De verzameling Würth

De Verzameling Würth, die is ontstaan in de 60-er jaren, concentreert zich op kunst uit de 20e en 21e eeuw en bevat nu een collectie van in totaal 18.000 verzamelstukken aan schilderijen, beeldhouwwerken en grafische werken. Op initiatief van Reinhold Würth wordt de bedrijfscollectie sinds 1991 getoond in de verblijfplaats van de firma, het Zuid-Duitse Künzelsau.

De bedrijfscultuur
Al jaren voelt de Würth-Groep zich nauw verbonden met kunst en cultuur. Uit het oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen, kunst dichterbij de mensen te brengen en zo meer arbeids- en levenskwaliteit, ook bij de eigen medewerkers te creëren, liet Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth kunst en cultuur als deel van de bedrijfscultuur in de Würth-Groep integreren.

Reinhold Würth: ‘Ik ben ervan overtuigd, dat de levendige en kritische omgang met kunst leidt tot de juiste weergave van de bedrijfscultuur’. In de 60-er jaren van de vorige eeuw begint Reinhold Würth met het verzamelen van moderne en hedendaagse kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.

Deze verzameling wordt onder andere in eigen Würth musea tentoongesteld. In Europa beschikt de Würth-Groep over in totaal 10 kunstmusea en 4 kunstdependances in Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Frankrijk en Spanje.

Met de opening van Kunstlocatie Würth in ’s-Hertogenbosch in 2002 is in het nieuwe bedrijfspand van Würth Nederland B.V. een begin gemaakt aan de integratie van kunst en cultuur als onderdeel van de bedrijfscultuur.

Met de gerealiseerde uitbreiding kan Kunstlocatie Würth deze rol de komende periode stevig vast blijven houden. Kunstlocatie Würth exposeert regelmatig kunstwerken uit de verzameling en is gratis toegankelijk voor de eigen medewerkers en uiteraard voor het in kunst geïnteresseerde publiek.