Veiligheidshandschoenen zijn een van de belangrijkste persoonlijke beschermingsmiddelen. Handen zijn namelijk bij bepaalde werkzaamheden erg kwetsbaar. Denk aan het werken met scherpe of ruwe materialen of blootstelling van de handen aan hitte en koude. Om letsel te voorkomen, raden we veiligheidshandschoenen aan voor de professional.

YouTube: Safety at work - Werkhandschoen

De juiste Tigerflexhandschoen voor elk toepassingsgebied

"Tigerflex" is de top lijn van Würth op het gebied van handbescherming. Deze veiligheidshandschoenen zijn gemaakt volgens de nieuwste innovaties in moderne producttechnologie.

De Tigerflex handschoenen van Würth zijn er voor elk toepassingsgebied en voldoen aan de EN-norm 388 voor veiligheidshandschoenen. Elke Tigerflex heeft eigenschappen die geschikt zijn voor specifieke werkzaamheden:

Werkzaamheden waar “fingerspitzengefühl” voor nodig is

Bij veel werkzaamheden is fijngevoeligheid belangrijk. Bijvoorbeeld wanneer u met kleine onderdelen of handgereedschap moet werken. De Tigerflex Plus geeft zo’n fijn gevoel in de vingers dat u zelfs een oorbel in kunt doen.

Soepel werken bij koude buitentemperatuur

Kies voor de Tigerflex Cool als u in een koude omgeving werkt, vooral in de periode tussen de zomer en de winter. Deze handschoen is van iets grover garen gebreid en de binnenkant van de hand is iets geruwd. Hierdoor ontstaan luchtkussentjes die ervoor zorgen dat de handen niet koud worden.

Werken met scherpe materialen

Gebruik de Snijbestendige handschoen Tigerflex W-230 level C als u met scherpe voorwerpen te maken heeft Geschikt voor precisiewerk in droge werkomstandigheden met een medium eis op snijbestendigheid. Een universele, zeer comfortabele snijbestendige handschoenen met nitrilschuim coating plus “Tiger” grip. Zeer goede grip door speciale nitrilschuim coating die extra is voorzien van “Tiger” grip. Optimale pasvorm en uitstekend tastgevoel.

Werken bij winterse temperaturen

De handschoen Tigerflex Thermo is speciaal geschikt voor werken bij erg koude omstandigheden, dit kan binnen of buiten zijn. Bijvoorbeeld in de bouw, wegenbouw en milieustraten, maar ook koel- en vrieshuizen.

Veiligheidshandschoenen voor alle werkzaamheden

Naast de Tigerflex lijn hebben we veiligheidshandschoenen in het assortiment voor allerlei toepassingen:

Chemisch bestendige handschoenen

Gecoate handschoenen

Katoenen handschoenen

Lashandschoenen

Leren handschoenen

Monteurshandschoenen

Nitril handschoenen

Snijbestendige handschoenen

Spannings beschermende handschoenen

Stoffen handschoenen

Vinyl handschoenen

Wegwerphandschoenen

Winterhandschoenen

Markeringen op veiligheidshandschoenen

Wilt u er zeker van zijn dat de veilgheidshandschoenen geschikt zijn voor bepaalde werkzaamheden, kijk dan naar de markeringen op de rug van de handschoenen. Lees de blog Markeringen op handschoenen' om erachter te komen hoe u deze tekens moet lezen.

Bestel de juiste maat

Naast het soort veiligheidshandschoenen is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Lees hier hoe u de maat van uw handen opmeet en met ons kleurcoderinssysteem eenvoudig de juiste maat veiligheidshandschoenen vindt.