten & vormgeven
Workshop dichten & vormgeven Wil jij ook iets gezelligs doen op woensdagmiddag? Schrijf je dan in voor de workshop ‘dichten & vormgeven’ voor kinderen tussen vier en twaalf jaar. Samen met andere kinderen en het educatieteam van Kunstlocatie Würth ga je kijken naar de kunstwerken van Raimund Girke en Günther Uecker. Tijdens de creatieve workshop krijg je les in het maken van een gedicht, werk je deze uit op een schildersdoek en geef je je gedicht mooi vorm.
De workshop begint om 14:00 en duurt 1,5 uur: 20 minuten rondleiding + 70 minuten creatieve workshop (incl. pauze).
Kosten: € 5. –
Woensdagmiddag 14 oktober
Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 11 oktober 17.00 uur
Brigitte.hoppenbrouwers@wurth.nl


KLEURWEDSTRIJD


Hey kids!
Kunnen jullie mij helpen?
Kleur de kleurplaat zo mooi mogelijk in! De mooiste, origineelste en creatiefste tekeningen winnen een leuke prijs!Lees meer


ACTUELE TENTOONSTELLING

Wij heten u graag van harte welkom bij de tentoonstelling
LICHT, WIT EN BEWEGING Kunstwerken van Günther Uecker en Raimund Girke uit de verzameling Würth

Lees meer


Bosch Open Expo in de hele stad
2016
Het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch zullen speciaal voor Bosch Open Expo buiten hun eigen muren een locatie inrichten.

Het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch werkt daarvoor samen met kunstencluster Willem II Fabriek en Het Noordbrabants Museum zal de tentoonstellingsruimte in het stadskantoor van de gemeente ’s-Hertogenbosch inrichten. Ook Würth Nederland participeert in de organisatie met haar Kunstlocatie Würth.

Lees meer


klik op de banner voor de facebook pagina van BOE


PUBLICATIES
- Het Noordbrabants Museum
Enkele publicaties over de tentoonstelling ‘Hockney, Picasso, Tinguely en meer hoogtepunten uit de verzameling Würth’ in Het Noordbrabants Museum.

Publicatie Telegraaf Publicatie Trouw
Publicatie Kunstbeeld Publicatie Brabants dagblad
Publicatie Omroep Brabant Publicatie AvroTros

Het Noordbrabants museum ’s-Hertogenbosch nam 62 kunstwerken uit de verzameling Würth in bruikleen. Eén van de kunstwerken is een kunstwerk van Raimund Girke.

Vanaf 9 maart is in Kunstlocatie Würth de tentoonstelling Licht, wit & beweging te zien zijn, met werken van Raimund Girke en Günther Uecker.

facebook


Facebook pagina van Kunstlocatie Würth.
Like ons en blijf op de hoogte van al onze
activiteiten, workshops en kinderateliers!

Impressie Kunstlocatie Würth van CityFilm
Voor een impressie van Kunstlocatie Würth, sinds 2002 gevestigd in het hoofdkantoor van Würth Nederland B.V. op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch, kunt u kijken naar CityFilm.


Wilt u de gehele CityFilm ’s-Hertogenbosch bekijken, dan kunt u hier klikken.Volgt u ons al op Twitter?
Op onze Twitter melden wij alle bijzonderheden, kinderateliers en het laatste nieuws met betrekking tot Kunstlocatie Würth.
Share |